Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Familjeläger

Behöver du komma ifrån alla måsten? Läs mer om familjelägren som anordnas sommartid.

På sommaren anordnas familjeläger av Svenska kyrkan i Uppsala. På lägergård får man lämna diskberget för en stund och bara ha roligt tillsammans med sina barn och andra vuxna.

Tre familjeläger ordnas på sommaren under några veckor i juni och juli. Målgruppen är vuxna med barn i åldrarna 0-12 år.

På en lägergård finns det möjlighet att varva ner och bara koppla av med sina barn för den som behöver det. Under sommaraktiviteter och samtal föds goda möjligheter till gemenskap. Som förälder kan det vara skönt att slippa ordna med allt det praktiska, så att man själv hinner få ha roligt och njuta ihop med sina barn. Alla kan inte det i sin vardag.

-Vi umgås, leker, badar, ror, grillar och annat sådant som är skönt att göra på sommaren, berättar Gunilla Risberg, diakon i Uppsala domkyrkoförsamling.

-Målet är att få komma ifrån diskberget, tvätthögen, matlagningen - alla måsten - och bara vara tillsammans som familj, fortsätter hon. Att få tid att leka, vila, skratta… I många fall knyts också vänskapsband mellan familjerna, band som sedan bidrar till en roligare och mera meningsfull vardag på hemmaplan när lägret är slut.

Familjelägren är inte kopplade till någon annan speciell församlingsverksamhet, så det är fritt att anmäla sitt intresse att åka med. Uppsala pastorat står för kostnaderna för lägren för att inte utestänga dem som har flera barn och snäv ekonomi.

-Det är bland annat sådana här saker som medlemmarnas kyrkoavgift används till, och det känns väldigt bra, förklarar Gunilla Risberg.

Information inför lägren sommaren 2018:

Intresseanmälan senast 9 maj till respektive kontaktperson.

Läger 1: 14–17 juni
Kontakt: Ulrika Björk, 018-430 36 58

Läger 2: 17–20 juni
Kontakt: Mona Gustavsson, 018-430 38 33

Läger 3: 5–8 juli
Kontakt: Sofia Oreland, 018-430 37 97

Ladda gärna ner en affisch om familjelägret.