Foto: IKON/Kristina Johansson

Samtal för sörjande

Det finns stöd och hjälp att få när du går igenom en svår period i livet. Präster eller diakoner i din församling i Svenska kyrkan i Huddinge är utbildade i själavård.

Samtalsgrupper för sörjande


Svenska kyrkan i Huddinge erbjuder dig som mist en anhörig eller nära vän att delta i en samtalsgrupp för sörjande. Ingenting är sig likt längre när någon nära oss dör. Den som du älskat och vant dig vid finns inte längre. Samtidigt måste du fortsätta leva i det som nu är ditt liv. I en samtalsgrupp får du hjälp att sätta ord på din sorg tillsammans med andra i samma situation. Ofta kan det kännas som ett stöd att bara veta att man inte är ensam om att känna som man gör.

På grund av pandemin kunde vi inte inbjuda till fysiska grupper under vårterminen, men nu startar vi upp våra grupper igen. Informationsträffar om sorgegrupper sker på onsdag 15 september klockan 14.00 respektive klockan 18.30 i Klockargården, församlingshemmet invid Huddinge kyrka. Planerad start för grupperna är vecka 40 med sex träffar samt en återträff, dag- eller kvällstid. Vi har också digitala sorgegrupper för den som hellre vill ses på det viset.

För mer information och anmälan:
Eva-Britt Brännström, präst i Huddinge församling och i sjukhuskyrkan
Tel. 08-588 697 77 eller meja till eva-britt.brannstrom@svenskakyrkan.se

För unga
När det gäller sorgegrupp för unga samverkar vi med Botkyrka församling. De erbjuder grupp för unga mellan 10-17 år. Att få träffa andra som varit med om liknande och har liknande erfarenheter, som vet vad det handlar om, det kan ofta vara en hjälp.

Gruppen kommer starta när det finns tillräckligt många anmälda. Platsen är i samtalslokaler på församlingens expedition intill Tumba centrum eller i anslutning till någon av församlingens kyrkor. För frågor och anmälan, kontakta Åsa Dysholm, diakon Botkyrka församling, tel 08-530 222 79 eller via epost asa.dysholm@svenskakyrkan.se

Läs mer om sorgegruppen för unga (pdf)

Enskilt samtal
Att tala med en präst eller diakon är gratis. Ta kontakt med våra präster och diakoner om du behöver samtala. Ring växeln och berätta att du vill prata med någon så kopplas du vidare, tel. 08-588 697 00.