Konfirmation

Konfirmationstiden är ett spännande år. Genom alla aktiviteter, andakter, gudstjänster och lekar, i möten med ledare och nya vänner, får du en upplevelse av vad tro är. Som konfirmand rustas du för livet!

Snart är det dags att anmäla sig till konfirmation 2019/2020. Mer information kommer inom kort.

Under konfirmationsläsningen diskuterar vi och jobbar mycket med olika teman där vi väver ihop trons budskap med våra egna liv genom samtal, andakt, drama, musik och lek.

Anmälan Anmälan för konfirmation 2019/2020 öppnar inom kort. Du anmäler dig då enkelt här på hemsidan. Det är först till kvarn till våra grupper – anmäl dig så fort du har bestämt dig.

Dop Du behöver inte vara döpt för att börja konfirmationsläsningen men du behöver döpas innan konfirmationsgudstjänsten. Hör av dig till konfirmandteamet om du har frågor. Det är inte alls ovanligt att man döps under sin konfirmationstid.

Gudstjänster Under året ska konfirmanderna gå på tio gudstjänster i Svenska kyrkan, gärna med familj och vänner. Du kan till exempel besöka kyrkan under någon av våra stora högtider, som jul och påsk. Här kan du läsa mer om gudstjänsterna i Bromma församling.

Bibel Konfirmanderna i församlingens grupper får under året en bibel som gåva av församlingen.

Funktionsnedsättning Kontakta gärna vår präst Pernilla Hammarström angående särskilda behov eller funktionsnedsättning. Önskar du delta i Gålölägret som är ett integrerat konfirmationsläger, kontakta Stockholms stift 08-508 940 00.

Kostnad Ekonomin ska aldrig vara ett hinder för att konfirmeras. Församlingen subventionerar varje konfirmand men läger med resor medför ändå en kostnad. Det finns möjlighet att ansöka om bidrag för kostnaden om man väljer vårt Londonalternativ. Kontakta i så fall Pernilla Hammarström 08-564 355 70.

Informationsmöte I början av konfirmationstiden har vi ett informationsmöte tillsammans med konfirmanden och vårdnadshavare. Mer information får ni när ni anmält er.

Konfirmation på annan ort Ska du konfirmeras på annan ort? Kontakta församlingsexpeditionen 08-564 355 00 och beställ en konfirmationsblankett. Den ska du sedan lämna till din konfirmationspräst.

Konfirmation för 17 + Det är aldrig för sent att konfirmeras! Kontakta vår präst Pernilla Hammarström 08-564 355 70 om du har frågor om konfirmation och är 17 år och uppåt.

Ej medlem i Svenska kyrkan? Du är givetvis välkommen att anmäla dig även om du inte är tillhörig. Är du under 18 år, klicka här! Är du över 18 år, klicka här!

Goda grannar I ditt närområde finns också våra grannförsamlingar, även de har konfirmationsalternativ. Läs mer på:
svenskakyrkan.se/ekero
svenskakyrkan.se/faringso