Om Bromma församling

Bromma församling ligger i Västerort i Stockholm och ingår i Birka kontrakt och Stockholms stift. Församlingen omfattar bland annat stadsdelarna Södra Ängby, Norra Ängby, Bromma Kyrka, Blackeberg, Annedal, Mariehäll, Åkeslund och Riksby. Här bor nästan 50 000 personer varav cirka 27 000 är medlemmar i Svenska kyrkan.

Bromma församling har fyra kyrkor; Bromma kyrka, Ängbykyrkan, Famnen och Kvarterskyrkan Mariehäll. Här kan du läsa mer om våra kyrkor och lokaler.

Kartan visar Bromma församlings gränser och grannförsamlingar. Bild: Kartbolaget.

bromma församlings uppdrag

Här kan du läsa församlingsinstruktionen, Bromma församlings uppdrag som kyrka.