Färingsö församling Besöksadress: Herman Palms plan 4 A, 17961 Stenhamra Postadress: BOX 7, 17903 STENHAMRA Telefon: +46(8)56420920 E-post till Färingsö församling Webbplats

Vigsel

Att få dela livet med någon är stort. Att vara älskad och att ge kärlek är en glädje inte bara för dem som gifter sig.

Mycket att tänka på innan vigseln

Att vigas är ett sätt att säga ja till varandra och ett liv tillsammans. I kyrkans vigselgudstjänst välsignas paret med sin vilja att leva tillsammans, inneslutna av mångas goda tankar, böner och Guds välsignelse.

Hindersprövning

När ni vill gifta er tar ni kontakt med den församling där ni vill gifta er. Innan ni kan gifta er måste ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Hindersprövningen görs för att visa att det inte finns några hinder för ett par att gifta sig. Mer information finns på www.skatteverket.se.

Boka kyrka

I Färingsö församling erbjuder vi i första hand tid för Vigselgudstjänster på lördagar i någon av våra fyra kyrkor. Du kan boka tid i kyrkan ett år innan din planerade vigsel. Vi försöker möta önskemål om plats och tid så långt som möjligt, men det måste också passa ihop med andra bokningar och vår personal. Är ni ute i god tid kan det hända att ni inte får veta direkt vem som kommer att förrätta er vigsel. Kontakt med präst sker oftast senare.

Vigselsamtal

Vi ser gärna att ni postar hindersprövningen till församlingen så snart ni har fått den, då vigseln ej kan ske innan vi har fått det underlaget. Cirka tre veckor innan vigseln kommer vigselprästen att kontakta er för att boka ett vigselsamtal. Vid detta samtal talar man om allt kring er vigsel och ni får möjlighet att komma med egna önskemål. Skulle ni vilja ha detta samtal tidigare kan ni själva kontakta prästen. Har ni önskemål om musiken och kanske egna solister, kan ni gärna kontakta kyrkomusikern.

Så här går en vigsel till. (Länken öppnas i nytt fönster.)

Välkommen!

Det finns möjlighet att låna brudkrona till vigseln. Varje kyrka har en unik brudkrona. Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Klicka er gärna vidare till Svenska kyrkans hemsida, om vigsel. Där finns mer information:

Vi vill boka vigsel!

Fyll i så mycket som möjligt. Vi kommer att kontakta er så snart vi kan.

Vi kan tänka oss följande kyrka eller kyrkor: