Toppbild

På landet men nära staden. Fyra medeltida kyrkor men en modern församling. Motsatser som är styrkor.

Anna-Lena Björk, ny kyrkoherde i Färingsö församling

Färingsö församlings nya kyrkoherde heter Anna-Lena Björk. Anna-Lena har varit tillförordnad under hösten och fortsätter nu sitt arbete som ordinarie kyrkoherde. ”På många sätt känns det som att komma hem”, säger Anna-Lena.

Advent och Jul

Här kan du se vad som händer i Färingsö församling under advents- och julhelgerna.

Räck ut en hand

Kommande vinter kan kännas extra tung för många. Det har blivit dyrare att leva och värst drabbas de som redan har det tufft. Har du möjlighet att räcka ut en hand?

Veckans tanke

Varje vecka får du en ny tanke och en andaktsfull stund tillsammans med vår kyrkoherde Anna-Lena Björk. Du hittar filmerna här och på vår Facebooksida. Välkommen att följa med.

Luciatåg 2022

Lördag den 10 december kl 15:00 i Färentuna kyrka. Biljett krävs. Biljettsläpp: 28 november.

Angående ökade kostnader för uppvärmning

Med anledning av de ökade elpriserna vill vi gärna informera hur vi hanterar detta för våra kyrkor och övriga lokaler i Färingsö församling.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Man med vandringsryggsäck går i kyrka.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Läs vårt månadsblad

Håll dig uppdaterad om allt som händer i Färingsö församling. Vårt månadsblad är upplagd som ett kalendarium så att du kronologiskt kan följa allt som händer dag för dag.

Ett moln har formen av ett hjärta på den blå himlen.

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns här hela livet. Från att välkomna någon in i Guds familj, konfirmera dopet, välsigna kärleken till att finnas som stöd i sorgen efter någon närstående.

Mötesplatser och verksamheter

Här finns möjlighet till utveckling och gemenskap. Kom med och prova!

Fråga prästen

Allt du velat veta om kristen tro ...

Gudstjänster

Mitt i livets glädjeämnen och sorger, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst.  Oftast på söndag klockan 11 - men inte alltid.

Musik i kyrkan

Här kan du se aktuella musikhändelser i Färingsö församling.

Med respekt för din integritet och dina personuppgifter

Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter på ett ansvarsfullt sätt i flera hundra år och det kommer vi fortsätta att göra. Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.