Foto: Unsplash

Bromma församling

Livet är bättre i gemenskap. Välkommen till Bromma församling!

Vi söker guider till Bromma kyrka

Tycker du om att tala inför grupp och är intresserad av kyrkor? Just nu söker vi personer som vill medverka ideellt som guider för enskilda, mindre och större grupper i Bromma kyrka.

Pianoinvignings-konsert 21/4

Det nya Steinwaypianot är nu på plats i Bromma kyrka. Missa inte invigningskonserten den 21 april kl 16.00. Pianist Matilda Lindholm. Fri entré. Välkomna!

Glad påsk och vår med Brommabladet!

Till helgen 22-23 mars delades Brommabladet nr 1 2024 ut till boende i Bromma församling. Vill du läsa Brommabladet digitalt finner du länken här.

Barnens allsång - I väntan på sommaren! 26/4

Välkomna på Barnens allsång den 26 april. Vi sjunger vårens och sommarens sånger och annat skoj.

Vandra Adelsö vandringsled 1/5

Följ med på vår pilgrimsvandring på Adelsö den 1 maj. Vi vandrar på öns vandringsled i sjönära och grönskande natur. Närmare information, om samlingsplats och tider, hittar du här när vandringen närmar sig.

En bebis i dopklänning sover i någons famn. Ett barn klappar på bebisens huvud.

Drop-in-dop i Bromma kyrka 4/5

Dopet är ett sätt att fira när ett barn fötts och välkomna det in i gemenskapen. Du kan döpas hela livet, oavsett ålder. Dopet är en gåva som bara är att ta emot. Den 4 maj bjuder vi in till drop-in-dop i Bromma kyrka.

Andliga samtal – ny samtalsgrupp i Ängbykyrkan

Talar Gud till oss genom Bibeln, också idag, i våra vardagliga liv? Välkommen till Andliga samtal, en ny öppen samtalsgruppen där vi pratar utifrån olika berättelser i Bibeln och funderar kring hur vår vardag har inspirerats av Gud.

Bromma Bliss goes Coldplay 5/5

Den 5 maj kl 17.00 bjuder kören Bromma Bliss på vårkonsert i Brommasalen. I år: Bromma Bliss goes Coldplay! Fri entré!

Pilgrimsresa till Bornholm

I augusti 2024 pilgrimsvandrar vi på Bornholm. Det blir en vandring med spektakulära vyer längs kusten. Vill du följa med på resan, som sträcker sig mellan 12 och 16 augusti, anmäl dig nu. Antalet platser är begränsat. Sista anmälningsdag: 19 april.

Konserter våren 2024

Det bjuds på fina konserter i våra kyrkor under våren. Här finns musikprogrammet som gäller för mars, april och maj.

Seniorträff i Mariehäll på torsdagar

En mötesplats på torsdagseftermiddagar, kl 13-16, för dig som är senior och ledig dagtid. Vi ses i Kvarterskyrkan Mariehäll för att fika och träffa andra. Välkommen!

Brommasalen – ny eventlokal för uthyrning

Det nya församlingshuset intill Ängbykyrkan har en 255 kvm stor eventlokal som går att hyra för olika tillställningar. Kanske till den stora bröllopsfesten, till födelsedagsfirandet eller konferensen? Läs mer i reportaget ur Brommabladet nr 1-24 här.

Träffpunkt Bibel, på tisdagskvällar

Vill du fördjupa dig i de bibliska berättelserna? Denna termin läser vi första halvan av andra Moseboken. Varmt välkommen till Träffpunkt Bibel på tisdagskvällar, med start 6 februari.

Lunchandakt och soppa på torsdagar

På torsdagar är det lunchandakt och musik i Ängbykyrkan. Efter andakten serveras husmor Carins hemlagade soppa.

Handarbetsträff på torsdagar

Tycker du om att sticka, virka eller brodera? Varmt välkommen till en stunds trivsam gemenskap, med eller utan handarbete.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer i församlingen varje månad? I så fall kan du prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.

Jag vill få nyhetsbrevet

Medlem i Svenska kyrkan

Att vara med i ett kyrkligt sammanhang betyder något för dig och Gud, men även för din församling.

Bli medlem

Stöd från Svenska kyrkan

Behöver du någon att prata med?

Våra präster och diakoner finns här för dig! De är i tjänst och kan ta emot telefonsamtal vardagar kl. 9.00–17.00. Prästerna och diakonerna har tystnadsplikt och du hittar deras telefonnummer här. Kvällstid kan du kontakta jourhavande präst på 112.

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. I kyrkan kan det handla om att hjälpa till med kyrkfika, gruppverksamheter eller besöka ensamma människor.

Vi bygger framtidens kyrka

Tillbyggnad och renovering av Ängbykyrkan

Bromma församling arbetar med att samordna, komplettera och förstärka användningen av Ängbykyrkans lokaler och samlingsrum. Därför renoverar vi nu församlingshuset och bygger en ny träbyggnad norr om kyrkan.