Vigsel och välsignelse i Huddinge

Bröllop är fest. Ett minne för livet. Inte bara för dem som gifter sig utan också för släkt och vänner. Läs mer om vigsel i Svenska kyrkan i Huddinge.

Att gifta sig - att säga Ja till kärleken
Varje år svarar ungefär 22 000 brudpar ja på prästens frågor. Sedan avger de sina löften, där de uttrycker viljan att älska varandra i nöd och lust.

Det är vad en kyrklig vigsel handlar om: Att frivilligt gå in i en livslång gemenskap. Att lova varandra att göra allt för att den ska hålla. Och sist men inte minst: Att få ta emot Guds välsignelse över sitt äktenskap.

En kyrklig vigsel är mer än ett juridiskt avtal. Den är en stund av helighet. Paret ger varandra ett löfte inför Gud, och ber om beskydd och styrka. Gud i sin tur lovar att för alltid vara med i relationen för att hjälpa och ge kraft. Och nog behövs det både hjälp och krafttillskott ibland, när lyckoruset blir vardagsbrus. Det kan nog de flesta som varit gifta ett tag intyga.

Från och med 5 juni lättar restriktionerna och fler kan närvara vid vigsel i kyrkan. Hur många som kan delta beror på hur stor kyrkan är. Det innebär att det ibland är färre som får plats. Detta för att vi fortfarande måste kunna hålla avstånd. Vi hjälper er att hitta ett alternativ som blir bra för er och era nära och kära. Tillsammans löser vi det på ett bra och tryggt sätt. Nedan ser ni hur många som ska närvara i våra kyrkorum. Har du funderingar kontakta gärna oss så hjälps vi åt.

Så här många kan närvara i våra kyrkor vid dop, vigslar och begravning under corona-pandemin

• Huddinge kyrka 45 st. (exklusive kyrkopersonal)
  • Mariakyrkan – 45 st. (exklusive kyrkopersonal)
  • Tacksägelsekyrkan -20 st. (exklusive kyrkopersonal)
  • Flemingsbergskyrka - 20 st. (exklusive kyrkopersonal)
  • Vårby Gårds kyrka – 45 st. (exklusive kyrkopersonal)
  • Segeltorps kyrka - 20 st. (exklusive kyrkopersonal)
  • S:t Botvid stora kapell - 45 st. (ej dop/vigsel)
  • S:t Botvids lilla kapell- 20 st. (ej dop/vigsel)
  • Tomtberga kapell - 10 st., endast borgerliga begravningar (ej dop/vigsel)

Varmt välkommen att boka vigsel hos oss. Nedan ser ni kontaktuppgifterna till bokningen.

Bokning i svenska kyrkan i huddinge:

Bokningsenheten i Klockargården har för närvarande stängt för fysiska besök på grund av rådande smittorisk. Det går bra att kontakta oss som vanligt på telefon eller e-post. Vi ber om er förståelse för detta.

Bokning av begravning, dop, bröllop och lokaler

Telefon:

Telefontider:
Måndag-fredag 09.00-11.30
Måndag, onsdag och torsdag 13.00-15.00

Sommartid - 14/6-5/9 har vi öppet måndag – fredag kl 09:00-11:30.

Utanför dessa tider går det oftast att nå oss via e-post.

E-post:
huddinge.bokning@svenskakyrkan.se