En blandad ungdomskör i röda kåpor sjunger.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Ungdomskörer

Sjung med oss! Utveckla din röst och nå långt tillsammans. I Svenska kyrkan Hägersten finns körer på olika erfarenhetsnivåer. Hitta kören som passar dig.

Chorista, 13–16 år, Uppenbarelsekyrkan

Chorista är Uppenbarelsekyrkans ungdomskör för dig som går på högstadiet. Det är bra om du har erfarenhet av körsång, men inget tvång. Vi jobbar med utveckling av rösten och flerstämmighet, då och då tillsammans med sångpedagog. Kören medverkar på gudstjänster och konserter. Körläger och resor ingår också.

Kören repeterar på onsdagar, kl. 16.45–18.15 Uppenbarelsekyrkan.
Från 24 augusti till 21 december.
Från 11 januari till 31 juni.

Hägerstens Ungdomskör, gymnasiet, Uppenbarelsekyrkan

Om du går på gymnasiet och gillar klassisk körsång så är detta kören för dig. Det är bra om du har körerfarenhet och kunskap om notläsning. Vi utvecklar den gemensamma körsången mot nya höjder, utforskar ny musik och jobbar då och då med sångpedagog.

Vi sjunger på gudstjänster och konserter – egna och tillsammans med andra körer och musiker. Läger och resor ingår.

Tider och datum hösten 2022:
Kören repeterar på onsdagar kl. 18.30–20.30 i Uppenbarelsekyrkan.
Från 24 augusti till 21 december.

Tider och datum Våren 2023:
Kören repeterar på onsdagar kl. 18.45–20.45 i Uppenbarelsekyrkan.
Från 11 Januari till 31 maj.

Skarvarna, Hägerstens Gosskör, 14-20 år, Uppenbarelsekyrkan

Skarvarna är tenorer och basar i Hägerstens Gosskör. Skarvarna är gosskören för dig som kommit i målbrottet. Vi är en mindre grupp som siktar högt. Vi sjunger egna konserter och medverkar i kyrkans gudstjänster och reser på körresor. Vi sjunger ofta med Hägerstens Gosskör.

Måndagar, kl. 17.00–18.00, i Uppenbarelsekyrkan.
Från 28 augusti till 19 december.

Våren 2023: Startdatum 9/1

Hitta vuxen- och barnkörer

En blandad kyrkokör i matchande blå färger sjunger.

Vuxenkörer

I Svenska kyrkan Hägersten finner du flera olika vuxenkörer. Både för nybörjare såväl som för erfarna körsångare. För oss är musik en passion. Hitta kören som passar dig.

Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan. En kvinna kompar på piano.

Barnkörer

Att sjunga i kör är en fantastisk barnaktivitet. I Svenska kyrkan Hägersten finns hela 13 barnkörer för olika åldrar. Du hittar körer i flera av våra kyrkor. Kom och prova på!

Hitta mer för ungdomar

Ungdom och konfirmation

Här hittar du allt du behöver veta om konfirmation. I Svenska kyrkan Hägersten finns konfirmation för dig i åk 8 eller 9, samt gymnasiekonfirmation. Här hittar du också andra aktiviteter, såsom ungdomskväll, efter-skolan-häng och flera körer.

Hitta till våra konserter

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Gå på konsert

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du många starka konsertupplevelser. Här finns ett rikt musikliv, där många känner ett stort engagemang. Välkommen till musik med passion.