Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan. En kvinna kompar på piano.
Foto: Johannes Frandsen

Barnkörer

Att sjunga i kör är en fantastisk barnaktivitet. I Svenska kyrkan Hägersten finns hela 13 barnkörer för olika åldrar. Kom och prova på!

Du hittar barnkörer i flera kyrkor

Lilla Barnkören, 5–6 år, Kvarterskyrkan på kajen

Barnkören för barn födda 2015 och 2016. Vi lär oss under lekfulla former att sjunga i kör. Kören medverkar bl.a. på gudstjänster, på Lucia och Sjöviksdagen.

Tisdagar: 16.00–16.40
Start 18 januari.

Anmälan krävs.

Ledare är kyrkomusikern Carl d'Ailly och pedagogen Elin Eklund.

Barnkören, 6–7 år, Mälarhöjdens kyrka

En kör för alla barn i förskoleklass och åk 1 som gillar att sjunga! Vi jobbar med röst och rörelse på ett lekfullt sätt. Några gånger per termin medverkar vi i Gudstjänst med små och stora.

Onsdagar, kl. 16.00–16.40, i Mälarhöjdens kyrka.
Från 19 januari till 18 maj.
Ej 2 mars och 13 april.

Gröngölingarna, förskoleklass och åk 1, Gröndals kyrka

Kom och sjung i Gröngölingarna. Vi övar oss på gehör och du behöver inte kunna läsa. Vi medverkar ibland i Mässa för små och stora och gör små konserter.

Kören är kostnadsfri, men alla barn behöver delta i både repetitioner och tillfällen då vi sjunger i kyrkan. Det är för närvarande kö till Gröngölingarna.

Torsdagar kl. 16.45 – 17.20 Gröndals kyrka.
Datum 20 januari – 19 maj.
Inte dessa datum: 3 mars, 14 april.

Ledare är kyrkomusikern Boel Dirke och pedagogen Elin Arvinder Persson.

Småhägrarna, 6–7 år, Uppenbarelsekyrkan

Läsåret Ht 2021–Vt 2022 är sångarna födda 2014 och 2015. Vi övar oss på att sjunga tillsammans, lyssna på varandra och samarbeta i grupp. Småhägrarna medverkar bland annat i Mässa med små & stora och Sångskratt.

Tisdagar, kl. 16.15–17.00, i Uppenbarelsekyrkan.
Från 11 januari till 31 maj.

Stora Barnkören, åk 1 och 2, Kvarterskyrkan på kajen

Vi lär oss på ett lekfullt sätt grunderna i körsång. Kören medverkar bland annat på gudstjänster, på Lucia och Sjöviksdagen.

Tisdagar: 16.50 – 17.40
Start 18 januari.

Ledare är kyrkomusikern Carl d'Ailly och pedagogen Elin Eklund.

Oktaverna, 8–9 år, Gröndals kyrka

För dig som gillar att sjunga kul och svängig musik. Du medverkar 2–3 gånger per termin när vi framträder, till exempel vid en familjegudstjänst eller Luciatåg.

Torsdagar, kl. 15.45 – 16.30, i Gröndals kyrka.
Från 20 januari till 19 maj.
Ej 3 mars och14 april.

Ledare är pedagogen Elin Arvinder Persson och kyrkomusikern Boel Dirke.

Barnkören, 8–9 år, Uppenbarelsekyrkan

Läsåret Ht 202–Vt 2022 är sångarna i Barnkören födda 2012 och 2013. Vi övar oss på att sjunga tillsammans, lyssna på varandra och samarbeta i grupp. Vi utökar tonomfång och svårighetsgrad på sångerna, och lär oss att följa en dirigent. Vi lär oss lite om notläsning. Barnkören sjunger bland annat i Mässa med små & stora.

Tisdagar, kl. 17.15–18.15 Uppenbarelsekyrkan.

Tonhöjdarna 1,  åk 2–3, Mälarhöjdens kyrka

Vi jobbar med den unisona sången och lyssnandet, och börjar upptäcka stämsång. Vi medverkar i Gudstjänst med små och stora och gör konserter.

Torsdagar kl. 15.30–16.20 Mälarhöjdens kyrka.
Från 20 januari till 19 maj.
Ej 3 mars och 14 april.

Hägerstens Gosskör, 9–15 år, Uppenbarelsekyrkan

Vi söker dig som gillar att sjunga och som vill bli bra på att uppträda, lära dig noter och sjunga på konserter. Gosskören har bland annat sjungit på Stockholms slott och i Berwaldhallen. Dessutom sjunger vi regelbundet i Uppenbarelsekyrkan.

Vi vill bli fler!

Måndagar kl. 16.00–17.00 Uppenbarelsekyrkan.

Nya Barnkören, åk 3–5, Kvarterskyrkan på kajen

Barnkören för barn i årskurs 3–5. Vi sjunger roliga låtar och lär oss grunderna i körsång och sjunger i stämmor. Kören medverkar bl.a. på gudstjänster, på Lucia och Sjöviksdagen.

Torsdagar: 17.30–18.30
Start 20 januari.

Ledare är kyrkomusikern Carl d’Ailly och Clara Cederberg.

Diskantkören, 10–12 år, Uppenbarelskyrkan

Vi övar noter, använder körpärm och sjunger i stämmor. Vi njuter av en ren och vacker körklang.

Onsdagar, kl. 15.45–17.00, i Uppenbarelsekyrkan.

Tonhöjdarna 2, åk 4–6, Mälarhöjdens kyrka

Vi jobbar med sångteknik och utvecklar både den unisona sången och stämmosången. Vi medverkar i Gudstjänst med små och stora och gör konserter.

Torsdagar, kl. 16.30–17.30 Mälarhöjdens kyrka.
Alla torsdagar från 20 januari till 19 maj.
Ej 3 mars och 14 april.

Tisdagskören, åk 4 och uppåt, Gröndals kyrka

För dig som vill sjunga roliga låtar och prova på musikalformen. Vi sjunger i stämmor och övar notläsning. Du ska också medverka vid de framträdanden som görs 2–3 gånger per termin vid gudstjänster och konserter.

Tisdagar, kl. 16.30–17.30 Gröndals kyrka.
Från 18 januari till 24 maj.
Ej 1 mars och 12 april.

Ledare är kyrkomusikern Boel Dirke och pedagogen Pontus Måhlberg.

Hitta ungdoms- och vuxenkörer

Barn och familj – Aktuella evenemang

Barn och familj – Mötesplatser

Verksamhet för skola och förskola