Foto: Alice Wallenius

Mälarhöjdens Kyrkokör söker tenorer och basar

Tycker du om att sjunga tillsammans med andra? Välkommen till Mälarhöjdens Kyrkokör, en blandad kör som sjunger tre- eller fyrstämmigt. Nu bjuder körledare Alice Wallenius in dig till denna härliga kör som fokuserar på sångglädje och gemenskap.

– Välkommen att börja sjunga med oss! hälsar körledare Alice Wallenius.

Mälarhöjdens Kyrkokör övar på tisdagar kl. 18.30–21.00 i Mälarhöjdens kyrka. Kören sjunger i gudstjänst eller i konsert 3–4 gånger per termin.

Hitta fler körer i Svenska kyrkan Hägersten

En blandad kyrkokör i matchande blå färger sjunger i Uppsala domkyrka.

Sjung i kör

I Svenska kyrkan Hägersten finns en vibrerande körverksamhet. Här känner många ett stort engagemang. Kom och sjung med oss!

Hitta konserter

19/5 Konsert: A Sudden Point of Balance, Vol III

Columbariet i Uppenbarelsekyrkan gästas av konsert­serien A Sudden Point of Balance och Simon Hansson som gör en ­konsert för 8 högtalare i Columbariet.

21/5 Tisdagskören bjuder in till Vårkonsert!

Härlig är våren, och barnkören Tisdagskören sjunger med hjärta och värme! Välkommen till Gröndals kyrka kl. 18.00. Fri entré.

22/5 Vårkonsert med Mälarhöjdens barn- och ungdomskörer

Välkommen till en konsert full av vårkänsla. Barn- och ungdomskörerna i Mälarhöjdens kyrka bjuder på sång! Kl. 18.00 i Mälarhöjdens kyrka. Fri entré.

22/5 Vårkonsert med Gröndals Kyrkokör: Festligt, Folkligt, Finskt!

Gröndals Kyrkokör med vänner bjuder på vårkonsert med musik av Benny Andersson, Georg Riedel, Svend Asmussen och Lasse Berghagen – samt finska tangos! Välkommen kl. 19.30 till Gröndals kyrka. Fri entré.

23/5 Orgelmacka: Maria Wilsson

Lunchmusik kl. 12.15–12.45. Fri entré. En enklare måltid serveras till självkostnadspris (30 kr). Välkommen!

24/5 Examenskonsert: Filip Södervall från Kungl. Musikhögskolan

Filip Södervall, kyrkomusikerstudent från Kungl. Musikhögskolan, gör sin examenskonsert i Uppenbarelsekyrkan. Konserten innehåller orgelmusik och körsång. Välkommen kl. 18.30. Fri entré.

26/5 Sommaravslutningskonsert med Uppenbarelsekyrkans barn- och ungdomskörer

Sommaravslutning med Uppenbarelsekyrkans barn- och ungdomskörer Sommarmusik, glädje och samhörighet. En chans att se och höra hela vår ”körtrappa”. Fri entré.

30/5 Förklädd Gud – vårkonsert med Primula Veris

Kören Primula Veris sjunger Förklädd Gud av Lars-Erik Larsson och Hjalmar Gullberg. Välkommen att lyssna till detta fantastiska verk, samt andra sånger och psalmer som hör sommaren till. Solister och orkester medverkar. Uppenbarelsekyrkan kl. 19.30. Fri entré.

30/5 Orgelmacka: Studenter från Södra Latins Musikgymnasium

1/6 Sommarkonsert: Och aftonen breder på jorden sin fred

Mälarhöjden Vocalis bjuder in till att tillsammans fira in sommaren i denna a cappella-konsert i försommarkväll. Kl. 18.00 i Mälarhöjdens kyrka. Fri entré.

2/6 Vårkonserter med Sounding Joy

Gospelkören Sounding Joy bjuder in till svängiga vårkonserter i Mälarhöjdens kyrka, tillsammans med en fantastisk orkester som leds av Daniel Palm. Välkommen kl. 16.00 eller 19.00. Skaffa din biljett (180 kr/ 80 kr) via soundingjoy.se/biljetter.

2/6 Konsert: Petite Messe Solennelle av Rossini

Uppenbarelsekyrkans Motettkör sjunger Rossini: Petite Messe Solennelle. Medverkar gör bland andra Jessica Elevant, sopran, Clifford Lewis, tenor, Uppenbarelsekyrkans Motettkör samt instrumentalister. Välkommen kl. 18.00. Fri entré.

3/6 Konsert: Uppenbarelsekyrkans orgelelever

Uppenbarelsekyrkans orgelelever välkomnar sommaren. Kom och lyssna! Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Fri entré.

12/6 Sommarkonsert med Hägerstens Kammarkör

Hägerstens Kammarkör framför somriga körklassiker från den svenska repertoaren. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 19.30. Fri entré.

5/6 Sommarkvällskonsert med Hägersten A Cappella

Hägersten A Cappella framför ljuvlig musik för kör och cello. Lyssna på vacker körsång i försommarkvällen. Josef Alin, violoncell, medverkar. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 19.30. Fri entré.

13/6 Orgelmacka: Martin Blomquist