Musik & kör

Sången och musiken höjer kvalitén på våra gudstjänster, andakter och samlingar, och erbjuder en stor gemenskap. I Bromma församling hittar du ett rikt kör- & musikprogram för alla åldrar.

Konserter i Bromma församling

Musiken har alltid varit en viktig del av kyrkan och har en given plats i alla gudstjänster för att uttrycka församlingens bön och lovsång till Gud. Men kyrkomusiken finns också i det stora och breda utbudet av konserter.

Svenska kyrkan är en av Sveriges största konsertarrangörer. I kyrkan har du möjlighet att lyssna på olika typer av konserter med kör, orkester och orgel. Här kan du läsa mer om konserterna i Bromma församling.

John Rutter Requiem
24 november kl 18.00 i Ängbykyrkan
Ulla-Carin Börjesdotter, solist
Ängby motettkör
Instrumentalensemble
Lars Lodin, dirigent

Konsert med S:ta Anna Vokalensemble
7 december 16.00 i Bromma kyrka (prel. håll utkik på vår webbplats)
S:ta Anna vokalensemble
Anne-Marie Bodén, dirigent

Julkonsert med Bromma kyrkokör
21 december 16.00 och 18.00 i Bromma kyrka  (prel. håll utkik på vår webbplats)
Bromma kyrkokör
Anne-Marie Bodén, dirigent

Julkonsert med Ängbymotettkör
26 december 16.00 i Ängbykyrkan
Ängby motettkör
Lars Lodin, dirigent

Bromma församlings körer

Har du sjungit länge eller har du alltid längtar efter att få börja? Bromma församling har tre körer för vuxna, en kom-igång-kör, en ungdomskör och fyra barnkörer. Här nedanför kan du läsa mer om körerna och hur du gör om du vill sjunga i någon av dem. Att sjunga i församlingens körer kostar inget.

Att sjunga i kör får dig att må bättre

Du blir gladare

Förutom att det är roligt att sjunga så frisätts dessutom må-bra-hormonet dopamin och oxytocin som gör oss lugnare.

Mindre stress

Både blodtrycket och vilopulsen tenderar att sjunka när du sjunger och speciellt när du sjunger i grupp.

Bättre andning

När du sjunger så lär du dig använda din magmuskulatur och det är samma muskler som du använder för att andas. En ökad medvetenheten kan räcka för att du ska få en lugnare och djupare andning.

Du lär dig njuta av nuet

Att sjunga kan göra att du får en starkare känsla av närvaro. Det gör det möjligt för dig att vara i nuet, något som vi ofta glömmer bort i den stressiga vardagen.

Källa: Sveriges körförbund.