En vit näckrosblomma i vattnet.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Moheda pastorat

Välkommen till hemsidan! I pastoratet ingår följande tre församlingar: MOHEDA, SLÄTTHÖG och MISTELÅS. På denna startsida publicerar vi aktuella händelser. Navigera på hemsidan via menyn längst upp!

Gudstjänster sommar 2022

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Välkommen att fira gudstjänst i våra kyrkor!

Söndagen den 14 augusti
Nionde söndagen e Trefaldighet – Goda förvaltare
Moheda 10.00 Mässa
Lyåsa Trollröret 14.00 Gudstjänst
Medtag kaffekorg och sittunderlag.

Söndagen den 21 augusti
Tionde söndagen e Trefaldighet – Nådens gåvor
Slätthög 10.00 Mässa
Kvarneket 14.00 Den gamla dansbanan.
Gudstjänst. Bandet Drops of Indigo spelar.
Gitarr, bas, trummor, sång.
Medtag sittunderlag och fikakorg.
Vid regn i Moheda församlingshem.

Lördagen den 27 augusti
Moheda 18.00
Konsert i Moheda kyrka.
The Oaks – country, blues och gospel.

Mistelåsveckan:

Onsdag 24 aug 18.00 Kyrkogårdsvandring
Torsdag 25 aug 19.00 Musik i sommarkväll.
Klassiska pärlor.
Fredag 26 aug 18.00 Allsång på Tagel.
Söndagen den 28 augusti
Elfte söndagen e Trefaldighet – Tro och liv
Moheda 10.00 Mässa
Mistelås 14.00 Familjegudstjänst
Måltid i församlingshemmet.
Anmälan till Hjördis.

För att se våra barn- och familjeverksamheter:

Klicka på Verksamheter och sen på Barn- och ungdomsgrupper samt Kyrkomusik och körverksamhet

Gudstjänster

Välkommen att fira gudstjänst i våra kyrkor! Söndagen den 14 augusti Nionde söndagen e Trefaldighet – Goda förvaltare Moheda 10.00 Mässa Lyåsa Trollröret 14.00 Gudstjänst Medtag kaffekorg och sittunderlag. Söndagen den 21 augusti Tionde söndagen e Trefaldighet – Nådens gåvor Slätthög 10.00 Mässa Kvarneket 14.00 Den gamla dansbanan. Gudstjänst. Bandet Drops of Indigo spelar. Gitarr, bas, trummor, sång. Medtag sittunderlag och fikakorg. Vid regn i Moheda församlingshem. Lördagen den 27 augusti Moheda 18.00 Konsert i Moheda kyrka. The Oaks – country, blues och gospel. Mistelåsveckan: Onsdag 24 aug 18.00 Kyrkogårdsvandring Torsdag 25 aug 19.00 Musik i sommarkväll. Klassiska pärlor. Fredag 26 aug 18.00 Allsång på Tagel. Söndagen den 28 augusti Elfte söndagen e Trefaldighet – Tro och liv Moheda 10.00 Mässa Mistelås 14.00 Familjegudstjänst Måltid i församlingshemmet. Anmälan till Hjördis.

Öppet hus i församlingshemmet den 16 oktober. Magnus Hedin, Björn Kjellsson, Elsie-Britte Bertilsson, Christer Nielssen och Per Österberg planterar traditionsenligt ett äppelträd som hoppas ge goda skördar åt församlingsborna framöver.
Vi hälsar Martin välkommen till våra församlingar. Han prästvigdes den 12 juni i Växjö domkyrka och har precis börjat sitt år som pastorsadjunkt hos oss i Moheda. Vi ska tillsammans göra allt vi kan för att Martin ska få ett fint och lärorikt år!

Välkommen Annsophie

Från och med den 1 februari 2021 är Annesophie Färdigh anställd som komminister i Moheda pastorat. Sina första gudstjänster i pastoratet firade Annesophie på Kyndelsmässodagen den 7 februari. Så småningom hoppas vi kunna hälsa henne ordentligt välkommen i pastoratets gemenskap.

MOHEDA FÖRSAMLINGSHEM HAR BYGGTS TILL OCH RENOVERATS

Vi har genomfört flytten från prästgården i Moheda till det utbyggda församlingshemmet. Det har tagit både tid och energi men vi är väldigt nöjda med våra nya lokaler. Naturligtvis är det som alltid mycket att gå igenom vid en flytt. Mycket ska sorteras och en hel del slängas. Nu har vi funnit oss tillrätta och trivs väldigt bra med våra nya arbetslokaler. Fördelar är att vi finns i församlingshemmet där i regel mycket av verksamheten pågår. Fr.o.m. den 18 januari 2021 är all personal i församlingsverksamheten samlade på samma ställe och det är vi också glada för. Vi har ändrat pastoratets adress och vi finns nu på Kyrkogatan 10. I övrigt är telefonnummer och mejladresser de samma. När det åter blir möjligt att träffas kommer vi att bjuda in till visning av lokalerna.

Gudstjänster

Vi lever alla under samma himmel

Vi har alla samma rättigheter. Var med i kampen för varje människas rätt till ett värdigt liv.