Foto: Sven Alfredsson

Svenska kyrkan Kristianstad

Vi söker en kyrkvaktmästare, 100 %

Arbetsuppgifterna består av skötsel, drift och underhåll av fastigheter och kyrkor samt inre tjänstgöring vid gudstjänster och kyrkliga handlingar.

Sommarkyrka i Heliga Trefaldighets kyrka

Från 13 juli till 7 augusti bjuder vi in till Sommarkyrka utanför Heliga Trefaldighets kyrka. Öppettiderna är onsdagar till söndagar mellan 10.00–16.00.

Sommarkonsert: Systerskapa

Lördag den 13 augusti, kl. 18.00 i Norra Åsums kyrka

Konfirmation 2022-2023

Här kan du läsa om årets alla konfirmandgrupper, finna svar på frågor, samt anmäla dig.

Öppettider under sommaren

Under sommarperioden (27 juni - 31 augusti) har pastorsexpeditionens telefonväxel öppet helgfria vardagar mellan kl. 10.00 - 12.00.

Programbladet

Sommaren på intåg! I detta blad finns en rad härliga sommarkonserter som går av stapeln i juli och augusti, och missa inte sommarkyrkan i Norra Åsum och Heliga Trefaldighet där vi håller trevliga gemensamma aktiviteter såsom caféer, samtal och musikinslag med program och m.m. Njut av sommarprakten!

Klockringning för Ukraina

Varje onsdag kl. 17.00 ringer kyrkklockorna i Heliga Trefaldighets kyrka för Ukraina. Därefter samlas vi i kyrkan till en fredsbön.

Sommarens konserter

Välkommen till våra traditionella sommarkonserter i Heliga Trefaldighets kyrka och Norra Åsums kyrka! Njut av ljuva toner när sommardagarna övergår till kväll.

Vi söker kantor/organist

Du som trivs att musicera på instrumentens drottning och även vill berätta för barn och vuxna. Du som vill jobba med kör för ungdomar i ett arbetslag bestående av dig, en organist och en rytmikpedagog.

En gåva för världen

För allas rätt till ett värdigt liv. Din gåva gör skillnad.

Bli månadsgivare

Samtalsstöd

I dessa märkliga tiderna med distans och nya förutsättningar behöver vi prata och ventilera om hur livet ser ut just nu. Ingen av oss har erfarenhet av den här situationen. Vi behöver varandra.

Diakoniexpeditionen

Vill du prata med någon? Behöver du själavård, rådgivning, vägledning eller stöttning? Diakoniexpeditionen är stängd tills vidare. Ring någon av våra diakoner om du vill boka tid för samtal.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Kristianstad får nytt krematorium

Kristianstads nuvarande krematorium på Östra begravningsplatsen står inför en omfattande om- och tillbyggnad.

Kyrkans klassiker

Med Kyrkans klassiker får du under ett kalenderår möjlighet att på ett enkelt och metodiskt sätt upptäcka kyrkans tro och liv. Det handlar om att be, läsa Bibeln, fira gudstjänst och träna sin omtanke om andra.

Volontär

Du som vill hjälpa till

Vill du hjälpa till som ideel medarbetare hos oss i Svenska kyrkan Kristianstad? Du behövs!

Ge en gåva från mobilen

Tillsammans sprider vi hopp! När världen drabbas av en pandemi förvärrar det en redan svår situation för människor som lever i utsatthet. Din gåva gör skillnad!

Orgelprojekt i Heliga Trefaldighets kyrka Kristianstad

En kortfattad presentation med dokument och rapporter som tagits fram under projektets gång

Vilken skillnad gör en medlem i Svenska Kyrkan?

Här kan du läsa om hur du som medlem gör skillnad i det övergripande uppdraget som vi har gemensamt i pastoratet.

Vår behandling av dina personuppgifter

För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi följer dataskyddsförordningen GDPR.

Välkommen till gudstjänst i våra kyrkor!

Körer och musik

Svenska kyrkan i Kristianstad har ett rikt och varierat musikliv. Vi arrangerar konserter och har en bred körverksamhet. Är du intresserad av att sjunga i kör? Då är du välkommen att ta kontakt med någon av våra musiker.

Öppettider under sommaren (27 juni - 31 augusti)

Pastoratsexpeditionen har följande öppettider:
Måndag-fredag (helgfria vardagar), kl. 10.00-12.00

OBS. Med hänsyn till coronasmittan råder det för närvarande begränsat besök i församlingshemmet. Ring: 044-780 64 00.