Svenska kyrkan i Järna - Nås - Vansbro - Äppelbo

Välkommen till Järna med Nås och Äppelbo församling. Vi finns för dig i livets alla skeden.

Församlingsbladet

Information och trevlig läsning om församlingens många olika verksamheter.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Kyrkorna är öppna!

Våra kyrkor är öppna för möjlighet till stillhet och enskild andakt: måndag – fredag kl. 09.00 – 16.00.

En man står med en insamlingsbössa som någon lägger en gåva i.

Ge en gåva till Act Svenska kyrkan

Vi lever alla under samma himmel. Vi har alla samma rättigheter. Var med i kampen för varje människas rätt till ett värdigt liv.

Välkommen till vår YouTube-kanal

Här lägger vi ut filmade andakter, webbkyrkis m.m.

Arkiv - Digitala andakter och musik

Här hittar du tidigare sända digitala andakter, musik, julkrubba, lucia och Tankar till tröst.

Arkiv - Webbkyrkis

Sångstund, pyssel och sagostund!

Barn & Familjeverksamhet

Välkommen familjeverksamheten!

Välkommen till våra verksamheter.

Tre små flickor som lever på gatan. De äter strips och dricker läsk.

Act Svenska kyrkan

Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter. Tillsammans med kyrkor och organisationer arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Be en bön, tänd ett ljus

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.

JULKONSERT 2021 MED JÄRNA KYRKOKÖR

Länk till församlingens YouTube-kanal.

JULHÄLSNING FRÅN DIN FÖRSAMLING!

Länk till församlingens YouTube-kanal.

Leende präst öppnar kyrkporten.

Covid-19

Alla restriktioner med anledning av covid-19 är borttagna. Vissa av Folkhälsomyndighetens rekommendationer finns kvar, till exempel att du ska stanna hemma om du känner dig sjuk. Välkommen att fira gudstjänst, gå på konsert och delta i församlingens aktiviteter!

Fyra ungdomar sitter utomhus och pratar.

Tips för att vara en medmänniska

Att hitta rätt ord och möta en vän som oroar sig eller upplever sorg kan kännas svårt. Vad ska man säga? Hur ska man göra?

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Tomtebloss brinnder och en stjärna lyser i bakgrunden.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Det finns en särskild glädje i att, utan illvilja, förvirra människor lite. Att önska någon gott nytt år i slutet av november skapar lite trevlig förvirring. Ta möjligheten!" Läs Tankar inför helgen med prästen Johan Garde.

Musik och körer

Att sjunga i kör är härligt för kropp och själ, både en musikalisk upplevelse och ett sätt att umgås. Nya sångare välkomnas!

Barn & Familjeverksamhet

Välkommen familjeverksamheten!

Man med vandringsryggsäck går i kyrka.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

En man står med en insamlingsbössa som någon lägger en gåva i.

Ge en gåva till Act Svenska kyrkan

Veckans program

Läs vår annons i Vansbrobladet.

PASTORSEXPEDITION

Telefontider
Torsdagar 10.00-12.00
Övriga Vardagar 9.00-12.00

Pastorsexpedition

Kyrkogårdsärenden

OBS! Stängt för besök
För att minimera risken för smittspridning och med omtanke om våra anställda och besökare håller Pastors- och Kyrkogårdsexpedition i Järna och Vansbro stängt för besök under pågående pandemi.
Välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon.