Sösdala församling

Kontakt

Sösdala församling Besöksadress: Barnekowsgatan 1, 28010 SÖSDALA Postadress: Box 68, Barnekowsgatan 1, 28010 SÖSDALA Telefon: +46(451)61068 E-post till Sösdala församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Sösdala församling

Välkommen till Svenska kyrkan i Sösdala församling och vår hemsida. Vi vill vara en mötesplats där vi möter varandra och möter Gud.

Församlingsexpeditionen

Öppet och telefontider Tisdag-Fredag kl.10-12 För besök och visning av våra kyrkor kontakta exp.

Välkommen att döpa ditt barn.
I dopgudstjänsten ber vi och tackar för barnet.

Dop i Sösdala församling

Välkommen att döpa ditt barn. I dopgudstjänsten ber vi och tackar för barnet. Vi välkomnar barnet till oss! I dopet får vi höra löftet om att Gud alltid ska finnas med i barnets alla stunder – i glädje och sorg.

Ni är välkomna att viga Er i någon av våra kyrkor.

Vigsel/Välsignelse i Sösdala församling

Ni är välkomna att viga Er i någon av våra kyrkor. I Guds och alla vittnens närvaro lovar vi varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Vi ber Gud att välsigna vårt äktenskap och hjälpa oss igenom de svårigheter vi kommer att mötas av i livet.

Du är välkommen att deltaga i konfirmationsundervisningen.
Att vara konfirmand är som att bege sig ut på ett äventyr,
in i dina innersta tankar och funderingar.
Under konfirmandtiden undersöker vi hur det är
att vara kristen idag och vad som står i Bibeln.
Allt ryms!

Konfirmation i Sösdala församling

Du är välkommen att deltaga i konfirmationsundervisningen. Att vara konfirmand är som att bege sig ut på ett äventyr, in i dina innersta tankar och funderingar. Under konfirmandtiden undersöker vi hur det är att vara kristen idag och vad som står i Bibeln. Du får också möjlighet att fundera över det som är viktigt i livet – liv och död, kärlek, vänskap, glädje och sorg, Gud och Jesus. Allt ryms!

Begravningen är ett sätt att säga farväl.

Begravning i Sösdala församling

Begravningen är ett sätt att säga farväl. När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Ibland behöver vi också utomlands en plats där vi känner oss hemma och kan tala svenska. Svenska kyrkan i utlandet arbetar som en församling i Sverige. Gudstjänsten står i centrum och omsorgen om medmänniskan är en viktig del i arbetet. Som här i kyrkan i Berlin. Utlandskyrkan behöver ditt stöd.

Hjälp Svenska kyrkan finnas bland svenskar ute i världen

Boyet har växt upp på en soptipp i Manilla. Han drömmer om att hjälpa andra gatubarn. Låt barnens röster höras! Låt deras önskningar om framtiden gå i uppfyllelse.  I årets julkampanj kämpar vi tillsammans för alla barns rätt till ett tryggt liv. #jagärettliv

Jag är ett liv!

Boyet har växt upp på en soptipp i Manilla. Han drömmer om att hjälpa andra gatubarn. Låt barnens röster höras! Låt deras önskningar om framtiden gå i uppfyllelse. I årets julkampanj kämpar vi tillsammans för alla barns rätt till ett tryggt liv. #jagärettliv

Nu börjar Svenska kyrkans julkampanj. En kampanj som handlar om varje barns rätt till ett tryggt liv utan våld och övergrepp. En kampanj som handlar om barn som Boyet. Tänd hoppets ljus tillsammans med internationella chefen Erik Lysén.

Internationella bloggen

Handla i gåvoshopen! Du får ett gåvobevis där du kan skriva en personlig hälsning. 405 kronor räcker till att ge ett barn skolmaterial, mellanmål och lunch under en termin på Filippinerna.

Ge en riktigt viktig julgåva!

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg