Konfa i Huddinge

Funderar du på om du ska konfirmera dig? Välkommen att läsa mer och anmäla dig till våra läger och grupper här på webben.

Funderar du på om du ska konfirmera dig? Du är inte ensam. Varje år konfirmeras drygt 30 000 ungdomar i Sverige. Konfirmationen handlar om att lära känna den kristna tron men också om att ha roligt och att träffa nya kompisar. Här kan du läsa om våra olika alternativ i Huddinge.

Flera alternativ – välj själv!

Konfaläger & konfa i stan

Det kan vara pirrigt att åka i väg på läger. Så är det för de allra flesta – men efter någon timme börjar det släppa. Och när lägret är över vill du inte åka hem och du kan inte förstå hur ditt liv var innan du åkte! Vi har alternativ både i Sverige och utomlands, med allt ifrån storslagna fjälltrakter till italienska klostermiljöer. Vi har läger sommar, höst, vinter som vår. Det finns även ett alternativ för dig som är mellan 16 och 19 år, 16plus, som tågluffar till Köpenhamn.

Du behöver inte resa för att utvecklas och lära dig nya saker om dig själv och andra. Huddingegruppen är alternativet för dig som föredrar en “konfa i stan”.

I Stockholms stift är du också välkommen att delta i Gålölägret 2023, ett läger som gör det möjligt för ungdomar med och utan behov av särskilt stöd att få mötas och lära känna varandra. Lägret arrangeras av Högalids församling. 

 

En grupp ungdomar håller om varandra i en ring.

Konfa 16plus

Är du 16–19 år och vill konfirmera dig är det här gruppen för dig! Nu startar en ny grupp i januari 2023.

Alla våra alternativ är gratis!

Konfirmationstiden kan se ut på olika sätt och här hittar du information om alternativen i Huddinge. Alla konfirmationsalternativ är gratis och det spelar ingen roll var du bor, du väljer fritt var du vill konfirmera dig. Alla resor sker i enlighet med Svenska kyrkan i Huddinges hållbarhetsperspektiv och alltid med konfirmandernas bästa i fokus. Alla alternativ är flygfria. Vi åker tåg eller buss – för miljön!

 

 

Information in English

Read more about confirmation and our programme options in English

Read more
Läs foldern på web Foto: Alex Giacomini/Ikon
Klicka på bilden för att öppna årets folder som PDF
Konfirmander i sina kåpor vid en sjö.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Vanliga frågor om konfirmation

Här hittar du svar på några vanliga frågor om konfirmation.

Några ungdomar i likadana skjortor bär på ett träkors och en ljusblå flagga.

Gålölägret 2023 – Högalid

Sommarläger under tre veckor.