Samtal och stöd för unga

Ibland kan det kännas skönt att tala med någon om det som händer i livet. Diakoner och präster har tystnadsplikt och samtalen är gratis.

Samtal

Diakoner och präster har tystnadsplikt. Inget du säger i ett samtal går vidare. Ta kontakt med präst eller diakon, eller ring växeln 08-445 96 10 för att boka en tid för samtal. Samtalen är gratis.

Sorgegrupp för unga

Det finns i Stockholms stift grupper för unga som mist en förälder eller syskon genom dödsfall. I gruppen får man bearbeta sin sorg genom att samtala, skriva och måla kring olika teman. Verksamheten leds av utbildad personal i Svenska kyrkan och följer Rädda barnens program. Kontakta oss för mer information.

Monika "Monne" Larsson

Västerleds församling

Pauliina Rydman

Västerleds församling

bra länkar för unga som söker hjälp

BRIS (www.bris.se/)
En vuxen på BRIS svarar i telefon eller på ditt mail, och du är alltid anonym.

Ungdomsmottagning (www.stockholm.se/familjomsorg/barn-och-unga/)
Här finner du information om ungdomsmottagningar nära dig.

Brottsofferjouren för unga (www.ungaboj.se/)
Här finns hjälp för dig som är ung och drabbad av brott.

SPES (www.spes.nu)
Stöd för självmordsrelaterad problematik. Vare sig du är anhörig eller har frågor om självmord.

IQ (www.iq.se)
Information om alkohol, vanor, alkoholkultur och effekter.

Alkoholprofilen (www.alkoholprofilen.se/)
Testa dina vanor gällande alkohol.

Polisen Bromma (www.polisen.se/sv/Kontakta-oss/Polisstationer/Stockholms-lan/Vasterort1/Bromma/)
Gör en anmälan, tipsa om brott m.m. Ring 112 vid akut hjälp eller pågående brott.

www.hopp.org
En sida om barn och övergepp.

www.heder.nu
Stöd för homo-, trans och bisexualitet.

www.flicka.nu
Sidan vänder sig till den tjej som känner en konflikt mellan sig och sin familj.

BUP (www.bup.se)
På BUP:s hemsida kan man anonymt ställa frågor som besvaras på nätet.