Båstad-Östra Karups församling

Kontakt

Båstad-Östra Karups församling Besöks- och postadress: Kyrkogatan 21, 26933 Båstad Telefon: +46(431)78700 E-post till Båstad-Östra Karups församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Båstad-Östra Karups församling

Välkommen till vår församling!

En bra frukost är grunden till en bra hälsa menar forskare. Om vi kombinerar det med god samvaro och trevlig gemenskap blir det bara bättre. Därför är du hjärtligt välkommen till höstens frukostmöte. Du behöver inte anmäla dig och det är kostnads- fritt, men vi tar gärna emot en donation till församlingens fadderbarn i Peru.

Öppet hus med frukost, våren 2018

Båstad-Ö Karups församling söker gravrättsinnehavare till gravplatser på Östra Karups och Båstads kyrkogård samt Båstads nya begravningsplats.

Delgivning

Det bjuds på mycket musik i våra kyrkor.
Välkomna in!

Musik i Mariakyrkan

Det bjuds på mycket musik i våra kyrkor. Välkomna in!

Musik i Ö Karups kyrka

Ladda ner vårt församlingsblad här!

"Kyrkstöten"

Ladda ner vårt församlingsblad här!

Kommande helg

Mariakyrkan
är ett levande gudstjänstrum
Båstad-Ö Karups församling förfogar över två
kyrkor; Mariakyrkan och Ö Karups kyrka, också
den senare är väl värd ett besök.
Mariakyrkan är inte ett museum men ett levande
gudstjänstrum. Här förrättas dop och vigsel och
här tar församlingen farväl av de döda. I Mariakyrkan
firas gudstjänst varje sön- och helgdag.
Kyrkan är en plats för ro och stillhet mitt i vardagslivet.
Därför är kyrkan också öppen och tillgänglig
alla dagar året runt.
Välkommen in!

Båstad kyrka

Mariakyrkan är ett levande gudstjänstrum Båstad-Ö Karups församling förfogar över två kyrkor; Mariakyrkan och Ö Karups kyrka, också den senare är väl värd ett besök. Mariakyrkan är inte ett museum men ett levande gudstjänstrum. Här förrättas dop och vigsel och här tar församlingen farväl av de döda. I Mariakyrkan firas gudstjänst varje sön- och helgdag. Kyrkan är en plats för ro och stillhet mitt i vardagslivet. Därför är kyrkan också öppen och tillgänglig alla dagar året runt. Välkommen in!

Ö Karups kyrka är belägen på norra sluttningen av Hallandsåsen. Kyrkan är antagligen uppförd så tidigt som vid slutet av 1000-talet eller i början av 1100-talet. Till grund för denna tidiga datering ligger en märklig s.k. tympanonsten. Dessförinnan finns det teorier om att det skulle ha funnits en ännu äldre kyrka, en stavkyrka, i Kyrkhult i Lya på Hallandsåsen. Vissa lämningar som pekade i den riktningen återfanns av Kh. Viktor Ewald i början av seklet.

Östra Karups kyrka

Ett upprop har gått ut angående sexuella trakasserier och övergrepp inom kyrkan undertecknad av förtroendevalda, församlingsbor och anställda.

Angående #MeToo och# Varde Ljus

Enhetlig begravningsavgift för alla folkbokförda i Sverige

Nyhet från och med 2017

Enhetlig begravningsavgift för alla folkbokförda i Sverige

Den 17 september var det kyrkoval i Svenska kyrkan. Här hittar du valresultatet över landet för val till kyrkomöte, stiftsfullmäktige och kyrkofullmäktige.

Så gick det i kyrkovalet