Båstad-Östra Karups församling

Kontakt

Båstad-Östra Karups församling Besöksadress: Kyrkogatan 21, 26933 Båstad Telefon: +46(431)78700 E-post till Båstad-Östra Karups församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Båstad-Östra Karups församling

Välkommen till vår församling!

Den 17 september var det kyrkoval i Svenska kyrkan. Här hittar du nu det preliminära valresultatet över landet för val till kyrkomöte, stiftsfullmäktige och kyrkofullmäktige.

Så gick det i kyrkovalet

i Mariakyrkan

Pilgrimsmässa & Morgonbön

i Mariakyrkan

Hösten 2017

Öppet hus med frukost

Hösten 2017 En bra frukost är grunden till en bra hälsa menar forskare. Om vi kombinerar det med god samvaro och trevlig gemenskap blir det bara bättre. Därför är du hjärtligt välkommen till höstens frukostmöte. Du behöver inte anmäla dig och det är kostnads- fritt, men vi tar gärna emot en donation till församlingens fadderbarn i Peru.

-Är precis vad det låter som.

Hjälpgruppen

-Är precis vad det låter som. En trivsam grupp som träffas varannan vecka för att arbeta inför loppis, vår och julmarknad m.m. Allt för att samla in pengar till behjärtansvärda ändamål, hemma och ute i världen.

En mötesplats för kvinnan mitt i livet.
Tisdagar kl. 19,00 i Östra Karups församlingshem.
Måltid till självkostnadspris ingår i programmet.

Rutorna hösten 2017

En mötesplats för kvinnan mitt i livet. Tisdagar kl. 19,00 i Östra Karups församlingshem. Måltid till självkostnadspris ingår i programmet.

Ladda ner vårt församlingsblad här!

"Kyrkstöten"

Ladda ner vårt församlingsblad här!

Kommande helg

Välkommen att bli konfirmerad i Båstad-Ö Karups församling

Anmälan till konfa 2017-18

Välkommen att bli konfirmerad i Båstad-Ö Karups församling

Mariakyrkan
är ett levande gudstjänstrum
Båstad-Ö Karups församling förfogar över två
kyrkor; Mariakyrkan och Ö Karups kyrka, också
den senare är väl värd ett besök.
Mariakyrkan är inte ett museum men ett levande
gudstjänstrum. Här förrättas dop och vigsel och
här tar församlingen farväl av de döda. I Mariakyrkan
firas gudstjänst varje sön- och helgdag.
Kyrkan är en plats för ro och stillhet mitt i vardagslivet.
Därför är kyrkan också öppen och tillgänglig
alla dagar året runt.
Välkommen in!

Båstad kyrka

Mariakyrkan är ett levande gudstjänstrum Båstad-Ö Karups församling förfogar över två kyrkor; Mariakyrkan och Ö Karups kyrka, också den senare är väl värd ett besök. Mariakyrkan är inte ett museum men ett levande gudstjänstrum. Här förrättas dop och vigsel och här tar församlingen farväl av de döda. I Mariakyrkan firas gudstjänst varje sön- och helgdag. Kyrkan är en plats för ro och stillhet mitt i vardagslivet. Därför är kyrkan också öppen och tillgänglig alla dagar året runt. Välkommen in!

Ö Karups kyrka är belägen på norra sluttningen av Hallandsåsen. Kyrkan är antagligen uppförd så tidigt som vid slutet av 1000-talet eller i början av 1100-talet. Till grund för denna tidiga datering ligger en märklig s.k. tympanonsten. Dessförinnan finns det teorier om att det skulle ha funnits en ännu äldre kyrka, en stavkyrka, i Kyrkhult i Lya på Hallandsåsen. Vissa lämningar som pekade i den riktningen återfanns av Kh. Viktor Ewald i början av seklet.

Östra Karups kyrka

Nu är appen Båstad & Bjärehalvön färdig