Familjeläger

Behöver du komma ifrån alla måsten? Läs mer om familjelägren som anordnas sommartid och som i år blir dagläger, där familjer får möjlighet att ha roligt, umgås och hitta på aktiviteter tillsammans i Uppsala.

Information uppdaterad 18 maj 2020:
Alla läger är nu fullbokade, om ni missat möjligheten i år är ni varmt välkomna att återkomma nästa sommar.

Informationen uppdaterad 24 april 2020 :
Vi kommer att ha familjeläger i sommar, men på grund av Coronapandemin kommer vi inte att åka iväg till någon lägergård.

På sommaren anordnas nu dagläger av Svenska kyrkan i Uppsala. Det är en möjlighet att lämna diskberget där hemma för en stund och bara ha roligt tillsammans med sina barn och andra vuxna. Målgruppen är vuxna med barn i åldrarna 0-12 år. OBS! Ansök senast den 10 maj. Efter sista ansökningsdag får ni besked om ni fått en plats på dagläger.

På dagläger finns det möjlighet att varva ner och bara koppla av med sina barn för den som behöver det. Under sommaraktiviteter och samtal föds goda möjligheter till gemenskap.

- Vi umgås, leker, badar, ror, grillar och annat sådant som är härligt att göra på sommaren, berättar Gunilla Risberg, diakon i Uppsala domkyrkoförsamling.

-Målet är att få komma ifrån diskberget, tvätthögen, matlagningen, ja alla måsten, och bara vara tillsammans som familj, fortsätter hon. Att få tid att leka, vila och  skratta.

I många fall knyts också vänskapsband mellan familjerna, band som sedan bidrar till en roligare och mer meningsfull vardag på hemmaplan.

Familjelägren (daglägren) är inte kopplade till någon annan speciell församlingsverksamhet, därför är det fritt att anmäla sitt intresse att åka med.

Uppsala pastorat står för kostnaderna för att inte utestänga de som har flera barn och snäv ekonomi.

- Det är bland annat sådana här saker som medlemmarnas kyrkoavgift används till, och det känns väldigt bra, förklarar Gunilla Risberg.

Information dagläger sommar 2020

Ansökan går att lämna in tidigast den 31 mars och senast den 10 maj. För frågor, kontakta respektive kontaktperson, se nedan.

Läger 1 den15-18 juni
Kontakt: Eva Berglund, tfn 018-4303864 eller
Ann-Sofie Efraimsson, tfn 018-4303824.

Läger 2 den10 -13 augusti
Kontakt: Sofia Oreland, tfn 018-4303603.

Se även: Information familjeläger Danmark-Funbo sommar 2020