På landet men nära staden. Fyra medeltida kyrkor men en modern församling. Motsatser som är styrkor.

Stenhamra församlingsgård, 7 februari kl. 19.00.

Stå upp - För miljön

Stenhamra församlingsgård, 7 februari kl. 19.00. "Moder jord - För god att kolsyra". En ståuppföreläsning om klimat och konsumtion med Karamelodiktprisbelönte underhållaren Staffan Lindberg.

Nu börjar en ny termin med våra populära soppluncher i Stenhamra och Färentuna.
Soppa, bröd, kaffe och kaka: 50:-

Sopplunch tisdag och torsdag

Nu börjar en ny termin med våra populära soppluncher i Stenhamra och Färentuna. I Stenhamra serveras soppa varje torsdag kl. 12.00 med start imorgon, 18 januari. I Färentuna är det sopplunch varannan tisdag, ojämna veckor, kl. 12.00 med start 30 januari. Soppa, bröd, kaffe och kaka: 50:-

Tomas Sjödin besöker Mälarökyrkan för att tala om att hitta sin plats. Kvällen är ett samarbete med Svenska Kyrkan Ekerö och Färingsö församlingar och katolska Stiftsgården Marielund som en del av Ekumeniska veckan.

Tomas Sjödin - Den som hittar sin plats tar ingen annans 24/1 Mälarökyrkan

För föräldrar med barn från noll år och uppåt. Här kan ni leka,
måla, spela spel, fika och knyta kontakter.
Måndagar har vi sagostund, cirka kl. 10.00.
Fredagar har vi sångsamling och även korv, vanlig och vegetarisk,
till självkostnadspris.
Ledare: Anneli Östling
Kontakt: anneli.ostling@svenskakyrkan.se
Facebook: Öppet Kyrkis

Öppet kyrkis måndagar och fredagar. Färentuna församlingshem 09.00-12.00

För föräldrar med barn från noll år och uppåt. Här kan ni leka, måla, spela spel, fika och knyta kontakter. Måndagar har vi sagostund, cirka kl. 10.00. Fredagar har vi sångsamling och även korv, vanlig och vegetarisk, till självkostnadspris. Ledare: Anneli Östling Kontakt: anneli.ostling@svenskakyrkan.se 08-564 209 51 Facebook: Öppet Kyrkis

Den senaste tiden har många kvinnor berättat om tafsande, sexuella trakasserier och övergrepp under hashtagen #metoo Genom #metoo har det blivit tydligt hur det tyvärr är i vårt samhälle.Har debatten kring #metoo rört upp smärtsamma minnen? Har du blivit utsatt för sexuella övergrepp eller trakasserier? Behöver du någon att prata med?

Du är varmt välkommen att ringa till eller chatta med Jourhavande Präst. Alla som svarar där är erfarna i att möta människor i samtal. De har tystnadsplikt.

För samtal med Jourhavande Präst, ring 112. Be att få bli kopplad till Jourhavande präst. Öppet mellan 21-06.
Chatten når du via www.svenskakyrkan.se. Öppen mellan kl 20-24.

Vill du ha kontakt med präst i församlingen med anledning av #metoo, skriv till Jeanette Frenkman. Hon arbetar mest på öns fängelser där hon inte får ha telefon med, så bäst är att skriva mejl.

Jeanette Frenkman

Komminister, Fängelsepräst, Präst

Gudstjänster

Välkommen till gudstjänst i Färingsö församling. Oftast på söndag klockan 11 - men inte alltid.

Musik i kyrkan

Färingsö församling har mycket musik att bjuda på. Flera olika körer som har olika inriktningar.

Livshändelser

Dop, vigsel och begravning är milstolpar i livet. Här kan du hitta mer information och få praktiska råd.

Här kan du finna en möjlighet till samarbete och gemenskap. Kom med och prova!

Grupper och mötesplatser

Här kan du finna en möjlighet till samarbete och gemenskap. Kom med och prova!