Bårtäcken

Ett bårtäcke är en vacker textil som läggs på kistan under begravningsakten i stället för en dyrbar kista eller blomsteruppsättning. Endast handbuketter får läggas på bårtäcket. Vid kistbegravning tas bårtäcket av i kapellet. Kostnadsfritt men varje bårtäcke är kopplat till respektive kapell.

Våra bårtäcken bokas på begravningsexpeditionen (kontaktruta nederst på sidan). Bårtäcken finns på Kvibergs kyrkogårds kapell S:t Olof och S:t Sigfrid, i S:t Lukas och S:t Markus kapell på Västra kyrkogården, i Östra kapellet på Östra kyrkogården samt i Fridhems kapell på Fridhems kyrkogård.

Om bokning av bårtäcke

Det är kostnadsfritt att låna ett bårtäcke. Varje bårtäcke är kopplat till respektive ceremonilokal/kapell. I övrigt gäller också att endast handbuketter får läggas på bårtäcket. Vid kistbegravning tas bårtäcket av i kapellet. Våra bårtäcken bokas på begravningsexpeditionen.

Begravningsexpeditionen

Vi svarar på alla frågor om begravningar, gravsättningar, gravrätter, beställning av plaketter, gravanordningar, bokning av kapell, gravvisning, nedlagda stenar av säkerhetsskäl samt frågor om lagar och förordningar.

Du når oss på 031-731 80 80 - tryck 2 för hjälp med frågor kring begravning.
Öppet för telefon vardagar kl. 9-12, 13-15. Utifrån den pågående coronapandemin är det inte öppet för fysiska besök.
gbg.begravning@svenskakyrkan.se

Begravningsexpeditionen finns på Kvibergs begravningsplats, till vänster efter huvudentrén.

Besöksadress: Kvibergs kyrkogårdsväg 4, 41522 Göteborg