Foto: Anders Tukler

Familjeläger

Behöver du komma ifrån alla måsten? Läs mer om familjelägren som anordnas sommartid och som i år blir dagläger, där familjer får möjlighet att ha roligt, umgås och hitta på aktiviteter tillsammans i Uppsala.

På sommaren anordnas nu dagläger av Svenska kyrkan i Uppsala. Det är en möjlighet att lämna diskberget där hemma för en stund och bara ha roligt tillsammans med sina barn och andra vuxna. Målgruppen är vuxna med barn i åldrarna 0-12 år. OBS! Ansök senast den 3 maj. Efter sista ansökningsdag får ni besked om ni fått en plats på dagläger.

På dagläger finns det möjlighet att varva ner och bara koppla av med sina barn för den som behöver det. Under sommaraktiviteter och samtal föds goda möjligheter till gemenskap.

- Vi umgås, leker, grillar och annat sådant som är härligt att göra på sommaren, berättar Gunilla Risberg, diakon i Uppsala domkyrkoförsamling.

-Målet är att få komma ifrån diskberget, tvätthögen, matlagningen, ja alla måsten, och bara vara tillsammans som familj, fortsätter hon. Att få tid att leka, vila och  skratta.

I många fall knyts också vänskapsband mellan familjerna, band som sedan bidrar till en roligare och mer meningsfull vardag på hemmaplan.

Familjelägren (daglägren) är inte kopplade till någon annan speciell församlingsverksamhet, därför är det fritt att anmäla sitt intresse att åka med.

Uppsala pastorat står för kostnaderna för att inte utestänga de som har flera barn och snäv ekonomi.

- Det är bland annat sådana här saker som medlemmarnas kyrkoavgift används till, och det känns väldigt bra, förklarar Gunilla Risberg.

Information dagläger sommar 2021

På grund av Coronapandemin kommer vi inte att åka iväg till någon lägergård. Information uppdaterad 24 mars 2021.

I sommar anordnas två läger för vuxna med barn i åldrarna 0–12 år. Det finns arabisk-talande ledare på båda lägren. Lägren kommer att ske dagtid i Uppsala och utan övernattning. Kontakta respektive kontaktperson för det läger ni är intresserade av.

Läger 1: 14–17 juni
Kontakt: Charlotta Remnefalk, tfn 018-430 38 16.

Läger 2: 9–12 augusti
Kontakt: Sarah Åkerstrand, tfn 018-430 37 79.

OBS! Ansök senast 3 maj till respektive kontaktperson.