En blandad ungdomskör i röda kåpor sjunger.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Ungdomskörer

Sjung med oss! Utveckla din röst och nå långt tillsammans. I Svenska kyrkan Hägersten finns körer på olika erfarenhetsnivåer. Hitta kören som passar dig.

CHORISTA, 13–16 ÅR, UPPENBARELSEKYRKAN

Chorista är Uppenbarelsekyrkans yngre ungdomskör för dig som går på högstadiet. Det är bra om du har erfarenhet av körsång, men inget tvång. Vi jobbar med utveckling av rösten och flerstämmighet, då och då tillsammans med sångpedagog. Kören medverkar på gudstjänster och konserter. Körläger och resor ingår också.

Kören repeterar på onsdagar, kl. 16.45–18.15 Uppenbarelsekyrkan.
Från 12 januari till 8 juni.

HÄGERSTENS UNGDOMSKÖR, GYMNASIET, UPPENBARELSEKYRKAN

Om du går på gymnasiet och gillar klassisk körsång så är detta kören för dig. Sedan hösten 2020 finns denna ensemble i Uppenbarelsekyrkans stora körfamilj. Här är det bra med körerfarenhet och kunskap om notläsning. Vi utvecklar  den gemensamma körsången mot nya höjder, utforskar ny musik  och jobbar då och då med sångpedagog.

Sång på gudstjänster och konserter – egna och tillsammans med andra körer och musiker. Läger och resor.

Kören repeterar på Onsdagar kl. 18.30–20.30 Uppenbarelsekyrkan.
Från 12 januari till 8 juni.

Skarvarna (fd målbrottarna)
HÄGERSTENS GOSSKÖR, Skarvarna14-20 ÅR, UPPENBARELSEKYRKAN

Skarvarna är tenorer och basar i Hägerstens Gosskör. Förutom att sjunga med de mindre gossarna så är vi en egen manskör. Vi söker dig som gillar att sjunga och som vill bli bra på att uppträda, lära dig noter och sjunga på konserter. Gosskören har bland annat sjungit på Stockholms slott och i Berwaldhallen. Dessutom sjunger vi regelbundet i Uppenbarelsekyrkan.

Vi vill bli fler!

Måndagar kl. 16.00–17.00 Uppenbarelsekyrkan.

Hitta vuxen- och barnkörer

Hitta mer för ungdomar