Dopet

Dopet är en högtid som rymmer glädje och tacksamhet över livet men som också innehåller en bön om Guds närvaro och välsignelse.

Både barn och vuxna döps. Likaså ungdomar som skall konfirmeras och som inte är döpta tidigare.

I dopet blir vi medlemmar i den kristna kyrkan och församlingen. Vi hör ett "eko" genom bibeltexterna:

- Du är min utvalde, min älskade, säger Gud

- Kom, och följ mig, säger Jesus.

I dopet blir vi lärjungar till Jesus och får ha honom som vår förebild i livet.

Dopet är en gudstjänst med psalmer, bibelord, vattenösning, bön och välsignelse. Föräldrar och faddrar får gärna vara delaktiga i gudstjänsten.

Vi firar dop i våra söndagsgudstjänster tillsammans med församlingen som välkomnar den nydöpte. Eller så kan man låta döpa sig i en enskild dopgudstjänst.

Inför dopet möter man dopprästen och tillsammans går man igenom gudstjänsten, bestämmer psalmer och faddrar.

Dopet är gratis.

Välkommen att ta kontakt med pastorsexpeditionen för att boka tid och plats!

Bild: Magnus Aronson/Ikon

Församlingen har även dopklänningar att låna ut om man så önskar.

Församlingens dopklänningar Bild: Evelin Senniksen
Bild: Evelin Senniksen