Några röda rosenblad ligger på ett träbord. På bordet syns skuggan av taggtråd.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Svenska kyrkan Kristianstad

Kulturdagar 2023

Välkommen till Kulturdagar i Heliga Trefaldighet kyrka 22-24 september. Här kan du läsa om hela programmet för dessa dagar. Fri entré till alla konserter.

Barn, ungdom & familj

Välkommen till våra mötesplatser för barn, unga och familj! Här kan barn och unga lära känna nya människor och vuxna utbyta funderingar och erfarenheter och skapa nya kontakter. Grupperna startar vecka 35!

Mat grönsaker

Soppluncher

Välkommen till sopplunch i Församlingshemmet, Österängs kyrka och Vilans kyrka! Njut av en stunds gemenskap och härlig hemlagad soppa!

Programbladet

Sommarkänslan håller sig kvar men en ny termin startar nu i Kristianstads pastorat. Besök våra mötesplatser och aktiviteter med grupper både för vuxna och barn där vi umgås och fikar. Upplev ett rikt och varierat musikliv på kulturdagarna i Trefaldighets kyrka, eller varför inte engagera dig någon av våra körgrupper.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

En kvinna sitter i en grön fåtölj. I knät har hon sin laptop ovanpå en kudde.

Boka dop/vigsel direkt på webben

Välkommen att boka tid för dop eller vigsel direkt här på webben. Du får se lediga förrättningstider i våra kyrkor direkt i kalendern så att du i lugn och ro kan planera din förrättning. När du valt en tid fyller du bara i uppgifterna i formuläret som öppnas, så hör vi av oss till dig.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Samtal & stöd

Livet innehåller både toppar och dalar. Ibland sker saker som vi inte räknar med eller som vi inte riktigt vet hur vi ska hantera – då kan det vara skönt att ha någon att prata med. Vi behöver varandra.

Diakoniexpeditionen

Vill du prata med någon? Behöver du själavård, rådgivning, vägledning eller stöttning? Ring oss för att boka tid för samtal.

Du behövs, vill du engagera dig?

Vill du engagera dig som ideell medarbetare hos oss i Svenska kyrkan Kristianstad? Du behövs!

Gemensam bön

Kom och medverka i gemensamma böner. Låt oss förenas i vår gemensamma tro. Vi startar igen den 5 augusti!

Orgel 400 - Rekonstruktion av Lorentzorgeln

År 2028 fyller Heliga Trefaldighets kyrka 400 år, och en rekonstruktion av Lorentzorgeln är vår hyllning. Bidra till orgelprojektet så dubblas summan av den insamlade gåvan.

Sinnesromässa

Sinnesromässan är en enkel mässa där gemenskap, enkelhet och sinnesro står i centrum. Musik har en given plats, liksom tystnaden och bönen.

Ge en gåva från mobilen

Tillsammans sprider vi hopp! När världen drabbas av en pandemi förvärrar det en redan svår situation för människor som lever i utsatthet. Din gåva gör skillnad!

Orgelprojekt i Heliga Trefaldighets kyrka Kristianstad

En kortfattad presentation med dokument och rapporter som tagits fram under projektets gång

Vilken skillnad gör en medlem i Svenska Kyrkan?

Här kan du läsa om hur du som medlem gör skillnad i det övergripande uppdraget som vi har gemensamt i pastoratet.

Vår behandling av dina personuppgifter

För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi följer dataskyddsförordningen GDPR.

Gudstjänst

Välkommen till gudstjänst i våra kyrkor!

Körer och musik

Svenska kyrkan i Kristianstad har ett rikt och varierat musikliv. Vi arrangerar konserter och har en bred körverksamhet. Är du intresserad av att sjunga i kör? Då är du välkommen att ta kontakt med någon av våra musiker.

Våra Öppettider

Pastoratsexpeditionen har följande öppettider:
Måndag-fredag 10.00-12.00                   
                                                               
Ni når oss via kristianstads.pastorat@svenskakyrkan.se,
telefon: 044-780 64 00, eller bokat besök.