Foto: Ikon

Bli medlem

Varmt välkommen som medlem i Svenska kyrkan i Bromma församling! Som medlem får du inte bara möjlighet att vara med i ett sammanhang. Ditt medlemskap bidrar också bl a till våra verksamheter för barn och unga, körer, och att stötta samhällets mest utsatta. Vid olika tidpunkter i livet kan du ha behov av kyrkans verksamhet, vid andra tider är det någon annan som får hjälp tack vare ditt medlemskap. Läs mer här:

Bli medlem

Vill du bli medlem, är osäker på om du är medlem i Svenska kyrkan eller har andra frågor om medlemskap är du välkommen att kontakta församlingsexpeditionen på 08-56435500 eller mejla bromma.forsamling@svenskakyrkan.se

För att bli medlem i Svenska kyrkan kan du ladda ner en medlemsansökan här:

Du kan också besöka vår församlingsexpedition intill Ängbykyrkan, där vi öppnar i nya lokaler under hösten 2022.

Skicka din ifyllda ansökan till: 

Bromma församling
Box 45
161 26 Bromma

Glöm inte att skriva under din ansökan.

Medlemskapet i Svenska kyrkan

Drygt 5,7 miljoner människor är medlemmar i Svenska kyrkan. Som medlem i Svenska kyrkan får du möjlighet att vara med i ett sammanhang, att vara delaktig och att ta ansvar. Är du inte redan medlem är du varmt välkommen att bli det!

Svenska kyrkan ger rum för livets stora händelser och står på de utsattas sida. Vid olika tidpunkter i livet har du behov av kyrkans verksamhet, vid andra tider är det någon annan som får hjälp tack vare ditt medlemskap. Dessutom bidrar du till att kulturarvet bevaras, att kyrkor kan stå öppna och att många får ta del av musik och kultur både i konsert- och körverksamhet.

Ditt medlemskap bidrar dessutom till att aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna kan förbli gratis, att gudstjänster regelbundet firas på äldreboenden och att människor i världen får det bättre genom Svenska kyrkans internationella arbete. Ditt medlemskap gör skillnad!

Som medlem i Svenska kyrkan ...

  • kan du gifta dig och bli begravd i kyrkan,
  • bidrar du bland annat till verksamhet för barn och unga, körer, familjerådgivning och jourhavande präst,
  • är du med och stöttar samhällets mest utsatta, både i Sverige och utomlands,
  • bidrar du till att kyrkobyggnader bevaras.

Här nedanför kan du läsa mer om vad din kyrkoavgift går till.

Det här går din kyrkoavgift till

När du är medlem i Svenska kyrkan betalar du kyrkoavgift. Den gör att vi i Bromma församling kan bedriva vår verksamhet. Läs mer om allt vi gör.

Hantering av personuppgifter

För oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. I vår integritetspolicy kan du läsa mer om hur vi arbetar för att skydda den information du anförtror oss med i linje med de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.