Göteborgs kyrkogårdsförvaltning Besöksadress: Östra kyrkogården, kansliet, Nobelplatsen 5, 41657 Göteborg Postadress: Box 1526, 40150 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7318080 E-post till Göteborgs kyrkogårdsförvaltning

Askims södra kyrkogård

Askims södra kyrkogård ligger i anslutning till Askims kyrka

Askims södra kyrkogård invigdes 1896. Den ligger runt Askims nuvarande kyrka som invigdes 1879, tre år efter att den gamla brunnit ner. Bland gravarna finner man en enkel urngravsplatta som visar platsen för skeppsredaren Gunnar Carlssons askurna. En hög sten från sekelskiftet anger vilorummet för "hemmansägaren" och donatorn Anders Tobiasson från Stora Amundön. Askims kommun reste vården.

Antal gravplatser: 459.

Ladda ner en besökskarta (pdf).
Adress: vid Askims kyrka, Skalldalsvägen. (Karta) (Google Map)