Någon att prata med

Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Kontakta Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Jourhavande präst via telefon
Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 21-06, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam.
Akutjour: Varje natt kl. 21.00-06.00
Tel: 112
Tel från utlandet: +46-18-4745032

Chatt: 
Chatten är öppen söndag - torsdag klockan 20-24.
Säkerheten är lika bra som när du ringer. Du får vara anonym och det är enbart du och prästen som chattar med varandra. Ingenting sparas. Innehållet i chatten krypteras och försvinner när chatten stängs ner eller chattiden gått ut.

Klicka här för att komma till chatten

Skriv digitalt brev

Du kan skicka ett digitalt brev till Jourhavande präst när du vill. Brevlådan är alltid öppen. 
Säkerheten är lika bra som när du ringer. Du får vara helt anonym och det är enbart du och prästen som skriver till varandra. Ingenting sparas efteråt.
Innehållet i de digitala breven - och i svaren - krypteras och försvinner när du tar bort dem eller när tiden för tillgång till digitalt brev och svar har gått ut.

Klicka här för att läsa mer och skicka digitala brev

Enskilda samtal och sorgegrupper
Präster och diakoner är vana att möta människor i svåra situationer och de har tystnadsplikt. Svenska kyrkan och andra samfund och föreningar anordnar regelbundet gruppsamtal för efterlevande. Ofta försöker man sammanföra personer som har liknande sorgesituation att bearbeta.
Telefon: 08-564 209 50  Sandra Malmborg är diakoniassistent i Färingsö församling 

Stöd vid dödsfall utomlands
Utrikesdepartementet, svenska ambassader och Svenska kyrkan i utlandet finns som stöd när någon dör på semester eller tjänsteresa.

Andra stödorganisationer
Hjälplinjen - Tillfälligt psykologiskt stöd på telefon, alla dagar kl 13-22. Det kostar som ett vanligt samtal och du kan vara anonym.
Telefon:  0771-22 00 60

Randiga huset stöd för barn som förlorar en nära
Telefon: 0774-40 00 05

SPES telefonjour när någon nära har tagit sitt liv
Telefon: 08-34 58 73

Spädbarnsfonden - För dig som förlorat ett litet barn
Telefon: 031-387 57 57