Foto: Sven Alfredsson

Körer och musik

Svenska kyrkan i Kristianstad har ett rikt och varierat musikliv. Vi arrangerar konserter och har en bred körverksamhet. Är du intresserad av att sjunga i kör? Då är du välkommen att ta kontakt med någon av våra musiker.

Aktuella konserter

Välkommen till vårens konserter och njut av ljuva toner i våra kyrkor! Fritt entré till de flesta konserterna.

Cantores Trinitatis

Är en blandad kör med höga ambitioner som gärna ger sig i kast med kyrkomusikens klassiska pärlor. Kören sjunger klassisk kyrkomusik i både högmässa och i konsertform.

Våra barnkörer

I våra barnkörer får du prova på att sjunga solo, sjunga i mick, stämsång, kanon, rytmikövningar, dans, musiklek och enkelt instrumentspel. Välkommen med din anmälan!

Krikör

Krikör, i Österängs kyrka, är en blandad kör med höga ambitioner och stort engagemang.

Åsumkören

Är en blandad vuxenkör som framför allt sjunger vid högmässorna i Norra Åsums kyrka. Vi sjunger både traditionella och nyare körsånger och välkomnar både gamla och nya medlemmar. Kom och pröva på. Enda risken är att du fastnar.

Spirit

Var med och sjung vid våra lovsångsgudstjänster i Österängs kyrka.

En blandad ungdomskör sjunger i en kyrka.

Kören Sanctus

Fyrstämmig blandad kör som ger dig chansen att utvecklas som körsångare och få sjunga lite blandad repertoar.