Foto: Louise Hedberg /Ikon

Dop

Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döpts blir en del i Guds stora familj. Välkommen att boka dop i Färingsö församling.

Du bokar dop genom att kontakta församlingens expedition på telefonnummer: 08-564 209 21 eller maila till: faringso.forsamling@svenskakyrkan.se Det går också bra att skicka en förfrågan med hjälp av formuläret här nedan så kontaktar vi er så snart vi kan.

De flesta dopen sker i någon av våra fyra kyrkor eller i vårt kapell, men efter överenskommelse kan vi döpa på andra platser också.

Foto: Christian Appelsved

Vi har doptider på lördagar kl. 11:00, 13:00 och 15:00 och på söndagar kl. 13:00. Det går också bra att ha dopet i söndagens gudstjänst.

Ett par veckor innan dopet kontaktar prästen er för att boka in ett dopsamtal. Vid det samtalet går ni tillsammans med prästen igenom dopet och ni kan komma med önskemål när det gäller musik, texter och böner.

Fyll i formuläret och skicka in så kontaktar vi dig så snart det går.