Dop, bebis, pappa
Foto: Anna Roström/Jonér bildbyrå/IKON

Dop

Små barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Som döpt är du aldrig ensam!

Festlig inledning på medlemskapet

Vill du döpa ditt barn? Är du ung eller vuxen och vill bli döpt själv? Dopet är en fest för att fira att den som döps blir en del i Guds stora familj.

Den som döps blir samtidigt medlem i Svenska kyrkan.

Svenska kyrkan döper både barn och vuxna

Små barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Man behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot.

Dop, barn och mamma

Planera dopet - vi hjälper dig på vägen

I kyrkan innebär dopet alltid glädje och fest.

Vuxendop, präst döper

Allt om dopet

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om dopet.

Fyll i formuläret så kontaktar någon er inom kort

Mamma håller bebis under ett dop.

Dop

Dopet är en glädje och fest som bekräftar att vi alla ingår i ett större sammanhang och gemenskap – en församling och en världsvid kyrka som Gud har omsorg om.

Boka dopet - Falkenbergs pastorat

BOKA TID OCH PLATS FÖR DOP

0346-371 30 - gemensam reception för kyrkorna i Falkenberg och Skrea församlingar.
Telefontid mån-fre kl. 09-16.

0346-372 00 - gemensam reception för kyrkorna i Ullared, Fagered, Källsjö, Älvsered, Gunnarp, Gällared, Krogsered, Torup, Kinnared, Drängsered, Rydöbruk.
Telefontid tis, tors-fre kl 09-16.

0346-372 30 - gemensam reception för kyrkorna i Alfshög, Askome, Köinge, Okome, Svartrå, Vessige, Abild, Asige, Eftra, Slöinge och Årstad.
Telefontid mån-fre kl.  09-16.

0346-372 60 - gemensam reception för kyrkorna i Vinberg-Ljungby, Morup och Stafsinge.
Telefontid mån-fre kl. 09-16.

E-post: falkenbergs.pastorat@svenskakyrkan.se
Falkenbergs pastorat, Nygatan 41, 311 31 Falkenberg