Bra att veta om konfirmation

Anmälan

Här kan du anmäla dig till konfirmation 2022-2023. Här gäller först till kvarn för val av grupp, så anmäl dig så snart du har bestämt dig! Du får skriftligt besked om vilken grupp du hamnat i. Om du inte har fått något besked före den 15 juni hör av dig till oss. Efter sista anmälningsdatum tas konfirmander in i önskad grupp i mån av plats. Anmälan öppnar 4 maj. 

Lägerdatum kan ändras

Datum för resor kan ändras någon dag på grund av våra samarbetspartners.

Kostnad

Grupperna Berlin, Öland och Gransnäs är avgiftsfria. Resan till Assisi kostar mer än vad församlingen subventionerar för varje konfirmand och medför därför en kostnad. En faktura skickas ut i januari 2023. Ekonomin ska aldrig vara ett hinder för att konfirmeras. Möjlighet till subventionering finns, kontakta oss om du har frågor om kostnader och avgifter. 

Dop och konfirmation

Konfirmationen är en bekräftelse av dopet. Även om du inte är döpt sedan tidigare är du välkommen till församlingens konfirmandgrupper. I nästan varje konfirmandgrupp finns det ungdomar  som döps under konfirmandtiden. 

Gudstjänst under konfirmandtiden

En del av konfirmandtiden innebär att delta i gudstjänster. Därför ligger en del av träffarna i anslutning till gudstjänster. För aktuella tider för gudstjänsterna, besök  svenskakyrkan.se/vasterled. Hela familjen är så klart varmt välkommen till kyrkan! 

Konfirmation och  funktionsnedsättning

Du som har en funktionsnedsättning eller är i behov av särskilt stöd är självklart varmt välkommen till valfri grupp. Har du frågor, tveka inte att kontakta oss. Se kontaktuppgifterna nedan.

Konfirmeras som vuxen

Det är aldrig försent att konfirmeras.  För information om konfirmation för unga vuxna (16–22 år), kontakta Jonas Gehlin, se nedan.
För information om konfirmation för vuxna, kontakta Janna Bäcklund 08-445 96 13 eller janna.backlund@svenskakyrkan.se

Goda grannar

Du väljer själv i vilken församling du vill konfirmeras. Många väljer ett alternativ som finns nära där de bor och där de har sitt sammanhang. Du kan även konfirmeras i till exempel någon av grannförsamlingarna Bromma, Ekerö och Färingsö. För information om konfirmandalternativ i andra församlingar besök: svenskakyrkan.se/konfirmation