Foto: Alex & Martin IKON

Begravning i Huddinge

När döden kommer nära är det ofta många frågor som behöver svar. En del svar kan du få i samråd med din församling, präst, musiker och begravningsbyrån.

Att förlora en anhörig i dessa tider då det finns restriktioner kring hur många som kan närvara vid begravningen och minnesstunden efteråt kan göra att det känns svårt att planera begravningen. Vi hjälper dig hitta ett alternativ som blir bra för dig och dina nära och kära. Tillsammans löser vi det på ett bra och tryggt sätt.

Från och med 5 juni kan fler närvara vid begravningsceremonin då restriktionerna lättat. Nu är det ett max antal på 50 personer. Hur många som kan delta beror på hur stor kyrkan är. Det innebär att det ibland är färre som får plats. Detta för att vi fortfarande måste kunna hålla avstånd.

Om ni vill låna lokal till minnesstund efteråt så går det bra, men på grund av att det räknas som en privat tillställning kan endast 8 personer närvara. (Se Folkhälsomynighetens regler här )

Så här många kan närvara i våra kyrkor och församlingssalar vid dop, vigslar och begravning under corona-pandemin

• Huddinge kyrka 45 st. (exklusive kyrkopersonal)
    Församlingssalen - 45 st
  • Mariakyrkan – 100 st. (exklusive kyrkopersonal)
    Församlingssalen - 50 st
  • Tacksägelsekyrkan -40 st. (exklusive kyrkopersonal)
    Församlingssalen - 10 st
  • Flemingsbergskyrka - 30 st. (exklusive kyrkopersonal)
    Församlingssalen - 30
  • Vårby Gårds kyrka – 50 st. (exklusive kyrkopersonal)
    Församlingssalen - 50 st
  • Segeltorps kyrka - 30 st. (exklusive kyrkopersonal)
    Församlingssalen - 30 st
  • S:t Botvid stora kapell - 100 st. (ej dop/vigsel)
  • S:t Botvids lilla kapell- 20 st. (ej dop/vigsel)
  • Tomtberga kapell - 10 st. endast borgerliga begravningar (ej dop/vigsel)

Nedan finns kontaktuppgifter till bokningen. Välkommen att höra av dig!

Bokning i svenska kyrkan i huddinge:

Bokningsenheten i Klockargården har för närvarande stängt för fysiska besök på grund av rådande smittorisk. Det går bra att kontakta oss som vanligt på telefon eller e-post. Vi ber om er förståelse för detta.

Bokning av begravning, dop, bröllop och lokaler

Telefon:

Telefontider:
Måndag-fredag 09.00-11.30
Måndag, onsdag och torsdag 13.00-15.00

Sommartid - 14/6-5/9 har vi öppet måndag – fredag kl 09:00-11:30.

Utanför dessa tider går det oftast att nå oss via e-post.

E-post:
huddinge.bokning@svenskakyrkan.se

Besöksadress:
Kommunalvägen 21, Huddinge

Postadress:
Svenska kyrkan i Huddinge, Box 1109, 141 23 Huddinge

När en anhörig avlider kan det kännas skönt att få prata med någon. I Svenska kyrkan i Huddinge finns präster och diakoner att vända sig till för enskilda samtal. Det finns också möjlighet att prata med andra som sörjer i sorgegrupper.

Här kan du läsa mer om sorgegrupper

Begravningsombud i Svenska kyrkan i Huddinge

Vibeke Bildt är begravningsombud i Svenska kyrkan i Huddinge.  Epost till henne: vibeke.bildt@huddinge.se

Begravningsombudet är tillsatt av länsstyrelsen för att tar till vara de personers intresse som inte tillhör Svenska kyrkan.