Foto: Svenska kyrkan Uppsala

Söndagsskola

De yngres gudstjänst i gudstjänsten.

Barn är alltid välkomna att fira gudstjänst. Små ben kan inte alltid sitta still så länge som en vanligt gudstjänst varar och ibland kan det faktiskt vara svårt att hänga med i vad prästen egentligen pratar om.

Söndagsskolan kan vara sång, bön, skapande, lek och berättelser ur Bibeln. Här kan barnet fråga om det som verkar konstigt eller svårt att förstå. Under lekfulla former lär vi oss mer om kristen tro och hur vi ska vara mot varandra. Och har kul ihop!

Här hittar du söndagsskolor:

helga trefaldighets kyrka

Söndagar kl. 11.00Helga Trefaldighets kyrka
I Helga Trefaldighets kyrka är det ingen söndagsskola. Istället ingår en del i gudstjänsten som kallas ”Barnens stund” samt finns ett pyssel som anknyter till dagens bibeltexter.

Information:

Britt-Marie Helgesson, tel 018-430 37 05.

lötenkyrkan

Söndagar kl. 9.30Lötenkyrkan

Morgongudstjänsten börjar 9.30. Barnen är med i början av gudstjänsten och går c:a 09.50 till söndagsskolan som slutar runt 10.45. Då är också gudstjänsten slut och vi fikar tillsammans i församlingssalen. I söndagsskolan använder vi oss av SKATTEN. Vi sjunger, dramatiserar och berättar ur bibeln, ber och skapar. Åldersgrupper: 3–5 år, klass F–3, klass 4.

 

Några gånger i månaden har vi familjemässa då vi får fira en mässa tillsammans med alla åldrar. Barnen får gärna delta, vi har glutenfritt bröd och druvjuice. Vi vill att du som förälder går fram tillsammans med ditt barn och visar tydligt om ditt barn ska ta emot gåvorna eller Guds välsignelse.

sankta maria kyrka

Söndagar kl. 10 i S:ta Maria kyrka

För barn (under 4 år i förälders sällskap) varje söndag.
Vi kan tyvärr bara ta emot max 6 barn på söndagsskolan.
Istället för söndagsskola är det följande datum 
Gudstjänst för små och stora
20 september, 18 oktober, 15 november och 13 december 2020.

Information:
Sargit Sundström, tel 018-430 36 85.

sankt pers kyrka

Söndagar kl. 11.00 i S:t Pers kyrka

Söndagsskola varje vecka under terminstid, utom när det är är gudstjänst för små och stora.

 

Information:

Hanna Wejryd, tel 018-430 36 37.

Sunnersta kyrka

Information:

Otto Lindblad, tel 018-430 38 31.

vindhemskyrkan

Barnfamiljer är alltid välkomna till gudstjänst i Vindhemskyrkan. För oss som har lite svårare att sitta still i en dryg timme finns plats för sång, lek, bön, skapande och reflektion i söndagsskolan en trappa upp. Vi brukar bli färdiga i tid för att alla som vill ska kunna vara med vid nattvarden.
Efter gudstjänsten finns det alltid kyrkfika med macka. 

Kontakt: Magdalena Fredman, 018-4303633