Sösdala församling

Kontakt

Sösdala församling Besöksadress: Barnekowsgatan 1, 28010 SÖSDALA Postadress: Box 68, Barnekowsgatan 1, 28010 SÖSDALA Telefon: +46(451)61068 E-post till Sösdala församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Sösdala församling

Välkommen till Svenska kyrkan i Sösdala församling och vår hemsida. Vi vill vara en mötesplats där vi möter varandra och möter Gud.

Församlingsexpeditionen

Öppet och telefontider Tisdag-Fredag kl.10-12 För besök och visning av våra kyrkor kontakta exp.

Välkommen att döpa ditt barn.
I dopgudstjänsten ber vi och tackar för barnet.

Dop i Sösdala församling

Välkommen att döpa ditt barn. I dopgudstjänsten ber vi och tackar för barnet. Vi välkomnar barnet till oss! I dopet får vi höra löftet om att Gud alltid ska finnas med i barnets alla stunder – i glädje och sorg.

Ni är välkomna att viga Er i någon av våra kyrkor.

Vigsel/Välsignelse i Sösdala församling

Ni är välkomna att viga Er i någon av våra kyrkor. I Guds och alla vittnens närvaro lovar vi varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Vi ber Gud att välsigna vårt äktenskap och hjälpa oss igenom de svårigheter vi kommer att mötas av i livet.

Du är välkommen att deltaga i konfirmationsundervisningen.
Att vara konfirmand är som att bege sig ut på ett äventyr,
in i dina innersta tankar och funderingar.
Under konfirmandtiden undersöker vi hur det är
att vara kristen idag och vad som står i Bibeln.
Allt ryms!

Konfirmation i Sösdala församling

Du är välkommen att deltaga i konfirmationsundervisningen. Att vara konfirmand är som att bege sig ut på ett äventyr, in i dina innersta tankar och funderingar. Under konfirmandtiden undersöker vi hur det är att vara kristen idag och vad som står i Bibeln. Du får också möjlighet att fundera över det som är viktigt i livet – liv och död, kärlek, vänskap, glädje och sorg, Gud och Jesus. Allt ryms!

Begravningen är ett sätt att säga farväl.

Begravning i Sösdala församling

Begravningen är ett sätt att säga farväl. När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Kvinnor i förändringens tid - vår och reformationens

I Kyrkans hus
1/8-31/8 2017 kl.10.00-12.00

och svenska kvinnor från den här tiden.

Utställning

Kvinnor i förändringens tid - vår och reformationens I Kyrkans hus 1/8-31/8 2017 kl.10.00-12.00 Under Lutherårtiondet 2008-2017 vill Kvinnor i Svenska kyrkan i Lunds stift lyfta fram en del av det vi vet om danska och svenska kvinnor från den här tiden. Detta har gjorts på femton roll-ups, där åtta stycken beskriver enskilda kvinnor, fem är mer övergripande och två tillkomna under reformationsåret 2017. Arbetet är inspirerat av den utställning som invigdes i Halle, i oktober 2012. Den tyska utställningen är gjord av Evangelische Frauen in Mitteldeutschland, vår systerorganisation i Lunds stifts vänstift Evangelische Kirche in Mitteldeutschland. Utställningen är framtagen av kvinnor i Svenska kyrkan i Lunds stift i samarbete med Sensus.

Den 17 september 2017 är det kyrkoval. Då får du välja vilka som ska få ditt förtroende att styra kyrkan de kommande fyra åren. Missa inte din möjlighet att påverka.

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

Svenska kyrkan har ett stort internationellt arbete. Just nu behövs ditt stöd till människor som drabbats av svält och människor på flykt i Afrika. Tack för din gåva!

Du behövs - ge stöd och hopp i katastrofen