Välkommen till Svenska kyrkan i Falkenbergs kommun.

Falkenbergs pastorat är geografiskt stort och sträcker sig från stränderna vid Kattegatt i väster till skogsmarkerna österut. Vi är omkring 32 000 medlemmar och är uppdelade i 16 församlingar. Som delar av samma kyrka har vi ett gemensamt uppdrag; att bära ut evangeliet om Jesus Kristus till människor. Vi gör det i gudstjänster, i grupper under veckan och i många personliga möten.

Falkenbergs pastorat är ungt. Vi bildades 1 januari 2017. Vi är mitt i en stor förändringsfas där vi tillsammans bygger upp nya gemensamma strukturer. Detta gör vi för att kunna arbeta tillsammans och ta tillvara de unika möjligheterna i varje församling. Vi är 150 medarbetare i pastoratet.