Höststart med extra energi

Nyhet Publicerad Ändrad

Det finns plats för alla! En efter en startar höstens verksamheter, och du är välkommen.

Kom och prova något nytt i höst eller kom tillbaka till en rolig mötesplats. Nu är det höststart för många verksamheter i Piteå församling. Kristen djupmeditation. Föreläsningar. Konserter. Körövningar. Samtalsstöd. Och mycket, mycker mer.

Tack vare dig som är medlem kan församlingen erbjuda all denna verksamhet!

Kyrkoherden har ordet - En plats för dig

Verksamhet i all ära. Det som ändå betyder något är att få möta andra människor, att få dela liv och dela tro. I Piteå församling finns många goda mötesplatser och församlingen strävar efter att skapa låga trösklar och hålla dörrarna öppna så att ingen ska stängas ute.

Församlingens kyrkor är givna mötesplatser. I Piteå församling finns Piteå kyrka, Öjeby kyrka, Infjärdens kyrka och Furubergskyrkan i Munksund. I den geografiska ytterkanten av församlingen finns Långträsk kyrka och Gråträsk vackert belägna helgedom. Förutom dessa kyrkor finns också kapell, församlingsgårdar och bönhus. Tillsammans har vi ett ansvar att förvalta betydelsen av dessa platser genom att fylla dem med liv, och låta de vara platser där hela livet kan rymmas, där hopp och framtidstro får näring.

När du bläddrar igenom höstfoldern hoppas jag att du ska finna en plats för dig, för det som är ditt liv just nu.

Mats Björk,
kyrkoherde i Piteå församling

Barn och familj

Här har vi samlat olika aktiviteter för barn och familj som till exempel scouterna och Liten och stor. Varmt välkommen!

Några tonårstjejer sitter på en hustrappa.

Ung i kyrkan

Svettas i en sporthall, prata ut om respekt och relationer eller bara hitta ett skönt häng för fredagskvällen. Det finns bredd i Piteå församlings aktiviteter för unga Piteåbor. Kanske finns någonting för just dig.

En blond kvinna dricker kaffe.

Mötesplatser för daglediga

I relation till varandra och i gemenskap kan vi växa. Välkommen till höstens grupper och träffar för dig som är ledig på dagen.

En kyrkoorganist använder orgelns fotpedaler.

Musik och körer

Att sjunga är både roligt och hälsosamt. Glädje åt både utövare och åhörare! Och du, det är kostnadsfritt att delta. Församlingen erbjuder även musikundervisning på exempelvis orgel. Läs mer här!

En präst står med knäppta händer.

Fira gudstjänst

Gudstjänsten är en plats där vi får möta Gud och varandra.

Plats för ditt engagemang

Att bygga församling handlar inte enbart om olika prestationer utan om att dela liv och göra skillnad.

Små grupper av människor sitter vid olika bord och pratar över en kopp kaffe.

Mångkulturella mötesplatser

Piteå församling arbetar aktivt för integration och inkludering av våra nya Piteåbor för att de ska känna sig hemma och stanna hos oss.

Teckenspråkig verksamhet

Svenska kyrkans teckenspråkiga arbete vänder sig till dig som är döv, teckenspråkig eller finns i en teckenspråkig omgivning. Piteå församling erbjuder bland annat gudstjänster och caféträffar på svenskt teckenspråk. Församlingens teckenspråkiga medarbetare är Anna Yttergren, präst.

Sjukhuskyrkan

Stöd i krishantering, samtalspartner vid livets tuffa frågor och omsorg för individen - vid avgörande ögonblick finns Sjukhuskyrkan på plats.