Foto: Anders Tukler

Familjeläger

Behöver du komma ifrån alla måsten? Läs mer om familjelägren som anordnas sommartid och som i år blir dagläger, där familjer får möjlighet att ha roligt, umgås och hitta på aktiviteter tillsammans i Uppsala.

På sommaren anordnas dagläger av Svenska kyrkan i Uppsala. Det är en möjlighet att lämna diskberget där hemma för en stund och bara ha roligt tillsammans med sina barn och andra vuxna. Målgruppen är vuxna med barn i åldrarna 0-12 år. 

Sommaraktiviteter och möjlighet att koppla av

På dagläger finns det möjlighet att varva ner och bara koppla av med sina barn för den som behöver det. Under sommaraktiviteter och samtal föds goda möjligheter till gemenskap.

- Vi umgås, leker, grillar och annat sådant som är härligt att göra på sommaren, berättar Gunilla Risberg, diakon i Uppsala domkyrkoförsamling.

-Målet är att få komma ifrån diskberget, tvätthögen, matlagningen, ja alla måsten, och bara vara tillsammans som familj, fortsätter hon. Att få tid att leka, vila och  skratta.

I många fall knyts också vänskapsband mellan familjerna, band som sedan bidrar till en roligare och mer meningsfull vardag på hemmaplan.

Familjelägren (daglägren) är inte kopplade till någon annan speciell församlingsverksamhet, därför är det fritt att anmäla sitt intresse att åka med.

Uppsala pastorat står för kostnaderna för att inte utestänga de som har flera barn och snäv ekonomi.

- Det är bland annat sådana här saker som medlemmarnas kyrkoavgift används till, och det känns väldigt bra, förklarar Gunilla Risberg.

Föräldrar och barn som samlats utomhus en sommardag för sångstund.

Barn och familj

Träffpunkter för barn och föräldrar. Här kan du läsa om Svenska kyrkans förskolor, barngrupper och familjeläger i Uppsala.

Stöd till familjer

Barn och föräldrar kan behöva stöd i olika situationer. Svenska kyrkan Uppsala har olika former av öppna verksamheter som vänder sig till barnfamiljer.