Foto: Alex Giacomini/IKON

Musikgudstjänster och konserter

Nästan varje helg och ibland även under veckorna kan du lyssna på härlig musik i församlingens tre kyrkor. Här kan du läsa uppdaterad information om församlingens musikevenemang och livesändningar.

Musik i Västerled maj-juni 2021

Fri entré till samtliga konserter och musikgudstjänster

Sidan uppdaterades 17 maj kl. 11.00

Musik med andakt: Våren

Tisdag 18 maj KL. 12.30 FRÅN S:TA BIRGITTA KYRKA

Kan ses live eller efteråt genom att klicka på länken: https://youtu.be/ktIrtgnpZ6w

Max 8 besökare i kyrkan.

Carina Olofson spelar Våren och Morgonstämning av Edvard Grieg, Brusa högre du lilla å av Björn J-son Lind och Miniatyrer och Meditation av Otto Olsson på orgel.

Vårkonsert

söndag 23 maj kl 18.00 från S:ta birgitta kyrka

Kan ses live eller efteråt genom att klicka på länken: https://youtu.be/rPPGflZ3Auo

Max 8 besökare i kyrkan.

Sångare ur S:ta Birgitta vokalensemble, Greta Åstedt, piano och Oskar Olofson, baryton, framför bl a Five mystical songs av Ralph Vaughan Williams, Pingst av Oskar Lindberg och Vårnatt av Wilhelm Stenhammar.

Musik med andakt: Musikalens pärlor

Tisdag 25 maj KL. 12.30 FRÅN S:TA BIRGITTA KYRKA

Kan ses live eller efteråt genom att klicka på länken:

Max 8 besökare i kyrkan.

Elin Östberg, sång, Kristian Östberg, bas och Carina Olofson, piano.

Sånger från Kristina från Duvemåla, Oliver, Trollkarlen från Oz, Livet är en schlager med flera.

Musik med andakt: Ljuset skimrar

Tisdag 1 juni KL. 12.30 från S:TA BIRGITTA KYRKA

Max 8 besökare i kyrkan.

Ensemble ur S:ta Birgitta kyrkokör sjunger vårsånger av Uno Sandén, Anders Öhrwall, G. F Händel med flera.

Nationaldagskonsert

söndag 6 juni kl. 16.00 i S:ta Birgitta kyrka

Max 8 besökare i kyrkan.

S:ta Birgitta Vokalensemble sjunger bl a Sverige av Wilhelm Stenhammar, Stemning av Wilhelm Peterson-Berger och Sommarpsalm av Valdemar Åhlén.

Orgelkonsert

söndag 13 juni kl. 18.00  I S:TA BIRGITTA KYRKA

Max 8 besökare i kyrkan.

Boel Dirke och Carina Olofson spelar bl a Sommarpastoral av Erland von Koch, Preludium och fuga i e moll BWV 533 av Johann Sebastian Bach, Nimrod, variation nr 9 ur Enigma variationerna av Edward Elgar.