En blandad kyrkokör i matchande blå färger sjunger.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Vuxenkörer

I Svenska kyrkan Hägersten finner du flera olika vuxenkörer. Både för nybörjare såväl som för erfarna körsångare. För oss är musik en passion. Hitta kören som passar dig.

Gröndals kyrkokör – Gröndals kyrka

Blandad kör med repertoar för dig med viss körvana och notläsningsförmåga. Vi sjunger klassiskt, jazz, visa m.m. Vi har nyligen framfört Förklädd Gud av Lars-Erik Larsson. Vi välkomnar särskilt nya tenorer och basar till oss!

Kören medverkar vid konserter och gudstjänster några gånger per termin, ibland gör vi en resa. Ditt engagemang för körens repetitioner och framträdanden är viktigt!

Gröndals kyrkokör övar i Gröndals kyrka. Ledare Boel Dirke.
Onsdagar kl. 18.45–20.30

Vill du sjunga med Gröndals Kyrkokör? Anmäl intresse här.

Hägersten A Cappella – Uppenbarelsekyrkan

Hägersten A Cappella är en ung blandad kör med cirka 35 sångare som har växt fram ur körverksamheten i Uppenbarelsekyrkan.

Kören har en stark passion för klassisk körsång och har nått framgångar i flera körtävlingar, spelat in skivor och medverkat vid många musikaliska uppdrag i Stockholms kulturliv.

Turnéer och konsertresor är viktiga liksom samarbeten med andra musiker och kompositörer. Grunden är dock att framträda i Uppenbarelsekyrkan vid konserter och gudstjänster.

Hägersten A Cappella övar i Uppenbarelsekyrkan.
Måndagar kl. 18.30–21.30.

Vill du sjunga med Hägersten A Cappella? Anmäl intresse här.

Läs mer om Hägersten A Cappella på körens webbplats hagerstenacappella.se.Följ Hägersten A Cappella på Facebook.

Hägerstens Kammarkör – Uppenbarelsekyrkan

Kören är en dynamisk och nyfiken ensemble, med bred repertoar och hög konstnärlig nivå. Den har en harmonisk förankring i klassisk körsång. Körens sångare har bra notläsningsförmåga, bra röst, tar ett individuellt ansvar för körens musicerande och har ett ambitiöst förhållande till all musik som framförs. En sångpedagog  är knuten till kören. Kören uruppför ofta ny musik.

Hägerstens Kammarkör övar i Uppenbarelsekyrkan.
Tisdagar kl. 18.45–21.30.

Vill du sjunga med Hägerstens Kammarkör? Anmäl intresse här.

Hägerstens Kammarkör söker basar och tenorer.
Läs mer på körens egna webbplats på hagerstenskammarkor.se.
Följ kören på Facebook.

Mälarhöjdens Kyrkokör – Mälarhöjdens kyrka

Mälarhöjdens kyrkokör deltar i gudstjänster och framför egna konserter. Vi sjunger för närvarande tre- eller fyrstämmigt, och välkomnar särskilt nya sångare i herrstämmorna. En kör för dig som sjungit i kör förut och längtar efter en ny härlig körgemenskap, eller för dig som funderar på om körsång skulle kunna vara något för dig och vill prova på.

Mälarhöjdens Kyrkokör övar i Mälarhöjdens kyrka.
Tisdagar kl. 18.30–21.00.

Mälarhöjden Vocalis – Mälarhöjdens kyrka

Mälarhöjden Vocalis startade under våren 2023 som en renodlad projektkör, då under namnet "Mälarhöjdens projektkör". Under 2023 framförde kören bland annat "Förklädd gud" av Lars-Erik Larsson, och Agneta Skölds Requiem. Nu tar vi steget mot att bli en mer traditionell fast kör, men fortfarande med betoning på projekt/konserter som vi jobbar fram emot.

Mälarhöjden Vocalis är kören för dig i 20-40-årsåldern som känner att du vill sjunga i en kör med ambitioner, men utan att binda upp allt för många helger. Vi övar på onsdagar, och framför ca två konserter per termin. Du behöver vara bekväm med att sjunga flerstämmigt och vara intresserad av att utveckla din egen sångförmåga tillsammans med kören. Provsjungning tillämpas. Så länge kören inte är fulltalig i alla stämmor kommer möjlighet fortfarande finnas att delta i enstaka projekt.

Vill du sjunga med Mälarhöjden Vocalis? Anmäl intresse här.

Primula Veris – Uppenbarelsekyrkan

En vuxenkör för alla! Du som längtar efter att sjunga tillsammans med andra men inte har så stor erfarenhet, kanske är den här kören något för dig! Primula Veris medverkar i gudstjänster och konserter.

Primula Veris övar i Uppenbarelsekyrkan.
Torsdagar kl. 18.45–20.45.

Vill du sjunga med Primula Veris? Kontakta kören här.

Sounding Joy – Mälarhöjdens kyrka

Sounding Joy är gospelkören som har Mälarhöjdens kyrka som sin bas. Kören har funnits i snart 25 år och ordnar varje år  jul- och vårkonserter i Mälarhöjdens kyrka. Dessutom medverkar kören i gospelmässor. Kören sjunger både traditionell gospel och låtar från andra genrer.

Sounding Joy övar i Mälarhöjdens kyrka.
Söndagar kl. 18.00–20.00

Vill du sjunga med Sounding Joy? E-posta info@soundingjoy.se eller ring Åke Wetterblad, 070-575 86 50.

Uppenbarelsekyrkans Motettkör – Uppenbarelsekyrkan

Musicerande och gemenskap på hög nivå! Kören består av ett fyrtiotal erfarna körsångare som med sin dirigent Martin Blomquist förenas i kärleken till musiken och viljan att skapa musikaliska upplevelser på hög nivå.

Kören vill framför allt förvalta och levandegöra det musikaliska arv som lämnats oss av föregående generationer men även framföra nyare musik. Körens konserter framförs både med orkester och a capella i samarbete med förstklassiga musiker och solister. Sångpedagog finns knuten till kören.

I vår framför vi bland annat ett nyskrivet Stabat Mater, av B Tommy Andersson, och Rossinis Petit messe solenelle.

Onsdagar kl. 18.30–21.00 Uppenbarelsekyrkan

Vill du sjunga med Uppenbarelsekyrkans Motettkör? Kontakta kören här.

Läs mer om Uppenbarelsekyrkans Motettkör på körens webbplats.

Följ Uppenbarelsekyrkans Motettkör på Facebook.

Voce Novum – Kvarterskyrkan på kajen

Kvarterskyrkans kyrkokör. Vi sjunger blandad repertoar och medverkar i gudstjänster och konserter. Ledare är Carl d’Ailly och Sara Blomén Power.

Voce Novum övar i Kvarterskyrkan på kajen.
Torsdagar, udda veckor, kl. 19.00–20.15.

Vill du sjunga med Voce Novum? Kontakta kören här.

Avgiftsfritt – tack vare ditt medlemskap

Ditt medlemskap i Svenska kyrkan möjliggör att denna verksamhet kan vara avgiftsfri. Tack för att du är medlem – du är del av något större.

Läs mer om vad du bidrar till som medlem.

Hitta våra barn- och ungdomskörer

En barnkör sjunger i ett klassrum.

Barnkörer

Att sjunga i kör är en fantastisk barnaktivitet. I Svenska kyrkan Hägersten finns hela 13 barnkörer för olika åldrar. Du hittar körer i flera av våra kyrkor. Sjung med oss!

En blandad ungdomskör i röda kåpor sjunger.

Ungdomskörer

Sjung med oss! Utveckla din röst och nå långt tillsammans. I Svenska kyrkan Hägersten finns körer på olika erfarenhetsnivåer. Hitta kören som passar dig.

Hitta mer i Svenska kyrkan Hägersten

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Gå på konsert

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du många starka konsertupplevelser. Här finns ett rikt musikliv, där många känner ett stort engagemang. Välkommen till musik med passion.