Göteborgs kyrkogårdsförvaltning Besöksadress: Östra kyrkogården, kansliet, Nobelplatsen 5, 41657 Göteborg Postadress: Box 1526, 40150 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7318080 E-post till Göteborgs kyrkogårdsförvaltning

Askims norra kyrkogård

Askims norra kyrkogård är ursprungligen från medeltiden, men har senare utvidgats.

Kyrkogården gränsar till ett gravfält med 80-talet gravhögar från vikingatiden, 800-1050 e Kr. På den äldsta delen av kyrkogården ligger bland annat en gravhäll med nästan utplånad skrift, kallad kapargraven. I den lär ligga en kaparkapten i Gathenhielms tjänst.

Här finns också en minnessten över Askims tidigare kyrka. Kyrkogården omges av en kraftig kyrkogårdsmur med stigportar. I muren finns ett par utskjutande steg invid den östra stigporten.

Antal gravplatser: 662.

Ladda ner en besökskarta (pdf).

Adress: vid Mikaelskyrkan, Askims Backaväg. (Karta)(Google Map)