Familjeläger

Behöver du komma ifrån alla måsten? Läs mer om familjelägren som anordnas sommartid.

Coronapandemin är aktuell nu i vårt samhälle och hela världen. Vi planerar med förhoppning om att kunna genomföra familjeläger, men kan eventuellt behöva ställa in utifrån hur läget utvecklar sig.

På sommaren anordnas familjeläger av Svenska kyrkan i Uppsala. På lägergård får man lämna diskberget för en stund och bara ha roligt tillsammans med sina barn och andra vuxna. OBS! Ansök senast den 4 maj. Efter sista ansökningsdag får ni besked om ni fått en plats på lägret.

Sommaren 2020 ordnas två familjeläger i Uppsala pastorat, ett i juni och ett i augusti. Målgruppen är vuxna med barn i åldrarna 0-12 år.

På en lägergård finns det möjlighet att varva ner och bara koppla av med sina barn för den som behöver det. Under sommaraktiviteter och samtal föds goda möjligheter till gemenskap. Som förälder kan det vara skönt att slippa ordna med allt det praktiska, så att man själv hinner få ha roligt och njuta ihop med sina barn. Alla kan inte det i sin vardag.

- Vi umgås, leker, badar, ror, grillar och annat sådant som är härligt att göra på sommaren, berättar Gunilla Risberg, diakon i Uppsala domkyrkoförsamling.

-Målet är att få komma ifrån diskberget, tvätthögen, matlagningen, ja alla måsten, och bara vara tillsammans som familj, fortsätter hon. Att få tid att leka, vila och  skratta.

I många fall knyts också vänskapsband mellan familjerna, band som sedan bidrar till en roligare och mer meningsfull vardag på hemmaplan när lägret är slut.

Familjelägren är inte kopplade till någon annan speciell församlingsverksamhet, därför är det fritt att anmäla sitt intresse att åka med.

Uppsala pastorat står för kostnaderna för lägren för att inte utestänga de som har flera barn och snäv ekonomi.

- Det är bland annat sådana här saker som medlemmarnas kyrkoavgift används till, och det känns väldigt bra, förklarar Gunilla Risberg.

Information familjeläger sommar 2020

Ansökan går att lämna in tidigast den 31 mars och senast den 4 maj. För frågor, kontakta respektive kontaktperson, se nedan.

Läger 1 den15-18 juni
Kontakt:
Eva Berglund, tfn 018-4303864 eller Ann-Sofie Efraimsson, tfn 018-4303824.

Läger 2 den10 -13 augusti
Kontakt:
Sofia Oreland, tfn 018-4303603.

Se även: Information familjeläger Danmark-Funbo sommar 2020