På landet men nära staden. Fyra medeltida kyrkor men en modern församling. Motsatser som är styrkor.

Här kan du se vad som händer i Färingsö församling advents- och julhelgerna.

Advent och Jul

Här kan du se vad som händer i Färingsö församling advents- och julhelgerna.

Under tre onsdagskvällar kommer Lars Brattgård berätta om hur arkeologin kan stärka, eller inte stärka, bibelns berättelser och historia. Välkommen till Stenhamra församlingsgård kl. 19.00 dessa datum: 25 oktober, 15 november och 6 december.

Arkeologi och bibelns historia

Stenhamra församlingsgård. En kväll om ideellt arbete. Om kraften i att jobba tillsammans och glädjen i att hjälpa andra. Vi gästas av Careen True, föreståndare på Kattstallet i Vällingby, som berättar om deras fina ideella arbete.

Temakväll - Ideell kraft Tisdag 5/12 kl. 19.00

Färentuna kyrka kl 15:00

Luciatåg Söndag 10/12 kl. 15:00

Vi bjuder in till ett Luciatåg i Färentuna kyrka. Barn och unga i våra verksamheter kommer att vara med. Efteråt blir det luciafika i församlingshemmet med utlottning av pepparkakskrubbor tillverkade av barn i juniorgruppen. Lotter 10 kr styck. Pengarna går oavkortad till Svenska kyrkans julkampanj. Färentuna kyrka kl 15:00

Kom på Färingsö församlings julbord som inleds med ett
stämningsfullt luciatåg. Klicka på bilden för mer information.

Julbord och luciatåg

Kom på Färingsö församlings julbord som inleds med ett stämningsfullt luciatåg. Klicka på bilden för mer information.

Stenhamra församlingsgård, Herman Palmsalen.
Camille Saint-Saëns: Juloratorium framförs av:
Färingsö kyrkokör och orkester under ledning av Birgitta Lindeke Levin.
Agnes Auer och Birgitta Lindeke Levin, sopran
Paula Hoffman, mezzosopran
Ulf Norberg, tenor
Mikael Axelsson, bas
Ligita Sneibe, orgel
Lars Brattgård, präst

Musikgudstjänst söndag 17/12 kl. 15.00

Stenhamra församlingsgård, Herman Palmsalen. Camille Saint-Saëns: Juloratorium framförs av: Färingsö kyrkokör och orkester under ledning av Birgitta Lindeke Levin. Agnes Auer och Birgitta Lindeke Levin, sopran Paula Hoffman, mezzosopran Ulf Norberg, tenor Mikael Axelsson, bas Ligita Sneibe, orgel Lars Brattgård, präst

Klicka på bilden för att hitta till luckorna

Nisses adventsresa

Vi får hänga med på Nisses resa i att bli lika miljösmart som hans katt Leo. Leo med det magiska recyklingbältet. Ett inlägg per dag mellan 1-24 december. En alternativ och hållbar adventskalender. Klicka på bilden för att hitta till luckorna

Den senaste tiden har många kvinnor berättat om tafsande, sexuella trakasserier och övergrepp under hashtagen #metoo Genom #metoo har det blivit tydligt hur det tyvärr är i vårt samhälle.Har debatten kring #metoo rört upp smärtsamma minnen? Har du blivit utsatt för sexuella övergrepp eller trakasserier? Behöver du någon att prata med?

Du är varmt välkommen att ringa till eller chatta med Jourhavande Präst. Alla som svarar där är erfarna i att möta människor i samtal. De har tystnadsplikt.

För samtal med Jourhavande Präst, ring 112. Be att få bli kopplad till Jourhavande präst. Öppet mellan 21-06.
Chatten når du via www.svenskakyrkan.se. Öppen mellan kl 20-24.

Vill du ha kontakt med präst i församlingen med anledning av #metoo, skriv till Jeanette Frenkman. Hon arbetar mest på öns fängelser där hon inte får ha telefon med, så bäst är att skriva mejl.

Jeanette Frenkman

Komminister, Fängelsepräst, Präst

Gudstjänster

Välkommen till gudstjänst i Färingsö församling. Oftast på söndag klockan 11 - men inte alltid.

Musik i kyrkan

Färingsö församling har mycket musik att bjuda på. Flera olika körer som har olika inriktningar.

Livshändelser

Dop, vigsel och begravning är milstolpar i livet. Här kan du hitta mer information och få praktiska råd.

Här kan du finna en möjlighet till samarbete och gemenskap. Kom med och prova!

Grupper och mötesplatser

Här kan du finna en möjlighet till samarbete och gemenskap. Kom med och prova!