Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Barngrupper 6-12 år i Uppsala

Platser för växtkraft och skapande.

Jesus sa ”Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte. Guds rike tillhör sådana som de.” (Mark 10:14).

Varje barn är unikt, en värdefull del av Guds skapelse. Därför hör barnverksamheten till Svenska kyrkans viktigaste uppgifter. Tusentals barn möts varje år i våra kyrkor och på andra mötesplatser, i gudstjänster och i en rad olika verksamheter. Vi strävar efter att se varje människa och skapa trygga grupper där barnen får möjlighet att växa.

För barn i åldern 6–12 år:

lötenkyrkan

Scouter (årskurs 2–7)

Torsdagar kl. 18.00–19.30 i Lötenkyrkan
Scouterna är ute och lär känna naturen. Där får vi lära oss hur man eldar, använder kniv, bygger spis och bord med naturens material. Det har vi nytta av när vi åker på hajk och läger, då är vi ute hela tiden och lagar vår egen mat. På kvällen brukar vi samlas och ha lägerbål, då sjunger vi och gör knasiga sketcher och annat kul.

Ibland är vi inne och har lekar, hantverk, får lära oss om lite sjukvård eller bakar. Vi har en vänscoutkår i Malawi som vi samlar pengar till. Varje scoutkväll avslutas med en andakt då vi får lära känna Gud genom att höra om Bibelns berättelser, om vem Jesus är. Och så ber vi, tänder ljus och sjunger.

KRIK-samling

Söndagar efter gudstjänsten som börjar kl. 09.30 i Lötenkyrkan.
KRIK (Kristen idrottskontakt) är en sportsamling för barn från 6 år och uppåt. Genom KRIK vill vi förena glädjen i idrotten med den kristna tron. Vi samlas i gympasalen i källaren efter gudstjänsten/familjemässan. Medtag gymnastikskor. Samlingen pågår till kl. 11.15.

salabackekyrkan

Club Confetti (6-9 år)

Tisdagar kl. 15.00–17.00 i Salabackekyrkan.
Club Confetti träffas i Salabackekyrkan där vi målar, fotar och arbetar med skrot och lera utifrån olika teman. Vi bakar, leker och gör annat skoj också! Vi börjar varje tillfälle med fruktstund.

Anmälan öppen fr o m 6 augusti!

Kontakt:

Josefine Lind, förskollärare, tel 018-430 37 48.

sankta maria kyrka

Måndagskul (7–9 år)

Måndagar kl. 14.30–16.00 i S:ta Maria kyrka.
Vi leker, skapar och pysslar utifrån dagens tema. Vi börjar med mellanmål och avslutar med en kort andakt. Efter överenskommelse med föräldrar kan vi hämta barnen på Östra och Västra Stenhagenskolans fritids.
Kontakt: Amanda Parrow, 018-430 37 14

Skaparklubben (10–12 år)

Torsdagar kl. 15.30–17.00 i S:ta Maria kyrka.
Vi börjar med drop-in-fika, därefter skapar vi med olika material utifrån dagens berättelse.
Kontakt och anmälanYvonne Lundgren, 018–430 38 19

Sunnersta kyrka

Miniorer (år fs–2)

Onsdagar kl. 15.30–16.45 i Sunnersta kyrka.
Vi träffas en gång i veckan och varje vecka har vi nytt program. Vi leker, bakar, pysslar, pratar, sjunger, lär oss nya saker. Vi avslutar alltid med en andakt. De barn som går på fritids kan hämtas på skolan. Ange vid anmälan om du önskar att ditt barn blir hämtat.

tunabergskyrkan

Klubb M (åk 4 - 6)

Torsdagar kl. 15:30-17.00 i Tunabergskyrkan

En klubb för dig som går i åk 4-6 och vill vara med och skapa en trygg gemenskap där alla och allt i livet ryms! Hit får vi komma precis som vi är. I klubben är allas röst lika viktig och vi bygger vår verksamhet på en demokratisk grund där alla är med och påverkar innehållet. Vi leker, pysslar, sjunger, bakar och fikar på våra träffar. Här ryms tankar om allt från vänskap till tro och liv.

Ring eller maila din intresseanmälan till Olivia före start!
Antalet deltagare i gruppen är begränsat. Start vecka 4 2018.
Ledare: Olivia Lundegårdh, Gunilla Uhr-Svanström och Anna Maria Lund

Olivia Lundegårdh tel 018-430 37 86

vindhemskyrkan

Vindhemsklubben (6–10 år)

Torsdagar kl. 15.00–16.00 i Vindhemskyrkan.
Vi träffas och har kul ihop! Pyssel, lek och Godly play. Start 30 aug - 13 dec 2018.

Information och klubbanmälan:

Tina Pederson, 018-430 37 80.
Klubben kan kombineras med barnkör 16.00–16.45.
Köranmälan till: Anders Bromander tel 018-430 36 51.

Årstakyrkan

Årsta 46 (årskurs 4-6)

Onsdag, torsdag kl. 13.30–17.30 och fredag kl. 13.30-17.00 i Årstakyrkan.
Pyssel, bakning, läxläsning, mellanmål, tv-spel, pingis och ibland uteaktiviteter. Varje dag ingår mellanmål och man kan komma och gå som man vill.
Verksamheten bedrivs med ekonomiskt bidrag från Uppsala kommuns barn- och ungdomsnämnd. Obs! På grund av renovering startar Årsta 46 från och med onsdag v.38.

Äventyrsklubben (6-9 år)

Måndagar kl. 15.00–17.00 i Årstakyrkan.
Äventyrsklubben är en grupp för dig mellan 6 och 9 år där du får gå på upptäcksfärd i skog och mark, lära dig hantera kniv, leta grodyngel och bygga kojor. Inomhus bakar vi, lagar mat och pysslar, och har fruktstund.
Anmälan öppen fr o m 6 augusti!

Kontakt:

Beatrice Stockhaus, tel 018-430 37 40.