Västra Frölunda kyrkogård

Kyrkogården har medeltida ursprung, men utvidgades så sent som 1987.

Västra Frölunda kyrkogård härstammar ursprungligen från medeltiden. Den senaste utvidgningen invigdes 1987. På den äldsta delen av kyrkogården ligger bland annat en gravhäll över övervisitatören vid Klippans tullstation Olof Claeson. Hällen låg i dåvarande kyrkans kor och är märkt "Anno 1728".

Bland gravstenarna i övrigt finner man många lotsar, fiskare och sjömän. Flera gravstenar har dekorerats med motiv inspirerade av havet och sjöfarten. Kyrkogårdsmuren har järnringar avsedda för hästar.

Antal gravplatser: 1247
Yta: 1,5 ha

Ladda ner en besökskarta (pdf).

Adress: vid Frölunda Smedjegata/Viktor Hasselblads gata. (Karta) (Google Map)