Västerleds församling

Kulturveckan ”Tack för livet” 2021

S:ta Birgitta kyrka 17–24 oktober – en vecka fylld med möten mellan kultur och tro. Det blir bland annat Mozartkonsert med kör och orkester, gregorianska klostersånger, en kväll om Ylva Eggehorns psalmer, orgelkonsert, körkonsert på FN-dagen, kyrkvisning och konstutställning. Här kan du läsa hela veckans program.

Konsert: Vox Archangeli

Måndag 18 oktober kl. 19.00 i S:ta Birgitta kyrka. Vox Archangeli sjunger och spelar gregorianska klostersånger med rötter från 1100-talet i orkesterarrangemang under ledning av Nils-Gunnar Burlin. Anna Pihl Lindén och Veikko Kiiver, sång. Pär Lindén, irish flute. Välkommen!

Musik med andakt

Tisdag 19 oktober kl. 12.30 i S:ta Birgitta kyrka. Fredrik Zander spelar följande musikstycken på orgel: Dietrich Buxtehude: Preludium och fuga g-moll, Torsten Sörenson: ur Breviarium Musicum, J S Bach: Ur Orgelbüchlein, W A Mozart: Andante i F-dur KV 616 (för en orgelvals). Välkommen!

Preliminärt valresultat 2021

Här kan du läsa om det det preliminära resultatet i kyrkovalet i Västerleds församling. Här kan du också läsa om resultaten i tidigare val sedan 2001!

Psalmkväll om Ylva Eggehorns psalmer

Onsdag 20 oktober kl. 19.00 i S:ta Birgitta kyrka. Välkommen till en psalmkväll om Ylva Eggehorns psalmer. Hon är en av Sveriges främsta moderna psalmdiktare med texter som ”Var inte rädd”, ”Barn och stjärnor” och mästerverken ”Innan gryningen” och ”Kärlekens tid”. Den här kvällen sjunger S:ta Birgitta kyrkokör några av Ylva Eggehorns psalmer.

Fredskonsert på FN-dagen

Söndag 24 oktober kl. 16.00 i S:ta Birgitta kyrka. Kom och lyssna på S:ta Birgitta juniorkör och barnkör som sjunger sånger om fred. Rodney Alfvén, piano, Kenne Eriksson, bas, Pär Hedstjärn, trummor, Jenny Alfvén, sång. Välkommen!

Orgelkonsert i Västerledskyrkan

Söndag 24 oktober kl. 16.00 i Västerledskyrkan. Välkommen att lyssna till Fredrik Zander som spelar Felix Mendelssohn: Sonata no IV i Bb-dur. Simeon Preston: Alleluias, Arild Sandvold: Adagio samt J S Bach: Fantasi och fuga i g-moll BWV 542. Kaffe och enkel introduktion och samtal om konserten och orgelmusik från kl. 15.15.