Västerleds församling

Välkommen till Västerleds församlings hemsida!

Kalender

Här hittar du aktuell kalender för Västerleds församling.

Kontakt

Här finns kontaktuppgifter och adresser till Västerleds församling.

Musikgudstjänster och konserter

Här finns uppdaterad information om församlingens musikevenemang.

Fira internationella kvinnodagen

Fredag 8 mars i Västerledskyrkan, Västerleds kyrkväg 7 i Bromma. Kom och ät soppa, lyssna till föredraget ”Hur jämställt är Sverige?” med Lena Ag, generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten och fira mässa. Läs mer här!

Välkommen på klädbytardag!

Förnya din garderob på ett miljösmart och roligt sätt! Lämna in hela, fräscha och snygga kläder för vuxna och barn. För varje plagg du lämnar in kan du välja ett nytt på klädbytardagen. Läs mer här!

Författarsamtal

Onsdag 6 mars kl. 18.00 S:ta Birgitta kyrka. Möt Ingrid Thörnqvist, författare till den nya reportageboken ”Yrke: drottning – makten och möjligheterna” som handlar om drottning Silvias engagemang. Läs mer om boken här!

Fastan 2024

Årets största fasta i kristendomen börjar på askonsdagen den 14 februari och avslutas på påskafton. Här kan du läsa mer om fastan och ladda ner både en bibelläsningsplan och ett recepthäfte med vegetarisk matlagning.

Matteuspassionen

Välkommen till Västerledskyrkan söndag 17 mars kl. 16.00 för att uppleva Matteuspassionen av Johann Sebastian Bach. Läs mer här!

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Öppen förskola och Babycafé

Välkommen till Öppen förskola och Babycafé med ditt barn eller barnbarn! Vi träffas för att leka, sjunga, umgås, dela erfarenheter och lära känna varandra. Här hittar du våra öppettider våren 2024.

Film och existens

En mötesplats där vi ser på film och pratar om dess innehåll utifrån tankar om tro, liv och filmanalys. Efter filmen följer samtal med existentiella frågor som utgångspunkt. Här kan du läsa om höstens filmer!

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Här kan du läsa mer.

Dansmeditation

Vi rör oss till olika slags musik och rytm på ett kravlöst sätt i S:t Ansgars kyrka. Inga förkunskaper krävs. Här kan du läsa mer!

Tikva - kristen meditation

Obs! Tikva onsdag 31 januari är inställt och flyttas till onsdag 14 februari. Är du stressad, har ont eller bara behöver slappna av? Testa Tikva! Tikva är en träningsform som bygger upp självkänslan.

Bokcirkel

Samtal om bokens innehåll utifrån tankar om tro och liv.

Messy Church

Ett annorlunda sätt att vara kyrka. Messy Church är en mötesplats för vuxna och barn som innehåller tid för skapande, gemenskap, andakt och middag. Yngre barn behöver sällskap av vuxen vid skapande och vid middagen. Allt är kostnadsfritt. Läs mer här!

Konfirmation i Västerleds församling

Konfirmationstiden är ett fantastiskt tillfälle att få dela tankar kring tro, liv och vad det innebär att vara människa. Här kan du läsa mer om konfirmationsalternativ och anmäla till konfirmation i Västerleds församling. Läs mer här! Anmälan till konfirmation 2024-2025 öppnar tisdag 7 maj kl. 20.00.

Ungdomsgrupper

Välkommen till Gröna huset! Kom och gå som du vill. Häng i en soffa, träffa nya och gamla vänner. Det blir spel, bakning, andakt och musik blandat med samtal, film och sköna soffor.

Mötesplatser i vardagen

Gemenskap, samtal och glädje. Förgyll vardagen med att besöka någon av församlingens aktiviteter mitt på dagen. Här kan du läsa mer om Café Ansgar, Café Västerled och Handarbetscaféet i S:ta Birgitta.

Stöd i sorg

Inför döden är det naturligt att vi är osäkra och rädda. När vi drabbas av sorg och död reagerar vi med både kropp och själ. Ibland kan sorgen kännas allt för tung att bära på egen hand. Då kan det vara skönt att tala med någon som befinner sig i en liknande situation. Välkommen att anmäla dig till Leva vidare – sorgegrupp, i vår har vi två grupper. Läs mer här!

Unga körer

Här hittar du information om alla barn- och ungdomskörer som finns i Västerleds församling. Välkommen att vara med och sjunga med oss!

Musikgudstjänster och konserter

Nästan varje helg och ibland även under veckorna kan du lyssna på härlig musik i församlingens tre kyrkor. Här kan du läsa uppdaterad information om församlingens musikevenemang.