Konfirmation

Konfirmationstiden är ett spännande år. Genom alla aktiviteter, andakter, gudstjänster och lekar, i möten med ledare och nya vänner, får du en upplevelse av vad tro är. Som konfirmand rustas du för livet!

Anmälan till konfirmation 2020 är öppen!

Här kan du läsa mer

Konfirmationen är en chans att tillsammans med andra fundera över viktiga och spännande frågor som handlar om livet i stort. Du får lära dig mer om kristen tro, om kyrkan, om hur andra tänker och förmodligen en hel del om dig själv. Du kommer att få nya vänner och ha roligt tillsammans med andra!

Det går bra att börja konfirmationsläsningen både för den som tror på Gud och för den som är osäker på om Gud finns. Under konfirmationstiden utforskar vi våra tankar om tro, om Gud, om livet och om oss själva på olika sätt.

I Bromma församling erbjuder vi flera konfirmationsalternativ med olika upplägg. Vi hoppas att något alternativ passar just dig och dina önskemål. Några grupper träffas oftare under året och har kortare läger, medan andra grupper inte träffas lika ofta under året men har längre läger.

Välkommen att bli konfirmand! Det blir ett minne för livet!

Anmälan

Du anmäler dig enkelt här på hemsidan. Några av grupperna har ett begränsat antal platser, där är det först till kvar som gäller. När du anmäler dig får du en automatisk bekräftelse. Du kommer även få en personlig bekräftelse via e-post. Om du inte har fått din personliga bekräftelse inom två veckor hör du av dig till Anton Lindsjö (se längst ner på sidan).

Dop

Du behöver inte vara döpt för att påbörja konfirmationsläsningen men du behöver döpas innan konfirmationsgudstjänsten. Ta kontakt med din konfirmationspräst om du har frågor. Det är inte alls ovanligt att döpas under sin konfirmationstid. Vi är gärna med och ordnar ditt dop.

Gudstjänster

Under året ska konfirmanderna gå på tio gudstjänster i Svenska kyrkan, gärna med familj och vänner. Besök till exempel kyrkan under stora högtider som jul och påsk.

Upptaktsgudstjänst

Varje konfirmandgrupp har en uppstartsgudstjänst. Det är första möjligheten att träffa sin grupp och sina ledare. Efter gudstjänsten samlas vi för kort information. Föräldrar är naturligtvis också välkomna på gudstjänsten.

Informationsmöte

I samband med första konfirmationsträffen har vi ett informationsmöte tillsammans med konfirmanden och vårdnadshavare. Mer information om tid och plats får ni när er anmälan bekräftas via e-post.

Bibel

Som konfirmand får du en bibel och en psalmbok av församlingen.

Särskilda behov

Kontakta oss gärna angående särskilda behov eller funktionsvariation.

Konfirmation för 17+

Det är aldrig för sent att konfirmeras! Kontakta
Anton Lindsjö (se längst ner på sidan) om du har frågor om konfirmation och är 17 år och uppåt.

Inte medlem i Svenska kyrkan?

Du är givetvis välkommen att anmäla dig även om du inte är tillhörig. Är du under 18 år, klicka här. Är du över 18 år, klicka här.

Övriga frågor

Är det något du undrar om konfirmationstiden, kontakta Anton Lindsjö (se längst ner på sidan).

Goda grannar

I ditt närområde finns våra grannförsamlingar. Hos dem hittar du också konfirmationsalternativ. Läs mer på:
svenskakyrkan.se/ekero
svenskakyrkan.se/faringso