Grandekoration, frost, grav, lykta, allhelgona
Foto: Henrik Enarsson

Välkommen till oss och våra mötesplatser mitt i fina Halland. Här finner du glädje, ro, gemenskap och stöd genom gudstjänster, körer, trivselträffar, barngrupper och mycket mer. Vi finns i både stad och landsbygd.

julkulor, piano, tangenter

Julmusik i Falkenbergs pastorat

Falkenbergs pastorat bjuder dig på mycket julmusik i år med början i adventstid fram till trettonhelgen.

Bryt en tradition

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv - varje dag. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Ungdomar, cyklar, konfirmander

Konfirmera dig 2022/2023

Här kan du välja var och hur du vill konfirmera dig. Gäller för läsåret 2022/2023 - med konfirmation 2023.

Ny ceremonilokal, bisättning

Ny ceremoni- och bisättningslokal i Falkenberg

Falkenbergs pastorat har beslutat om att bygga ny ceremoni- och bisättningslokal på Skogskyrkogården i Falkenberg.

Ukraina, flagga, peace, fred

Tillsammans för Ukraina

I kyrkan finns olika möjligheter att andas, hämta kraft, hjälpa till och att ta ett litet steg mot något bättre.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Dop, bebis, pappa

Dop

Små barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Som döpt är du aldrig ensam!

Barn tar sylt på våffla.

Att kunna hjälpa minskar maktlösheten

Mat är akut och nödvändigt, men då många skäms över den situation de hamnat i och isolerar sig, är behovet av värdighet och upprättelse också angeläget. Många lever i utanförskap vilket påverkar barnens självbild och möjligheter till utveckling.

Källsjö kyrkogård, infoskylt, qr-kod

Guidade ljudvandringar på våra kyrkogårdar

Genom att lyssna på förinspelat material om lokala personer kan du antingen på hemmaplan eller på plats ta del av intressanta berättelser.

Förskolan Fröet

Fröet är en heltidsförskola i Svenska Kyrkans regi. Förskolan ligger i Skrea och har en avdelning som erbjuder förskoleverksamhet för barn i åldrarna 1-5 år med kristen profil. Vi har plats för ca 20 barn.

Skrea Fritidshem Senapskornet

Ett fritidshem med kristen profil.

Ordförandeklubba

Ansvar & organisation

Falkenbergs pastorat bildades 1 januari 2017 och består av 16 tidigare församlingar. Geografiskt ligger pastoratet i Falkenbergs kommun samt Torup (Hylte kommun).

Staplade böcker i skåp

Personuppgiftsbehandling

Falkenbergs pastorat vill vårda det förtroende som du som medlem eller anställd, förtroendevald och ideell medarbetare ger oss genom att hantera dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt.

Skor, fötter i ring

Kom och bli vår kollega! Här hittar du lediga tjänster i Falkenbergs pastorat.

Barn viskar i örat på ledare

Kontakta oss

Söker du någon i personalen? Här hittar du de flesta anställda i Falkenbergs pastorat.

Dop, konfirmation, bröllop, begravning

Svenska kyrkan finns med dig i många skeden av ditt liv.

Barnkör, kyrka

Vår Församlingsinstruktion

Den 20 januari 2021 utfärdade domkapitlet Falkenberg pastorats Församlingsinstruktion. Ta gärna del av den.

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.

Barn, ungdom, familj

Här finner du mängder av verksamheter för barn, ungdom och familjer! Alla aktiviteter sker i församlingarna.

Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Texten #Gåtillkällan på bakgrund av vatten.

Gå till källan

I tider när rykten snabbt sprids på nätet är det viktigt att kunna gå till källan och ta del av ursprungsinformationen. Den här sidan, som uppdateras utifrån aktualiteter, riktar sig till dig som vill ta reda på var Svenska kyrkan står i frågor där olika tolkningar eller missuppfattningar har spridits.