Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Västerleds församling Besöksadress: Vidängsvägen 11, 16736 BROMMA Postadress: BOX 14003, 16714 BROMMA Telefon:+46(8)4459610 E-post till Västerleds församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmation

Information och anmälan till konfirmation 2019-2020.

Konfirmationstiden är ett fantastiskt tillfälle att få dela tankar kring tro, liv och vad det innebär att vara människa. Vad är livets mening? Vem är Jesus? Vad står kyrkan för? Vad tror jag på? Vad är viktigt i mitt liv? Vad händer efter döden? Hur kan det finnas så mycket ondska i världen?

Konfirmationstiden handlar på många sätt om att bli vuxen. Konfirmanderna får möjlighet att samtala kring frågor som är viktiga för den personliga utvecklingen. Tro, förlåtelse, kärlek, ansvar, fördomar, medmänsklighet… Listan kan göras lång.

Ett av konfirmandtidens mål är att ge redskap, så att vi tillsammans kan skapa en bättre värld. Svenska kyrkan vill vara en plats där man får vara sig själv, känna gemenskap och utvecklas känslomässigt och andligt. Det sker genom lek och allvar, enskilt och tillsammans i konfirmandgruppen.

Här kan du läsa årets konfirmandbroschyr

Konfirmationsalternativ

I Västerleds församling finns sju olika konfirmationsalternativ. Du väljer själv den konfirmationsgrupp som passar dig bäst. Hur ofta just din grupp träffas är olika – de flesta grupperna träffas en gång i månaden medan en av grupperna ses en kväll varannan veckan under ett läsår och en annan grupp ses några få gånger under året. Fyra av alternativen innebär en kostnad och tre av dem är kostnadsfria. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer du få träffa nya människor, prata om frågor som berör oss alla och ha väldigt kul.

Klicka på rubrikerna för att läsa mer.

 

LONDON – vardagshäng och storstadsweekend
Träffar varannan onsdageftermiddag i Gröna huset. På hösten är det helgläger på hemmaplan och på våren finns möjlighet att åka på weekend till London. Resan är frivillig.

GRANSNÄS – svensk idyll
Konfirmandlägret på Gransnäs lägergård i Småland innehåller allt det som ett klassiskt läger ska innehålla – bad, lek, kanotpaddling, bastubad, lägerbål och massor av upptåg. Två grupper, en i juni och en i augusti.

SPANIEN – sommarläger utomlands
Konfirmandlägret i Spanien innebär sol, bad och värme. Samtal om livet och tro växlas med bad och utflykter. Två grupper, en i juni och en i augusti.

ASSISI – bland helgon och oliver
Konfirmandläger i det katolska helgonet Franciscus fotspår. Upplev Italiens solsken, natur, katedraler och fantastiska mat. Två grupper i juni, en av dem är en klimatsmart resa med buss.

 

Bra att veta om konfirmation

Anmälan till konfirmation
Här kan du anmäla dig till konfirmation 2019-2020.

 

Konfirmeras som ung vuxen och vuxen
Även om du inte konfirmerades som tonåring så är det aldrig
för sent! Församlingen erbjuder konfirmation för unga vuxna
(16–22 år) och för vuxna. Konfirmationen är din möjlighet att fördjupa dig i livsfrågor och kristen tro med andra.
För mer information om konfirmation för unga vuxna kontakta Anna Höök anna.hook@svenskakyrkan.se eller 08-445 96 32 och för information om konfirmation för vuxna kontakta Janna Bäcklund 08-445 96 13 eller janna.backlund@svenskakyrkan.se

 

Klara Gustafsson

Klara Gustafsson

Västerleds församling

Församlingspedagog