Ett barn på förskolan leker i buskarna på gården. En av pedagogerna sitter på huk och ler mot barnet.
Foto: Malin LIngnert

Carl Johans församlings förskola

I Carl Johans församlingshem driver vi en heltidsförskola som består av en barngrupp i åldrarna 1–5 år.

Förskola i Majorna

Lokalerna är belägna i Carl Johans församlingshem och trots vårt läge mitt i stan  finns här en trevlig kuperad gård med träd och buskar, som vi är ute och leker på varje dag. Vi vill att barnen hos oss ska få möta engagerade pedagoger som anstränger sig för att ta deras perspektiv och att göra verksamheten rolig och meningsfull för alla barn.

Vi har ett nära samarbete med församlingens övriga personal och erbjuder barn och familjer att vara med på gudstjänster i vår fina kyrka. Tillsammans med barnen funderar vi över livet och tron, utöver att vi såklart arbetar med alla läroplanens mål.

Förskolan följer gällande läroplan för förskola. Förskolan har en kristen profil.

Kontakta förskolan

E-post: gbg.carljohan.forskola@svenskakyrkan.se

Telefon:  0317319208

I förskolan arbetar tre förskollärare. Om du har frågor om verksamheten eller vill anmäla ditt barn så hör gärna av dig till Helena Werner, förskolechef.

Ludvig Lindelöf och Pontus Bäckström står i en trappa. Ljuset från ett fönster lyser upp från vänster.

Ingen hinner fram

Podcast om kyrka, tro, samhälle, populärkultur och kanske lite politik, med Ludvig Lindelöf och Pontus Bäckström.

Öppna förskolan Kungsladugårds kyrka

Kyrkan är öppen för alla som vill kika en stund! Träffa andra som också bor i området, fika, tänd ett ljus eller bara pausa.

Illustration av en flicka som sitter på en dopfunt och doppar sina tår.

Dop

I dopet berättas om Guds kärlek till varje människa och om en gemenskap över hela världen. Döpas kan man när som helst i livet, som barn, ungdom eller vuxen.

Silhuetter av un grupp ungdomar vid en solnedgång. Text i bild: Bryr sig Gud?

Konfirmation 2022/2023

På våra konfaträffar pratar vi om kristen tro utifrån dina frågor och funderingar. Ge dig själv chansen att som konfirmand få tid för livets stora frågor och lära känna nya människor på samma gång!

Ringar på vattnet i en stilla sjö.

Samtalsmottagning

Du kanske skulle prata med någon? Något har hänt i livet; en plötslig sorg, en brusten relation eller en situation som du inte vet hur du ska hantera. Boka tid hos oss!