S:ta Anna Vokalensemble

Utvalda måndagar kl. 19.30–21.30 i Ängbykyrkan.

S:ta Anna Vokalensemble består av ca 14 sångare. Alla sångare har tidigare varit med i större körer med hög ambitionsnivå. Vi är alltså tre eller fyra sångare i varje stämma, som medverkar i gudstjänstlivet i församlingen. Ibland sjunger hela ensemblen, ibland i kvartetter eller solistiskt.

Vi sjunger gärna a cappella, både svenskt nyskrivet, romantisk musik och förstås J S Bach, vår femte evangelist, då vi konserterar.

Under 2019 har S:ta Anna Vokalensemble bland annat framfört Lars-Erik Larssons Förklädd Gud tillsammans med Bromma kyrkokör, solister och Dramatenskådespelaren Andreas T Olsson - Ängbykyrkan var fullsatt. Kören ger också externa konserter. Pingsten 2019 gav de till exempel en konsert i Vaxholms kyrka.

Vokalensemblen repeterar utvalda måndagar i Ängbykyrkan kl. 19.30–21.30.

Anne-Marie Bodén

Organist, Musiker