Bra att veta om konfirmation

sista anmälningsdag 7 juni

Här kan du anmäla dig till konfirmation 2019-2020. Det är först till kvarn som gäller för val av grupp, så anmäl dig så snart du har bestämt dig! Du får skriftligt besked om vilken grupp du hamnat i. Om du inte har fått något besked före den 14 juni hör av dig till oss. Efter sista anmälningsdatum tas konfirmander in i önskad grupp i mån av plats.

resedatum kan ändras

Datumen för resorna till Spanien och Assisi kan ändras någon dag på grund av flygtider.

kostnad och betalning

Ekonomin ska aldrig vara ett hinder för att konfirmeras. Församlingen subventionerar varje konfirmand men längre läger och resor medför en kostnad. Möjlighet till subventionering finns, kontakta oss om du har frågor om kostnader och avgifter.
En faktura för lägren (gäller Spanien och Assisi) skickas ut i januari 2020. London och Gransnäs är avgiftsfria.

dop och konfirmation

Konfirmationen är en bekräftelse på dopet. Även om du inte är döpt sen tidigare är du välkomnen till församlingens konfirmandgrupper. I nästan varje konfirmandgrupp finns det ungdomar som döps under konfirmandtiden.

gudstjänst under konfirmationstiden

En del i konfirmationstiden är att delta i gudstjänster. Därför ligger träffarna i anslutning till gudstjänster. För aktuell information om tider för gudstjänsterna, besök kalendern på startsidan. Hela familjen är så klart välkommen till kyrkan!

konfirmation och funktionsnedsättning

Du som har en funktionsnedsättning och behov av särskilt stöd är självklart varmt välkommen till valfri grupp! Har du frågor, tveka inte att kontakta oss.

konfirmeras som vuxen

Det är faktiskt aldrig försent att konfirmeras.
För information om konfirmation för unga vuxna (16–22 år) kontakta gärna Anna Höök telefon 08-445 96 32 eller anna.hook@svenskakyrkan.se
För information om konfirmation för vuxna, kontakta Janna Bäcklund telefon 08-445 96 13 eller janna.backlund@svenskakyrkan.se

goda grannar

Du väljer själv i vilken församling du vill konfirmeras. Många väljer ett alternativ som finns nära där de bor och där de har sina vänner. Men du kan även konfirmeras i till exempel någon av grannförsamlingarna Bromma, Ekerö och Färingsö. För information om konfirmationsalternativ i andra församlingar besök: svenskakyrkan.se/konfirmation