Moheda pastorat

Kontakt

Moheda pastorat Besöks- och postadress: Kyrkogatan 13, 34260 Moheda Telefon: +46(472)70038 E-post till Moheda pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Moheda pastorat

Välkommen till hemsidan! På denna startsida publicerar vi aktuella händelser i pastoratet. Navigera på hemsidan via menyn längst upp!

Ny kyrkomusiker i Moheda pastorat - Varmt välkommen Linnea!

Den 1 februari börjar pastoratets nya kyrkomusiker Linnea Petersson sin anställning här i Moheda pastorat. Den 4 februari är det gudstjänst i Moheda kyrka kl 11.00 - då är det Linnea och kyrkoherde Daniel Sjöö som tjänstgör. Kom till gudstjänsten och var med att välkomna Linnea!

- - - - -

... HIMLEN RUNT HÖRNET ...

Mistelås kyrka, 25 februari kl 11.00.

Gudstjänst med sånger vi sjunger tillsammans, stor som liten, alla kan vara med.

TISDAGSTRÄFF I MOHEDA FÖRSAMLINGSHEM, 6 mars kl 13

"Personer och händelser jag mött"

Thage G Petersson, bördig från Berg, berättar om sitt innehållsrika liv. Thage har varit riksdagens talman, statsråd, haft mängder med tunga politiska uppdrag och var en av Olof Palmes bäsrta vänner.

VÄLKOMNA TILL EN KVÄLL MED POLIS EWA-GUN WESTFORD

14 mars kl 18.00 i Moheda församlingshem, kvällsfika och frågestund.

Ewa-Gun är en legendarisk presschef för Polisen i Region Syd. Hon var dessutom en av de första kvinnliga poliserna i Sverige. Välkomna att höra om hennes yrkesbana inom Polisen och om  Polisens arbetsvillkor i Malmö  och södra Sverige.

Arr: Moheda församling och Svenska kyrkans internationella arbete

FAMILJEMÄSSA I MISTELÅS

Mistelås kyrka, söndag 25 mars kl 11.00.

Bibelutdelning till 4-åringar och 8-åringar. Sjung med mig-gruppen och konfirmanderna. Efter familjemässan blir det kyrkkaffe i församlingshemmet.

TISDAGSTRÄFF I MOHEDA FÖRSAMLINGSHEM, 10 april kl 13

Blomsterkungen själv, Carl von Linné, kommer till oss direkt från Råshult och spenderar eftermiddagen med oss. Kom och hör om hans blomstrande karriär.

TISDAGSTRÄFF I MISTELÅS FÖRSAMLINGSHEM, 24 april kl 13

"Sång och musik i vårens glada tid" med den sjungande sjuksköterskan Ingela Wahlgren och pianisten Rune Lindqvist. Vi bjuds på allt från Ulla Billquist till andliga pärlor och franska visor.

GÖKOTTA HOS MEHLINS

Kristi himmelsfärdsdag den 10 maj kl 9.00 är det gökotta vid Agnarydssjön. Birgitta och Kent Ek, Björn Printz och Heidi Sydmark. Medtag kaffekorg.

FAMILJEMÄSSA I MOHEDA

Moheda kyrka, söndag 20 maj kl 11.00.

Vi firar kyrkans födelsedag med en familjemässa i Moheda. Efter mässan inbjuder till lunch i församlingshemmet. Kostnad 50 kr/vuxen, gratis för barn. Anmälan till lunchen görs till pastorsexpeditionen, telefon 0472-70038 eller epost Moheda pastorat senast den 16 maj.

VÅRKONSERT I MISTELÅS KYRKA

Mistelås kyrka, söndag 20 maj kl 16.00.

Kyrkokören och solister medverkar. Mingel på kyrkbacken efter konserten.

Den 17 september 2017 var det invigning av

Askgravplatsen på Moheda kyrkogård.

På fotografiet ovan ser man en del av askgravplatsen från söder.