Så kan kyrkan stötta dig

Bromma församlings diakoner finns här för dig som vill ha stöd i olika livssituationer. Det kan handla om sorg, sjukdom, ekonomiska svårigheter, ensamhet, livskriser eller frågor om den kristna tron.

Diakoni – kyrkans sociala arbete

Diakoni betyder tjänst, det hjälparbete som enligt Nya testamentets dubbla kärleksbud – ”Du skall älska Herren, din Gud, av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela din kraft och med hela ditt förstånd, och din nästa som dig själv.” – görs för att hjälpa människor i all slags nöd. Diakoni är kyrkans sociala arbete. Uppdraget är att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer.

Att bli sedd och bekräftad kan hela. Att se och bekräfta kan också hela. Diakonins samspel är unikt mänskligt och uppdraget är att ge människor i behov plats i församlingens mitt. Det handlar även om att arbeta för alla människors rätt till frihet från olika slags förtryck.

Alla diakoner har, förutom en diakonexamen, en fackutbildning till exempel socionom eller sjuksköterska. Alla diakoner har tystnadsplikt.

Samtal

Vi erbjuder enskilda samtal för dig som vill ha stöd i olika livssituationer. Det kan handla om sorg, sjukdom, ekonomiska svårigheter, ensamhet, livskriser eller frågor om den kristna tron. Våra diakoner har tystnadsplikt och samtalen är kostnadsfria. Välkommen att ringa och boka tid. Se telefonnummer och mejladresser till våra diakoner längre ner på sidan.

Läs en artikel om samtalsstöd: Samtal med värme och professionalism

Hembesök

Har du svårt att ta dig till någon av våra kyrkor eller församlingslokaler? Vi har en besöksgrupp som gärna kommer hem till dig som har svårt att ta dig ut. Kontakta Ingrid Arvidson, kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Träffpunkt Famnen

Välkommen varje onsdag till Träffpunkt Famnen, en mötesplats för både äldre och yngre. Kl. 15.00 öppnas dörrarna. Vi äter en enkel måltid till självkostnadspris kl. 16.30. Kl. 18.00 är det förbönsmässa i kyrkan för den som vill. Du behöver inte anmäla dig i förväg.

På torsdagar k.13.00–16.00 öppnar vi upp Famnen för handarbetscafé och café. Kaffe och fika till självkostnadspris. Vi umgås vid borden, det finns tidningar att läsa och böcker att låna. En stund att handarbeta eller bara vara.

Sorgegrupp

Bromma församling inbjuder dig som förlorat en närstående att bearbeta förlusten vid den anhöriges död. Sorgen påverkar oss människor och var och en talar utifrån sina upplevelser. I gruppen får man möjlighet att dela tankar och erfarenheter med andra i liknande situation och åldersgrupp. Vi har sorgegrupper för vuxna och barn/ungdom. Grupper startar när deltagarantalet är tillräckligt.

För mer information och anmälan för vuxna välkommen att kontakta diakon Rose-Marie Eriksson. För mer information och anmälan för barn och undomar välkommen att kontakta präst Pernilla Hammarström. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Sjukhuskyrkan

Bromma församling anordnar andakter och gör besök på olika sjukhem och vårdinrättningar i Bromma. Vi besöker bland annat Bromma sjukhus samt Tunets och Brommagårdens äldreboenden. För mer information kontakta diakon Rose-Marie Eriksson, kontaktuppgifter hittar du nedanför.

Alla diakoner har tystnadsplikt.

Ingrid Arvidson

Rose-Marie  Eriksson

Rose-Marie Eriksson

Pernilla Hammarström

Komminister, Präst

Clary Nilsson

Mer om Clary Nilsson

Clary Nilsson är inte i tjänst och kan därför inte nås just nu. Har du frågor kan du kontakta Pernilla Hammarström, 08-564 355 70.