Foto: Joakim Carlström /Ikon

Vigsel

Att få dela livet med någon är stort. Att vara älskad och att ge kärlek är en glädje inte bara för dem som gifter sig. Välkommen att boka vigsel i Färingsö församling.

Fyll i så mycket som möjligt. Vi kontaktar er så snart vi kan.

Vi kan tänka oss följande kyrka eller kyrkor:

Vad händer nu?

När vi tagit emot er bokningsförfrågan kontaktar vi er så snart vi kan. I största möjliga mån försöker vi tillgodose era önskemål gällande tid och kyrka. När det är bokat får ni en bekräftelse via e-post. 


Samtal 

Ett par veckor innan bokad vigsel kontaktar prästen er för att boka in ett vigselsamtal. Vid detta samtal talar man om allt kring er vigsel och ni får möjlighet att komma med egna önskemål. Ta med hinderprövningen till samtalet. Skulle ni vilja ha detta samtal tidigare kan ni själva kontakta prästen. Har ni önskemål om musiken och kanske egna solister, kan ni gärna kontakta kyrkomusikern.

Så här går en vigsel till. (Länken öppnas i nytt fönster.)

HINDERSPRÖVNING

Innan ni kan gifta er i Sverige måste ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Enligt svensk lag finns följande hinder mot att få gifta sig. 

Ålder - om någon av er är under 18 år får ni inte gifta er.
Släktskap - om ni är nära släkt får ni inte gifta er med varandra.
Redan gift - om någon av er redan är gift/registrerad partner får ni inte gifta er. 


När hindersprövningen är klar får ni ett intyg om hindersprövning och ett vigselintyg från Skatteverket. De gäller i fyra månader. Båda intygen ska lämnas till prästen som efter vigseln fyller i dem och skickar dem till Skatteverket. 

Mer information finns på Skatteverket/hindersprövning.