Other languages with Google Translate

Himmeli

Himmeli är Svenska kyrkans sverigefinska magasin. Den är gratis och går att beställa eller ladda ned. Himmeli on Ruotsin kirkon ruotsinsuomalainen lehti. Lue lehti netissä tai tilaa maksutta.

Himmeli är Svenska kyrkans sverigefinska magasin. En tidskrift om människans liv mellan himmel och jord, och om oss tillsammans som en flerspråkig, mångkulturell kyrka  - öppen för alla!

Himmeli on Ruotsin kirkon ruotsinsuomalainen lehti. Himmelin sivuilta löydät syväsukelluksia ruotsinsuomalaisten lasten ja aikuisten arkeen. Himmeli kertoo myös kirkosta kohtauspaikkana, jonne jokainen meistä on tervetullut.

Himmeli är något urfinskt, en hantverksbravur i form av en takkrona byggd av många små halmstrån. Förr i tiden hängdes himmeli upp särskilt till julen och signalerade både fest och andakt, men i moderna finska hem hänger himmeli ofta året om och kan vara tillverkad av olika material.

Himmelis symbolik är vacker. Så som de små halmstrån i himmeli hänger ihop, så hänger också våra människors liv ihop med varandra och kan tillsammans forma något oerhört vackert. Så som luftströmmen sätter en himmeli i rörelse  - så sätter Anden oss i rörelse.

Himmeli är en magasin om våra liv tillsammans med varandra och Gud. Svenska kyrkan är en flerspråkig och mångkulturell kyrka. Himmeli vill särskilt lyfta fram den rikedomen som sverigefinska barn och vuxna innebär för vår kyrka och den rikedomen som kyrkan innebär för så många sverigefinska barn och vuxna.

En magasin om närvaro, öppenhet och hopp!
Lisää taivasta maan päälle!

Nästa nummer av Himmeli kommer ut till påsken.

Beställ gratis/Tilaa ilmaiseksi:
Tidningen är gratis och kan beställas via Svenska kyrkans webbshop

Ladda ner Himmeli 2017 (PDF) >>

Ladda ner Himmeli 2016 (PDF)>>