Västerleds församling

Välkommen till Västerleds församlings hemsida!

Kalender

Här hittar du aktuell kalender för Västerleds församling med information för dag, vecka och månad.

Kontakt

Här finns kontaktuppgifter och adresser till Västerleds församling.

Musikgudstjänster och konserter

Här finns uppdaterad information om församlingens musikevenemang.

Öppen förskola och Babycafé

Välkommen till Öppen förskola och Babycafé med ditt barn eller barnbarn! Vi träffas för att leka, sjunga, umgås, dela erfarenheter och lära känna varandra. Här hittar du våra öppettider hösten 2022.

Festlig Mozartmässa

Välkommen att lyssna till Mozarts mässa i C-dur med körer, solister, pukor och trumpeter söndag 9 oktober kl. 11.00 i Västerledskyrkan. Läs mer här!

Film och existens

En mötesplats där vi ser på film och pratar om dess innehåll utifrån tankar om tro, liv och filmanalys. Efter filmen följer samtal med existentiella frågor som utgångspunkt. Här kan du läsa om höstens filmer!

Konfirmation i Västerleds församling

Konfirmationstiden är ett fantastiskt tillfälle att få dela tankar kring tro, liv och vad det innebär att vara människa. Här kan du läsa mer om konfirmationsalternativ och anmäla till konfirmation i Västerleds församling.

Katekumenat - vuxen väg till tro

Söker du ett sammanhang där du som vuxen kan samtala och reflektera över livsfrågor? Katekumenatet vänder sig till vuxna som är nyfikna på eller söker en tro eller vill fördjupa en tro som redan finns. Det finns också möjlighet till dop och konfirmation. Start 5 oktober i höst. Läs mer här!

Café Västerled varannan måndag

Varannan måndag kl 13.00–15.30 i Västerledskyrkan från 5 september. Vi träffas för att fika, umgås, prata och ibland har vi program. Samtal om stort och smått. Andakt kl. 15.00. Välkommen!

Retreat på Ljunglöfska slottet

Följ med på endagsretreat lördag 15 oktober kl. 9.30–16.00 på Ljunglöfska slottet nära Islandstorget. Anmälan senast 1 oktober. Här kan du läsa mer!

Vuxet växande

Vuxet växande är en samtalsgrupp för dig som har en andlig längtan och vill veta mera om kristen tro. Fem gånger med start torsdag 27 oktober.

Unga körer

Här hittar du information om alla barn- och ungdomskörer som finns i Västerleds församling. Välkommen att vara med och sjunga med oss!

Musikgudstjänster och konserter

Nästan varje helg och ibland även under veckorna kan du lyssna på härlig musik i församlingens tre kyrkor. Här kan du läsa uppdaterad information om församlingens musikevenemang.