Foto: IKON/Kristina Johansson

Samtal för sörjande

Det finns stöd och hjälp att få när du går igenom en svår period i livet. Präster eller diakoner i din församling i Svenska kyrkan i Huddinge är utbildade i själavård.

Samtalsgrupper för sörjande

Svenska kyrkan i Huddinge erbjuder dig som mist en anhörig eller nära vän att delta i en samtalsgrupp för sörjande. Ingenting är sig likt längre när någon nära oss dör. Den som du älskat och vant dig vid finns inte längre. Samtidigt måste du fortsätta leva i det som nu är ditt liv. I en samtalsgrupp får du hjälp att sätta ord på din sorg tillsammans med andra i samma situation. Ofta kan det kännas som ett stöd att bara veta att man inte är ensam om att känna som man gör”.

Under våren har vi inte kunnat erbjuda sorgegrupper där vi möts tillsammans i några av våra lokaler. Vi har haft grupper via zoom istället. Under hösten startar vi nya sorgegrupper, både i våra lokaler och via zoom.

Är du intresserad att vara med? Kontakta i så fall diakon Åsa Nilsson, tel. 08- 588 697 76, asa.m.nilsson@svenskakyrkan.se eller prästen Johanna Saxerbo, tel. 08- 588 697 88, johanna.saxerbo@svenskakyrkan.se

För unga
När det gäller sorgegrupp för unga samverkar vi med Botkyrka församling. De erbjuder grupp för unga mellan 10-17 år. Att få träffa andra som varit med om liknande och har liknande erfarenheter, som vet vad det handlar om, det kan ofta vara en hjälp.

Gruppen kommer starta när det finns tillräckligt många anmälda. Platsen är i samtalslokaler på församlingens expedition intill Tumba centrum eller i anslutning till någon av församlingens kyrkor. För frågor och anmälan, kontakta Åsa Dysholm, diakon Botkyrka församling, tel 08-530 222 79 eller via epost asa.dysholm@svenskakyrkan.se

Läs mer om sorgegruppen för unga (pdf)

Enskilt samtal
Att tala med en präst eller diakon är gratis. Ta kontakt med våra präster och diakoner om du behöver samtala. Ring växeln och berätta att du vill prata med någon så kopplas du vidare, tel. 08-588 697 00.