En blandad kyrkokör i matchande blå färger sjunger.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Vuxenkörer

I Svenska kyrkan Hägersten finner du flera olika vuxenkörer. Både för nybörjare såväl som för erfarna körsångare. För oss är musik en passion. Hitta kören som passar dig.

Gröndals kyrkokör – Gröndals kyrka

Blandad kör med repertoar för dig med viss körvana och notläsningsförmåga. Vi sjunger klassiskt, jazz, visa m.m. I höst ska vi bl.a. framföra Förklädd Gud av Lars-Erik Larsson. Vi välkomnar särskilt nya tenorer och basar till oss!

Kören medverkar vid konserter och gudstjänster några gånger per termin, ibland gör vi en resa.
Ditt engagemang för körens repetitioner och framträdanden är viktigt.
Ingen avgift.

Gröndals kyrkokör övar i Gröndals kyrka.
Onsdagar kl. 18.45–21.00.
23 aug, terminsslut 16 dec. Ej 30 september och 1 november.

Anmäl dig via formulär här!

Hägersten A Cappella – Uppenbarelsekyrkan

Hägersten A Cappella är en ung blandad kör med cirka 35 sångare som har växt fram ur körverksamheten i Uppenbarelsekyrkan.

Kören har en stark passion för klassisk körsång och har nått framgångar i flera körtävlingar, spelat in skivor och medverkat vid många musikaliska uppdrag i Stockholms kulturliv.

Turnéer och konsertresor är viktiga liksom samarbeten med andra musiker och kompositörer. Grunden är dock att framträda i Uppenbarelsekyrkan vid konserter och gudstjänster.

Hägersten A Cappella övar i Uppenbarelsekyrkan.
Måndagar kl. 18.30–21.30.

Läs mer om Hägersten A Cappella på körens webbplats hagerstenacappella.se.

Följ Hägersten A Cappella på Facebook.

Hägerstens Kammarkör – Uppenbarelsekyrkan

Kören är en dynamisk och nyfiken ensemble, med bred repertoar och hög konstnärlig nivå. Den har en harmonisk förankring i klassisk körsång. Körens sångare har bra notläsningsförmåga, bra röst, tar ett individuellt ansvar för körens musicerande och har ett ambitiöst förhållande till all musik som framförs. En sångpedagog  är knuten till kören. Kören uruppför ofta ny musik.

Hägerstens Kammarkör övar i Uppenbarelsekyrkan.
Tisdagar kl. 18.45–21.30.

Hägerstens Kammarkör söker basar och tenorer.

Läs mer på körens egna webbplats på hagerstenskammarkor.se.

Följ kören på Facebook.

Mälarhöjdens Kyrkokör – Mälarhöjdens kyrka

Mälarhöjdens kyrkokör deltar i gudstjänster och framför egna konserter. Vi sjunger för närvarande tre- eller fyrstämmigt, och välkomnar särskilt nya sångare i herrstämmorna. En kör för dig som sjungit i kör förut och längtar efter en ny härlig körgemenskap, eller för dig som funderar på om körsång skulle kunna vara något för dig och vill prova på.

Mälarhöjdens Kyrkokör övar i Mälarhöjdens kyrka.
Tisdagar kl. 18.30–21.00.
Från 10 januari till 13 juni.

Höstens datum:
22 augusti till 16 december.

Körledare är Alice Wallenius, telefon 073-827 37 88.

Mälarhöjdens Projektkör – Mälarhöjdens kyrka

Längtar du efter att sjunga i kör, men tycker att det är svårt att få tiden att räcka till? Mälarhöjdens projektkör är en kör för dig som kanske har svårt att binda upp dig på lång sikt, men gärna medverkar i ett kortare körprojekt under en termin.

Det är bra om du känner dig bekväm med att sjunga flerstämmigt och har erfarenhet av att läsa noter, men du behöver inte ha sjungit i kör regelbundet för att vara med. Provsjungning tillämpas för att få till en bra erfarenhetsbalans i kören. Projektkören gör återkommande projekt, men du som sångare binder bara upp dig för ett projekt åt gången.

Under hösten 2023 genomför vi två projekt. I det förstaprojektet övar vi från och med 23 augusti och avslutar med en konsert lördagen den 28 oktober. I det andra projektet övar vi från och med 1 november och avslutar med att delta i 1:a adventsgudstjänsten den 3 december.

Vi övar i Mälarhöjdens kyrka, onsdagar kl. 18.30–21.00.

Skicka in din anmälan här. Det går bra att anmäla sig till båda projekten eller enbart till ett av projekten. Obs, välkommen med din anmälan till det första projektet senast 30/7.

Provsjungningar äger rum under vecka 31 och vecka 33.

Ingen avgift.

 

Primula Veris – Uppenbarelsekyrkan

Du som är vuxen och längtar efter att sjunga tillsammans med andra men
inte har så stor körerfarenhet, kanske är den här kören något för dig! Primula Veris medverkar i gudstjänster och konserter.

Primula Veris övar i Uppenbarelsekyrkan.
Torsdagar kl. 18.45–20.45.
Från 24 augusti till 1 juni. Ej 2/11.

Uppenbarelsekyrkans Motettkör – Uppenbarelsekyrkan

Musicerande och gemenskap på hög nivå. Kören består av ett fyrtiotal erfarna körsångare som med sin dirigent Martin Blomquist förenas i kärleken till musiken och viljan att skapa musikaliska upplevelser på hög nivå.

Kören vill framför allt förvalta och levandegöra det rika kyrkomusikaliska arv som lämnats oss av föregående generationer men även framföra nyare musik. Körens konserter framförs både med orkester och a capella i samarbete med förstklassiga musiker och solister. Sångpedagog finns knuten till kören.

Läs mer om Uppenbarelsekyrkans Motettkör på körens webbplats.
Följ Uppenbarelsekyrkan Motettkör på Facebook.

Uppenbarelsekyrkans Motettkör övar i Uppenbarelsekyrkan, onsdagar, kl. 18.30–21.00.

Voce Novum – Kvarterskyrkan på kajen

Kvarterskyrkans kyrkokör. Vi sjunger blandad repertoar och medverkar i gudstjänster och konserter.

Voce Novum övar i Kvarterskyrkan på kajen.
Torsdagar, udda veckor, kl. 19.00–20.15.
Från 31 jaugusti till 7 december.

Ledare är Carl d’Ailly och Sara Blomén Power.

Avgiftsfritt – Tack vare ditt medlemskap

Ditt medlemskap i Svenska kyrkan möjliggör att denna verksamhet kan vara avgiftsfri. Tack för att du är medlem – du är del av något större.

Läs mer om vad du bidrar till som medlem.

Hitta våra barn- och ungdomskörer

Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan. En kvinna kompar på piano.

Barnkörer

Att sjunga i kör är en fantastisk barnaktivitet. I Svenska kyrkan Hägersten finns hela 13 barnkörer för olika åldrar. Du hittar körer i flera av våra kyrkor. Sjung med oss!

En blandad ungdomskör i röda kåpor sjunger.

Ungdomskörer

Sjung med oss! Utveckla din röst och nå långt tillsammans. I Svenska kyrkan Hägersten finns körer på olika erfarenhetsnivåer. Hitta kören som passar dig.

Hitta mer i Svenska kyrkan Hägersten

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Gå på konsert

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du många starka konsertupplevelser. Här finns ett rikt musikliv, där många känner ett stort engagemang. Välkommen till musik med passion.