Om Färingsö församling

Färingsö församling bildades 1992 och ingår i Birka kontrakt och i Stockholms stift. Församlingen har fyra medeltida kyrkor, ett kapell, en församlingsgård och ett församlingshem. Expeditionen ligger i Stenhamra.

Miljöarbete

Läs mer om miljöarbetet i Färingsö församling.

Kyrkornas Second hand

Välkommen att fynda på tisdagar 17.00-19.30 & lördagar 10.00-14.00. Du hittar mängder av härliga fynd och kan även passa på att fika hembakta bullar i vårt café. Butiken ligger vid Troxhammar gård.

Församlingsinstruktion

Varför gör vi som vi gör och vad tycker vi i olika frågor? Församlingsinstruktionen är ett av våra måldokument.

Här kan du hitta telefonnummer och andra kontaktmöjligheter. Välkommen till vår expedition i Stenhamra.

Förtroendevalda

Svenska kyrkan har en demokratisk organisation. Ledamöter i beslutande organ tillsätts genom val vart fjärde år. Alla som är medlemmar i Svenska kyrkan och som har fyllt 16 år har rösträtt.

Våra kyrkor och kapell

För tusen år sedan byggdes tusen kyrkor. Fyra av dem var på Färingsö.