Diakoni, samtal och gemensamma aktiviteter

Diakoni betyder tjänst och innebär omsorg om medmänniskan i livets olika situationer. Diakoni kan beskrivas som den kristna tron omsatt i praktisk handling.

Inspirationskvällarna i Österängs kyrka inleds med ett program, därefter finns det möjlighet att stanna kvar för en stunds gemenskap och fika. Kvällarna avslutas med en kort andakt.

Inspirationskvällar

I höst återkommer Erik Aurelius, tidigare biskop i Skara och professor i biblisk teologi. Under sex lördagar föreläser han om Bibeln både utifrån ett historiskt och nutida perspektiv.

Föreläsningsserie om Bibeln

Under en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ. Samtidigt stillar du din nyfikenhet. Vem möter du bortom vägkröken, och inom dig? Anmälan krävs.

Pilgrimsvandring 14/9

Tisdag 22 oktober, kl. 18.30 i Vilans församlingshem

Föreläsning: När livet inte blir som man tänkt sig

Tisdag 22 oktober, kl. 18.30 i Vilans församlingshem

Torsdag den 19 september mellan 08.30-19.00 i Heliga Trefaldighets kyrka

Drop in-vigsel

Torsdag den 19 september mellan 08.30-19.00 i Heliga Trefaldighets kyrka

Att mista en närstående är en omvälvande upplevelse där mycket kan ställas på sin spets. Att få dela tankar och känslor med andra som är i samma situation kan göra sorgen lättare att bära.

Leva vidare-grupp

Christel Andersson