Musikgudstjänster och konserter

Nästan varje helg och ibland även under veckorna ljuder härlig musik i församlingens tre kyrkor. Lunchmusik, oratorium, psalm och mycket mer. Alltid fri entré. Här kan du läsa uppdaterad information om församlingens musikevenemang september-november.

Musik i Västerled september-november 2020

Fri entré till samtliga konserter och musikgudstjänster!

Sidan uppdaterades 23 september kl. 14.00

Konsert

Lördag 26 september kl. 16.00 i S:t Ansgars kyrka

Olof Wendel, vibrafon. Magnus Bergman, piano. Musik av bland annat Piazzolla och Legrand.

Johann Sebastian Bachs kantater I

Söndag 27 september kl. 16.00 i Västerledskyrkan

No 92 ”Ich Hab’ in Gottes Herz und Sinn” och No 6 ”Ach bleib bei uns denn es will Abend werden”.
Lisa Carlioth, sopran. Anna Zander, alt. Carl Unander Scharin, tenor. Johan Wållberg, bas. Stockholms Bachsällskap spelar på tidstrogna instrument. Konsertmästare: Katarina Bengtsson Dennis. Dirigent: Fredrik Zander.

Det finns plats för 30 besökare i kyrkan. Konserten kommer även att kunna ses via hemsidan.

Körkonsert

Söndag 4 oktober kl. 16.00 i Västerledskyrkan

Västerleds kammarkör under ledning av Fredrik Zander. Musik av bland andra Ola Gjeilo och Gottfrid Berg.

Lunchmusik

Tisdag 6 oktober kl. 12.15 S:t Ansgars kyrka

Magnus Bergman bjuder på lunchmusik.

Vivaldis Gloria och Zelenkas Magnificat

Söndag 11 oktober kl. 16.00 Västerledskyrkan

Ulla-Carin Börjesson, sopran. Sandra Bundy, mezzosopran. Vokalensemblen, juniorkören och ungdomskör, barockorkester, Sara Wager, Fredrik Zander

Följ med i annonseringen angående antal besökare i kyrkan.
Konserten kommer även att kunna ses via svenskakyrkan.se/vasterled

------------------------------------

Kulturvecka i S:ta Birgitta kyrka söndag 11 oktober – söndag 18 oktober

Dessa konserter ingår i kulturveckan:

Konsert: Tack för livet

Lördag 17 oktober kl. 16.00 S:ta Birgitta kyrka

S:ta Birgitta barnkör 8–9 år sjunger sånger av Laleh, Jojje Wadenius och Pelle Olofson med Jenny Alfvén, sång och Rodney Alfvén, piano.

Musikgudstjänst

Söndag 18 oktober kl. 11.00 i S:ta Birgitta kyrka

S:ta Birgitta kyrkokör framför Haydns Lilla orgelmässa i Bb-dur. Ingunn Ligaarden, orgel. Julia Mattei, sopran.

Orgelskoj

Söndag 18 oktober Kl. 13.00 i S:ta Birgitta kyrka

Kom och träffa Gotte fagott, Prinsen och Princessan Principal och Lilla flöjten Lisa och sjung tillsammans med oss till orgelns vackra klang. En musikalisk saga om den orgelns olika stämmor. Från 3 år.

------------------------------------

Musikmässa

Söndag 18 oktober kl. 18.00 i S:t Ansgars kyrka

S:t Ansgars kyrkokör sjunger musik av bland annat Elgar och Rutter.

Stilla musik

Lördag 31 oktober kl. 14.00 i S:ta Birgitta kyrka

Musik i Allhelgonatid. Vokalensemble sjunger musik av bland annat G. Fauré, W. A Mozart och J Brahms.

Musik- och minnesgudstjänst

Lördag 31 oktober kl. 16.00 i Västerledskyrkan. Tiderna kan komma att ändras till kl. 15.00 och kl. 17.00.

Följ med i annonseringen. Beroende på samhällsutvecklingen kommer gudstjänsten eventuellt att dubbleras.

Ljuständning och läsning av namnen för de under året avlidna församlingsborna.
Ensemble ur Västerleds kammarkör, Fredrik Zander.

Stilla flöjtmusik

Söndag 1 november kl. 16.00 i Västerledskyrkan

Musik av bland andra Bach, Ingvar Lidholm och Åsa Karlberg. Åsa Karlberg, flöjt. Fredrik Zander, orgel.

”Musik till tröst och glädje”

Söndag 1 november kl. 18.00 i S:t Ansgars kyrka

Mattias Rodrick, cello. Magnus Bergman, orgel och piano. Musik av bland annat Vivaldi och Pärt.

Lunchmusik

Tisdag 3 november kl. 12.15 i S:t Ansgars kyrka

Magnus Bergman bjuder på lunchmusik.

Gosskörkonsert

Söndag 8 november kl. 16.00 i Västerledskyrkan

Västerleds gosskör. Gustav Ålåker, cello. Fredrik Zander, orgel. Sara Wager, dirigent.

Faurés Requiem

Söndag 8 november kl. 16.00 och 18.00 S:ta Birgitta kyrka

S:t Ansgars och S:ta Birgitta kyrkokör, orgel och solister under ledning av Carina Olofson och Magnus Bergman.

Johann Sebastian Bachs kantater II

Söndag 15 november kl. 16.00 i Västerledskyrkan

No 131 ”Aus der Tiefe rufe ich Herr zu dir” och No 140 ”Wachet auf, ruft uns die Stimme
Sopran meddelas senare. Carl Unander Scharin, tenor. Håkan Ekenäs, bas. Stockholms Bachsällskap spelar på tidstrogna instrument, ensemble ur Västerleds kammarkör, dirigent: Fredrik Zander.

Följ med i annonseringen angående antal besökare i kyrkan. Konserten kommer även att kunna ses via svenskakyrkan.se/vasterled

Konsert på domsöndagen

Söndag 22 november kl. 16.00 i S:ta Birgitta kyrka

Maria Wilson och Carina Olofson, sång, piano, orgel och trumpet. Musik av bland annat Johann Sebastian Bach och Oskar Lindberg.

Sjung in advent

Söndag 29 november kl. 16.00 Västerledskyrkan

Kyrkans körer, trumpet, Fredrik Zander, Sara Wager.