Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Bromma församling Besöksadress: Stopvägen 120, 16836 Bromma Postadress: BOX 45, 16126 BROMMA Telefon:+46(8)56435500 E-post till Bromma församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Dop

I dopet ger Gud sitt löfte att följa den döpta genom livet. Svenska kyrkan döper små barn eftersom Jesus sade att Guds rike tillhör barnen. Alla är välkomna att döpas! Den som blir döpt i Svenska kyrkan blir kyrkotillhörig och blir en del av en världsvid gemenskap. 

Praktiskt kring dopet

Dopet kan ske antingen i en särskild dopgudstjänst, eller i en av söndagens gudstjänster. Bromma församling har följande tider för dopgudstjänster:
Lördagar: Ängbykyrkan kl. 11.00, Bromma kyrka kl. 13.30
Söndagar: Bromma kyrka kl. 13.30

Under 2019 kommer Bromma kyrka renoveras och få en tillbyggnad, därför är kyrkan stängd större delen av året och vigslar, dop och begravningar kan inte bokas. Tidigast i slutet av året planeras kyrkan åter att tas i bruk. Däremot går det bra att boka vigsel i våra andra två kyrkor, Ängbykyrkan och Famnen under 2019.

Fadder

Många väljer att ha en eller flera faddrar till sitt barn. Faddrarnas uppgift är dels att vara en viktig vuxenperson vid sidan av föräldrarna, dels att vara ett stöd i barnets kristna fostran. Det innebär bland annat att komma ihåg barnets dopdag, be för barnet och på annat sätt påminna sitt fadderbarn om att det är döpt. En fadder skall själv vara döpt och över 15 år.

Dopdräkt

Vid dopet brukar dopbarnet bära en vit lång dopdräkt. Bromma församling har ett flertal sådana dopdräkter i olika storlekar. Den som önskar låna dopdräkt kan göra detta kostnadsfritt på församlingsexpeditionen.

Dopkaffe

Efter dopceremonin är det brukligt att ha dopkaffe. Bromma församling har möjlighet att erbjuda någon av dessa lokaler för dopkaffe: Sockenstugan, Ängbykyrkan eller Famnen. Sockenstugan erbjuder catering som anordnas av Suzanna Ingvarsdotter Fjelkman, info@sockenstugan.se, eller 070-747 07 64. Cateringutbudet hittar du på www.sockenstugan.se

Kontakt

Församlingsexpeditionen

Församlingsexpeditionen

Bromma församling

Expedition