Billdals kyrkogård

Göteborgs sydligaste kyrkogård ligger i Billdal.

Billdals kyrkogård invigdes 1978 av biskop Bertil Gärtner. Den ligger i en naturskön trakt och gränsar direkt till det stora Sandsjöbackareservatet. Den framträder som en stor öppen slätt omgiven av skogsklädda berg. Raviner slingrar sig längs bergens fot både i väster och söder. De områden som ännu inte tagits i bruk för kyrkogårdsändamål används till stor del fortfarande som åker och ängsmark.

På kyrkogården finns en skogsurnlund och i anslutning till kyrkogården har två muslimska begravningsplatser anlagts.

Antal gravplatser: 689.
Yta: 55 ha.

Ladda ner en besökskarta (pdf).

Adress: vid Billdals kyrkogårdsväg/Årekärrsvägen (Karta) (Google Map)