Foto: Anders Tukler

Öppen förskola i Uppsala

Här kan du umgås med andra daglediga vuxna och barn.

Välkommen till en mötesplats för barn och vuxna som tillbringar dagarna tillsammans. Då vi oftast kan ha ordinarie verksamhet är ni välkomna att leka, umgås, pyssla, skapa och sjunga. Fika finns normalt till självkostnadspris.

I flera av kyrkorna firas vardagsgudstjänst i samband med öppna förskolan. I vanliga fall behövs ingen föranmälan, men maila eller ring gärna respektive kontaktperson för dagsuppdatering! Med anledning av den pågående pandemin kan programmet och förutsättningarna för öppna förskolan komma att ändras snabbt. Se därför gärna kalendern nedan för aktuell information.

För familjen

Här hittar du fler aktiviteter för barn & föräldrar.

Öppna verksamheter

En översikt i pdf-format för vårens öppna verksamheter för barn och familj länkas vanligtvis till här. Återkommer då ny aktuell information finns.

eriksbergskyrkan

Provstart av öppen förskola utomhus vecka 10–12:
9 mars, 16 mars och 23 mars 2021
kl 14–15.30 mellan tallen och äppelträdet bakom Eriksbergskyrkan
Sångstund kl 15

Påsklov vecka 13.
För info följ Eriksbergkyrkans facebooksida
eller kontakta Madeleine MacDonald.

Funbo församlingshem

Måndag och fredag

Öppet hus i Funbo församlingshem, Funbo kyrkby Sångstund med Annika.

Verksamheten är pausad och vi hänvisar till svenskakyrkan.se/danmarkfunbo där vi skriver så fort det startar igen.

Atef Kaskorkis tel 018-418 10 12

Salabackekyrkan

Måndag

09.00–12.00 Utepass i Källparken. Vi tar med kaffe, te, bullar och en grill om någon vill grilla.

Fredag

09.00–12.00 Utepass vid Årsta 4-H. Vi tar med kaffe, te, bullar och en grill om någon vill grilla.

Josefine Lind, 018-430 37 48

Sankt pers kyrka (Nyponrosen)

Öppna förskolan har endast digital verksamhet tills vidare. För information om vår verksamhet, följ oss på Facebook (länk nedan).​

Kontakt:

uppsala.nyponrosen@svenskakyrkan.se
Följ oss gärna på Facebook.

sankta maria kyrka

Öppen förskola utomhus:
kl 10–11.30

För plats och info följ Sankta Maria kyrkas facebooksida
eller kontakta Amanda Parrow.

Sunnersta kyrka

Tisdag och torsdag

10.00  Kryp- och gå-klubb utanför Sunnersta kyrka.

På grund av den rådande pandemin är Kryp och gå förändrat. Nu ses vi för barnvagnspromenad istället. Vi går kl 10.00 tisdagar och torsdagar från Sunnersta kyrka, promenerar bort mot Sunnersta gropen. En promenad på ca 45 min. Ingen föranmälan.

Följ oss gärna på Facebook

Charlotta Remnefalk, tel 018-430 38 35

tunabergskyrkan

I pandemi-fria tider har vi normalt öppen förskola tisdagar och fredagar 9-12.
I nuläget möts vi via sociala medier, digitala sångstunder och eventuellt vissa träffar i liten skala utomhus.

För löpande info följ oss på instagram: oppnaforskolantunaberg och/eller facebook på Öppna förskolan i Tunabergskyrkan.

Vid frågor kontakta sarah.akerstrand@svenskakyrkan.se tel 018-430 37 79.

Hitta till Tunabergskyrkan
Tunagatan 29, 75337 Uppsala. Buss nr 8 mot Ärna. Hpl Fjärdhundragatan.

Vaksala kyrkcentrum

Måndag

09.00 - 12.00 Utepass i Källparken. Vi tar med kaffe, te, bullar och en grill om någon vill grilla.

Hanna Lindh, 018-430 37 30

Vindhemskyrkan (spiran)

Kontakt:

uppsala.spiran@svenskakyrkan.se

Följ oss gärna på Facebook.

årstakyrkan

13.00–16.00  i Årstakyrkan, sångstund kl 14

09.00–12.00  i Årstakyrkan, sångstund kl 10

Fredag

09.00 - 12.00  Utepass vid Årsta 4-H, Vi tar med kaffe, te, bullar och en grill om någon vill grilla.

Beatrice Stockhaus 018-430 37 40