Begravning

Begravningsceremonin är ett sätt att ta farväl och en viktig del i sorgearbetet. Men alla sörjer på sitt eget sätt och anhöriga kan välja att avstå från en ceremoni.

En kristen begravning brukar äga rum i en kyrka eller ett kapell. Den kan ske enligt Svenska kyrkans eller något annat trossamfunds ordning.

Kapellen och ceremonilokalerna upplåts även till icke-kristna och borgerliga begravningar. Det finns flera neutrala ceremonilokaler i Göteborg. Till 2018 finns Fridhem, Billdal, Östra, Sankt Olof (Kviberg) och Sankt Lukas (Västra kyrkogården).

Länk till borgerliga begravningsförrättare på Göteborgs Stads portal.

Beställning av begravning

Ladda ner blanketten.

Om begravning - på olika språk

Läs Om begravning på olika språk. Broschyren ges ut av Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Ladda ner:
Arabiska
Finska
Polska
Serbiska/kroatiska/bosniska

Lördagsbegravningar i Göteborgs begravningskapell

Sedan några år tillbaka finns åter möjlighet till lördagsbegravningar i samtliga kapell och ceremonilokaler i Göteborg. Vi erbjuder möjlighet till begravning vid tre fastställda tider på lördagar, kl. 9.30, 11.30 och 13.30. För att kunna bemanna på rätt sätt behöver vi ha minst en veckas framförhållning.

De sju kapell och ceremonilokaler det handlar om i Göteborg är Östra kapellet på Östra kyrkogården, S:t Lukas och S:t Markus kapell på Västra kyrkogården, S:t Olofs och S:t Sigfrids kapell på Kvibergs kyrkogård, Fridhems kapell på Fridhems kyrkogård och Ambjörnshagens ceremonilokal på Billdals kyrkogård.

Om begravning - på svenska (ljud)

Om begravning - som ljudfil på svenska

Begravningsexpeditionen

Vi svarar på alla frågor om begravningar, gravsättningar, gravrätter, beställning av plaketter, gravanordningar, bokning av kapell, gravvisning, nedlagda stenar av säkerhetsskäl samt frågor om lagar och förordningar.

Du når oss på 031-731 80 80 - tryck 2 för hjälp med frågor kring begravning.
Vardagar kl. 9-12, 13-16.
gbg.begravning@svenskakyrkan.se

Begravningsexpeditionen finns på Kvibergs begravningsplats, till vänster efter huvudentrén.

Besöksadress: Kvibergs kyrkogårdsväg 4, 41505 Göteborg