Kördag i Domkyrkan i Göteborg.
Deltagarna informerades muntligt innan repetitionerna av kördagen ”Sjung till glädje” i Göteborgs domkyrka startade om att fotografering för Ikon skulle ske under dagen. De som inte ville vara med på bild uppmanades att kontakta arrangören och dessa fick information att hålla sig i den norra delen av kyrkan för att slippa kameran. Fotografen bar en tröja i stark färg så hon skulle synas tydligt.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Vuxenkörer

Här hittar du flera olika vuxenkörer. Både för nybörjare såväl som för erfarna körsångare.

Hitta kören som passar dig

GLADKÖREN – MÄLARHÖJDENS KYRKA

Gladkören är en kör öppen för alla. Vi sjunger i gudstjänster några gånger per termin.

Gladkören övar i Mälarhöjdens kyrka, varannan söndag, kl. 16.00–18.00.

Är du intresserad av att sjunga med kören?
Ring Roland Lundh, körledare, 08-97 38 80.

GRÖNDALS VOKALENSEMBLE – GRÖNDALS KYRKA

Gröndals vokalensemble är en blandad kör med repertoar för dig med viss körvana och notläsningsförmåga. Vi är ett trevligt gäng med stans godaste kör-fika.

Vi sjunger klassiskt, jazz, visa, med mera. Kören medverkar vid konserter och gudstjänster några gånger per termin. Ibland gör vi en resa.

Ditt engagemang för körens repetitioner och framträdanden är viktigt.

Vi övar i Gröndals kyrka, på onsdagar, kl. 18.45–21.00.
Ledare för kören är Boel Dirke och Elin Arvinder Persson.

Är du intresserad av att sjunga med kören?
E-posta Boel Dirke, körledare, eller ring 08-685 30 85.

HÄGERSTEN A CAPPELLA – UPPENBARELSEKYRKAN

Hägersten A Cappella är en ung blandad kör med cirka 35 sångare som har växt fram ur körverksamheten i Uppenbarelsekyrkan.

Kören har en stark passion för klassisk körsång och har nått framgångar i flera körtävlingar, spelat in skiva och medverkat vid många musikaliska uppdrag i Stockholms kulturliv.

Turnéer och konsertresor är viktiga liksom samarbeten med andra musiker och kompositörer. Grunden är dock att framträda i Uppenbarelsekyrkan vid konserter och gudstjänster.

En sångpedagog är knuten till kören.

Vi övar i Uppenbarelsekyrkan, på onsdagar, kl. 18.30–21.30.

Är du intresserad av att sjunga med kören? E-posta Kerstin Börjeson, körledare, eller ring 08-685 30 40.

HÄGERSTENS KAMMARKÖR – UPPENBARELSEKYRKAN

Hägerstens kammarkör är en dynamisk ensemble med bred repertoar. Den har en harmonisk förankring i klassisk körsång.

Körens sångare har bra notläsningsförmåga och en god röst. Alla sångare tar också ett individuellt ansvar för körens musicerande och har ett ambitiöst förhållande till all musik som framförs.

En sångpedagog är knuten till kören.

Hägerstens kammarkör övar i Uppenbarelsekyrkan, på tisdagar, kl. 18.45–21.30.

Är du intresserad av att sjunga med kören? E-posta Kerstin Börjeson, körledare, eller ring 08-685 30 40.

MÄLARHÖJDENS KYRKOKÖR – MÄLARHÖJDENS KYRKA

Mälarhöjdens kyrkokör framför egna konserter och sjunger i olika gudstjänster.

Mälarhöjdens kyrkokör övar i Mälarhöjdens kyrka, på onsdagar, kl. 19.00–21.30,

Är du intresserad av att sjunga med kören? E-posta Björn Sandström, körledare, eller ring 08-685 30 67.

PRIMULA VERIS – UPPENBARELSEKYRKAN

Längtar du efter att sjunga tillsammans med andra, men inte har någon stor erfarenhet? Då kan Primula veris vara kören för dig. Vi medverkar i gudstjänster och konserter.

Primula veris övar i Uppenbarelsekyrkan, på torsdagar, kl. 18.45–20.45.

Är du intresserad av att sjunga med kören? E-posta Maria Wilsson, körledare, eller  ring 08-685 30 28.

UPPENBARELSEKYRKANS MOTETTKÖR – UPPENBARELSEKYRKAN

Uppenbarelsekyrkans mottekör handlar om musicerande och gemenskap på hög nivå. Kören består av ett fyrtiotal erfarna körsångare som med sin dirigent Martin Blomquist förenas i kärleken till musiken och viljan att skapa starka musikaliska upplevelser.

Sångpedagog finns knuten till kören. För mer information besök gärna Motettkörens hemsida eller sida på Facebook.

Uppenbarelsekyrkans motettkör övar i Uppenbarelsekyrkan, på onsdagar, kl. 18.30–21.00.

Är du intresserad av att sjunga med kören? E-posta Martin Blomquist, körledare, eller ring 08-685 30 35.

VOCE NOVUM – KVARTERSKYRKAN PÅ KAJEN

Voce novum är Kvarterskyrkans kör. Vi sjunger blandad repertoar och medverkar i gudstjänster och evenemang.

Voce novum övar i Kvarterskyrkan på kajen, torsdagar, udda veckor, kl. 19.00–20.15. Ledare är Carl d'Ally, tfn 08-685 30 39 och Sara Blomén Power, tfn 08-685 30 52.

Är du intresserad av att sjunga med kören? E-posta Carl d’Ailly, körledare, eller ring 08-685 30 39.

Hitta våra barn- och ungdomskörer

Hitta mer i Svenska kyrkan Hägersten