Ett moln har formen av ett hjärta på den blå himlen.
Foto: Johanna Rosén /Ikon

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns här hela livet. Från att välkomna någon in i Guds familj, konfirmera dopet, välsigna kärleken till att finnas som stöd i sorgen efter någon närstående.

Dop

Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en högtid när vi får säga välkommen till jorden och välkommens in i Guds gemenskap. Den som döps blir medlem i Svenska kyrkan och en del av den världsvida kyrkan. Välkommen att boka dop i Färingsö församling!

Konfirmation

Konfirmation är en kyrklig handling där du som konfirmeras bekräftar ditt dop. Ordet konfirmation kommer från det latinska ordet ”confirmation” vilket betyder just bekräfta. I Färingsö församling bjuder vi in dig som fyller 14 eller 15 år till konfirmation.

Vigsel

En kyrklig vigsel är en vacker och symbolrik gudstjänst. I Guds och alla vittnens närvaro lovar brudparet varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Välkommen att boka vigsel i Färingsö församling!

Ljus i kyrka

Begravning

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. Under begravningsgudstjänsten får anhöriga utrymme att minnas, hedra och ta avsked av den som har lämnat oss. Vi gör det i kärlekens, försoningens, förlåtelsens och evighetshoppets tecken.

Någon att tala med

Ibland behöver man någon att tala med. Om allvarliga saker eller mindre viktiga. Vi finns här för dig.