Information om konfirmation 2020-2021.

Konfirmationstiden är ett fantastiskt tillfälle att få dela tankar kring tro, liv och vad det innebär att vara människa. Vad är livets mening? Vem är Jesus? Vad står kyrkan för? Vad tror jag på? Vad är viktigt i mitt liv? Vad händer efter döden? Hur kan det finnas så mycket ondska i världen?

Konfirmationstiden handlar på många sätt om att bli vuxen. Konfirmanderna får möjlighet att samtala kring frågor som är viktiga för den personliga utvecklingen. Tro, förlåtelse, kärlek, ansvar, fördomar, medmänsklighet… Listan kan göras lång.

Ett av konfirmandtidens mål är att ge redskap, så att vi tillsammans kan skapa en bättre värld. Svenska kyrkan vill vara en plats där man får vara sig själv, känna gemenskap och utvecklas känslomässigt och andligt. Det sker genom lek och allvar, enskilt och tillsammans i konfirmandgruppen.

Nu ställer vi om och tar nästa steg mot en hållbar värld!

Vi har alla ett ansvar för att skapa en hållbar värld och det är en självklarhet att Västerleds församling vill vara en förebild i detta. Vi är därför stolta över att församlingen har beslutat att upphöra med flygresor för våra konfirmandläger.
När vi åker på läger kommer vi framöver att åka med tåg eller buss. Hållbarhet är alla människors angelägenhet och vi vill som kyrka ta ansvar för vår del i detta goda arbete.

Här kan du läsa årets konfirmandbroschyr

Konfirmationsalternativ

I Västerleds församling finns sju olika konfirmandalternativ. Du väljer själv den konfirmationsgrupp som passar dig bäst. Hur ofta just din grupp träffas är olika – de flesta grupperna träffas en gång i månaden, en av grupperna ses en kväll varannan vecka under läsåret och en annan grupp börjar först efter årsskiftet. Av församlingens sju konfirmandalternativ är sex stycken helt avgiftsfria. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer du träffa nya människor, prata om frågor som berör oss alla och ha väldigt kul.

Klicka på rubrikerna för att läsa mer.

STORSTAD – vardagshäng och storstadsweekend
Träffar varannan onsdageftermiddag i Gröna huset. På hösten är det helgläger på hemmaplan och på våren finns möjlighet att åka på en weekendresa till en större stad i utlandet. Resan är frivillig.

GRANSNÄS – svensk idyll
Konfirmandläger på Gransnäs lägergård innehåller allt det som ett klassiskt läger ska innehålla – bad, lek, kanotpaddling, bastubad, lägerbål och massor av upptåg. Tre grupper: Gransnäs 1 i juni, Gransnäs 2 i juli/augusti och Gransnäs 3 i augusti.

ÖLAND – fotspår i sanden
Konfirmandlägret på Öland innebär sand, bad, naturupplevelser, eftertanke och gemenskap. Vi bor på en lägergård i fin miljö. Två grupper, en i juni och en i augusti.

ASSISI – bland helgon och oliver
Konfirmandläger i det katolska helgonet Franciscus fotspår. Vi reser med buss till Assisi i Italien och bor bland olivlundar, medeltida byggnader och äkta italiensk glass.

Bra att veta om konfirmation

Anmälan till konfirmation
Här kan du anmäla dig till konfirmation 2020-2021.

Digital konfirmation
En möjlighet för dig som vill ta del av konfirmationsundervisningen på egen hand eller med andra tillsammans med någon av församlingens präster och pedagoger. Kontakta Victor Lindblom på telefon 08-445 96 19 eller victor.lindblom@svenskakyrkan.se

Konfirmeras som ung vuxen och vuxen
Det är aldrig försent att konfirmeras. För information om konfirmation för