Konfa i Huddinge

Funderar du på om du ska konfirmera dig? Välkommen att läsa mer och anmäla dig till våra läger och grupper här på webben.

Anmälan för 2024 stängd

 

Har jag fått plats? 

Alla som har anmält sig till en av våra grupper/resor har fått information via mail om de har erbjudits plats eller inte. Det kan ta upp till en vecka från det att du anmäler dig till att du får svar. Saknar du information? Kontakta Annelie Sejdeland på annelie.sejdeland@svenskakyrkan.se 

Konfirmation i Huddinge

Funderar du på om du ska konfirmera dig? Du är inte ensam. Varje år konfirmeras drygt 30 000 ungdomar i Sverige. Konfirmationen handlar om att lära känna den kristna tron men också om att ha roligt och att träffa nya kompisar. Här kan du läsa om våra olika alternativ i Huddinge.

Flera alternativ – välj själv!

Konfaläger & konfa i stan

Det kan vara pirrigt att åka i väg på läger. Så är det för de allra flesta – men efter någon timme börjar det släppa. Och när lägret är över vill du inte åka hem och du kan inte förstå hur ditt liv var innan du åkte! Vi har alternativ både i Sverige och utomlands, med allt ifrån storslagna fjälltrakter till italienska klostermiljöer. Vi har läger sommar, höst, vinter som vår. Det finns även ett alternativ för dig som är mellan 16 och 19 år, 16plus, som tågluffar till Berlin. (Anmälan är stängd för 2024). 

Du behöver inte resa för att utvecklas och lära dig nya saker om dig själv och andra. Huddingegruppen är alternativet för dig som föredrar en “konfa i stan”.

I Stockholms stift är du också välkommen att delta i Gålölägret, ett läger som gör det möjligt för ungdomar med och utan behov av särskilt stöd att få mötas och lära känna varandra. Lägret arrangeras av Högalids församling. 

 

Alla våra alternativ är gratis!

Konfirmationstiden kan se ut på olika sätt och här hittar du information om alternativen i Huddinge. Alla konfirmationsalternativ är gratis och det spelar ingen roll var du bor, du väljer fritt var du vill konfirmera dig. Alla resor sker i enlighet med Svenska kyrkan i Huddinges hållbarhetsperspektiv och alltid med konfirmandernas bästa i fokus. Alla alternativ är flygfria. Vi åker tåg eller buss – för miljön!

 

 

Information in English

Read more about confirmation and our programme options in English

Read more
Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Vanliga frågor om konfirmation

Här hittar du svar på några vanliga frågor om konfirmation.

En grupp ungdomar håller om varandra i en ring.

Konfa 16plus

Är du 16–19 år och vill konfirmera dig är det här gruppen för dig! Nästa grupp startar januari 2024.

En ung glad tjej håller upp ett färggrant stenhjärta.

Gålölägret 2024

Gålölägret pågår under tre härliga sommarveckor, 17 juni till 6 juli 2024 på vackra Uskavigården i Bergslagen, strax utanför Nora. Konfirmationsgudstjänsten äger rum i Högalidskyrkan och det kostar inget att delta på lägret.Gålölägret är ett konfirmandläger för ungdomar med och utan behov av särskilt stöd. Lägret syftar till att motverka utanförskap och ge ökad förståelse för olika livssituationer och vänder sig till dig som går i grundskola, resursskola, specialskola eller särskola.Under lägret får du tillsammans med andra fundera över och samtala om vad som är viktigt i livet. Duger jag som jag är, hur är en bra vän, behövs jag, vad har Gud med mitt liv att göra, vad betyder det att alla människor är lika mycket värda och är skapade till Guds avbild?Det finns 20 deltagarplatser och de flesta som är med på lägret är mellan 14 och 18 år. Lägret leds av cirka tio ledare vilka har erfarenhet av att arbeta med ungdomar både med och utan funktionsnedsättning. Dessutom finns en lägerpräst och diakon med vilka har huvudansvar för lägret.Vad händer på lägret?De flesta dagar följer ett liknande schema. Vi börjar dagen med frukost för att sedan fira morgonandakt tillsammans. Därefter följer konfirmationsundervisning, scouting och skapande. Vi är mycket utomhus och kvällarna avslutas med en kvällsandakt i lägergårdens vackra kyrka.Innan lägretAlla konfirmander och vårdnadshavare inbjuds till en förträff i Högalids församling där präst, diakon och ledare berättar mer om lägret. Då får vi också möjlighet att träffa varje konfirmand med vårdnadshavare i ett enskilt samtal. Under samtalet får vi ledare möjligheten att lära känna konfirmanden något innan lägerstart, och konfirmanden får möjlighet att ställa de frågor hen tycker är viktiga.Vill du veta mer om Gålölägret 2024? Kontakta lägerpräst Victor Lindblom: E-post: victor.lindblom@svenskakyrkan.se, telefon: 073-039 57 21Utmana dig själv och få ett minne för livet - varmt välkommen med din ansökan!